Каталог

Зв'язатися

RU
UA
Сервіси

Як правильно вибрати смарт-годинник у 2022 році: рекомендації Mobvoi

Розумний годинник: що це? Гаджет для тренувань, замінник телефону чи вимірювач показників здоров'я? А може, все разом? Розберемося.


Смарт-годинник – це наручний розумний комп'ютер, який, крім показу часу, має розширений функціонал: моніторинг пульсу, оксигенації крові, якості сну, а також відстеження тренувань, GPS-трекінг, дзвінки, листування, голосові повідомлення тощо.


Окей, Mobvoi: розумні годинники які вибрати. Результат за запитом знайдено! Розумна система підібрала три топові варіанти:


  1. TicWatch E3
  2. TicWatch Pro 3 GPS
  3. TicWatch Pro 3 Ultra GPS

Кожен із цих гаджетів – вже непоганий вибір. Але для переконливості давайте пройдемося за ключовими параметрами та особливостями моделей, щоб підібрати помічника безпосередньо під вас.

Як правильно вибрати смарт-годинник у 2022 році: рекомендації Mobvoi

Захищеність

Захист корпусу та скла має першочергове значення, якщо збираєтеся використовувати гаджет у польових умовах. Наприклад, любите екстремальні активності на відкритій місцевості: альпінізм, трекінг, рафтинг, дельтапланеризм чи гірські походи. У такому разі явний лідер – TicWatch Pro 3 Ultra GPS.


Модель оснащена стандартним захистом від пилу та вологи за стандартом IP68 і більш серйозним захистом корпусу за військовим стандартом MIL-STD-810G. Гаджет витримує перепади температур від -20 до +40, високу вологість, механічні удари, вплив туману, пилу, піску, ультрафіолетових випромінювань.


Екран Ultra захищений склом Corning Gorilla Glass 3: воно міцніше і на ньому не видно відбитки пальців. Тому дисплей за умовчанням виглядає акуратніше і надійно.


Якщо ж надміцність не є пріоритетом, то Е3 і Pro 3 GPS цілком підійдуть. Годинник оснащений пиловологозахистом за тим же стандартом - IP68. Виробник заявляє, що в них можна навіть плавати в басейні, але не занурюватись на глибину понад 1 м.


Моделі також відмінно підходять для тренувань на свіжому повітрі чи залі. Ремінці зроблені з силікону або фторкаучуку – обидва матеріали міцні, еластичні, але не натирають при носінні.

Циферблат

Дизайн у всіх трьох моделей досить нейтральний, щоб годинник підійшов будь-кому і під будь-що. А якщо хочеться виділитися – ласкаво просимо до бібліотеки циферблатів. Змінюйте заставку під імідж, одяг або настрій: класичний, яскравий, мінімалістичний, сучасний. Ремінці також легко міняти, адже у всіх трьох моделей однакова ширина – 20 мм.


Зовнішній вигляд головного екрану може відрізнятися за колірною палітрою, розташуванням елементів та дизайном, але завжди ідентичний за наповненням. На циферблаті розумного годинника позначені: час, дата, серцевий ритм, пройдені кроки, рівень заряду та спалені калорії.


Від торкання екрана або жесту рукою дисплей спалахує і відкриває доступ до основного меню. Вибір теми на заставку доступний у всіх TicWatch.

Рейтинг найкращих ігрових навушників: ТОП-10 гарнітур від ШО

Тип дисплея

TicWatch E3 оснащений сенсорним TFT-дисплеєм, тому інтерфейс у них яскравий та читабельний. Навіть у сонячний день відблиски не завадять читати інформацію. На тренуваннях, у темний або світлий час доби, на бігу або під час їзди – годинник швидко відобразить потрібні дані у комфортному для сприйняття форматі.


І якщо з моделлю E3 все просто і зрозуміло, то в лінійці Pro все складніше, але й цікавіше. Виробник оснастив минулорічний та актуальний флагман технологією подвійного екрану. Це означає, що ви можете перемикатися між розумним сенсорним AMOLED-екраном та звичайним FSTN-дисплеєм.


У версії Ultra доступна функція зміни кольору підсвічування РК-екрана. Вибирайте одну з 16 тем під актуальні умови освітлення.

Автономність

У чому фішка другого дисплея? У його низькому енергоспоживанні. На РК-моніторі відображається лише основна інформація: час, відсоток заряду, кількість кроків, пульс, дата. Ще він неяскравий і неклікабельний. FSTN-дисплей доцільно вмикати для продовження заряду.


Якщо користуватися гаджетом у режимі стандартного годинника, пристрій пропрацює до 45 днів без підзарядки. За активного використання AMOLED-дисплея, тренувальних режимів, цілодобового HR-моніторингу автономності вистачить до 3 днів.


При збалансованому перемиканні між екранами гаджетом можна користуватися до 5-7 днів на одному заряді. Відключати смарт-режим можна під час сну або тривалих поїздок. Ємність акумулятора як у TicWatch Pro 3 GPS, так і у версії Ultra – однакова, 577 мАг. За даними виробника, її вистачає на 72 години.


TicWatch E3 у цьому плані трохи поступається: батарея ємністю 380 мАч забезпечує автономність до 2 днів. E3 більше підійде типовим міським жителям, які нечасто подорожують, рідко ходять у тривалі походи та можуть безпроблемно заряджати гаджет кожні два дні.

Як правильно вибрати смарт-годинник у 2022 році: рекомендації Mobvoi

Для чого потрібний розумний годинник

Ось ми й підібралися до наріжного питання: навіщо взагалі купувати смарт-годинник? Топ основних причин:


  • • Замінюють телефон у повсякденному житті. Дають можливість дзвонити, листуватися, вирішувати необхідні питання, але без зависання в блогах новин і соцмережах.
  • • Допомагають стежити за здоров'ям серця та організму в цілому.
  • • Мотивують на спортивні рекорди завдяки моніторингу результатів тренувань.
  • • Допомагають налагодити баланс між роботою та відпочинком.

Розумний годинник заохочує на перехід до бажаного способу життя, в чому б це не виражалося. Грубо кажучи, вони фіксують статистику життя: загальну денну активність, інтенсивність тренувань, якість сну, варіабельність серцевого ритму, рівень тонусу та енергії в організмі, стрес та втому.


Яким би спортом ви не займалися, гаджет відстежить прогрес – у попередньо встановленому Tic Exercise та Tic Health знаходиться понад 100 видів тренувань. На дані годинника можна спиратися при побудові подальшого плану навантажень. Та й на мотивацію наочний результат також круто впливає.


Якщо зацікавлені у відновленні життєвого балансу, технологія TicSleep допоможе стежити за тривалістю сну та кількістю фаз, прокидатися та лягати у правильний час, щоб висипатися. TicBreathe та TicZen реагують на ваш рівень стресу, надсилаючи повідомлення з практиками для релаксації. Залишіть собі нагадування за допомогою вбудованого Google Assistant, щоб не забути про їжу.


Нинішній флагман бренду – TicWatch Pro 3 Ultra GPS – включає цілу систему Wellness Management, яка стежить за тим, щоб ви багато рухалися, якісно відпочивали і не перенапружувалися. Про порушення роботи серцевого ритму, стресі або розумової втоми пристрій відразу просигналізує.


Як правильно вибрати смарт-годинник у 2022 році: рекомендації Mobvoi

Корпус та дизайн

Якби три топові моделі Mobvoi брали участь у конкурсі, то кожна виграла б у своїй унікальній номінації. Отже, зіграємо у гру:


Переможцем у номінації "Ідеальний для big city life" стає TicWatch E3. У них легка конструкція, невеликий дисплей діагоналлю 1,3” дюйма та найменша вага – всього 32 г. Короткий корпус виконаний з міцного полікарбонату, екран трохи виступає вгору, маючи плавний скіс по контуру.


Титул "Найкраща універсальність" забирає TicWatch Pro 3 GPS. Годинник виглядає досить міцно, таким же і є. У дизайні з'являється безіль, а екран утоплений у корпус. Відбитки пальців на склі не видно завдяки олеофобному покриттю. У них більше діагональ екрану та загальні габарити, вага пристрою – 39 г.


Перемога у номінації “Екстремальний захист” дістається TicWatch Pro 3 Ultra GPS. Зовні годинник дуже нагадує попередню, і тільки по засічках на корпусі моделі можна відрізнити. Ремінець у комплекті йде без прострочки, з візерунковим тисненням. Але в лінійці Pro вони одного розміру, тому взаємозамінні. Гаджет трохи важчий за решту за рахунок посиленого захисту. Його вага – 41 г.


Вибір смарт-годинника рідко коли визначається тільки зовнішнім виглядом, але привабливий, зручний дизайн робить користування більш радісним і приємним. Говорячи про переваги TicWatch, ми спираємося не лише на власний досвід. У січні 2022 року інтернет-ресурс Wareable опублікував незалежний топ смарт-годинників цього року. До нього увійшли одразу дві моделі TicWatch: E3 та Ultra.

Функціональні можливості смарт-годинників

Настав час розповісти детальніше про те, що вміє розумний годинник. Наочно можливості гаджета згруповані за сферами застосування у таблиці.


Спорт
  • – 100+ встановлених режимів тренувань у TicExercise;
  • – фіксація показників: дистанція, швидкість (середня та на окремих відрізках часу), темп у хв/км, довжина кроку, каденс (кількість кроків за хвилину), кількість кроків, пульс та пульсові зони, інтенсивність навантажень, загальний час, спалені калорії, VO2Max, перепад висот та ін;
  • – тренування разом з іншими програмами: Google Fit, Strava, RunKeeper;
  • – відстеження статистики показників активності за тиждень/місяць на годиннику або в додатку;
  • – автоматичне визначення активності з технологією TicMotion;
  • – надсилання повідомлень з нагадуванням про розминку під час тривалого перебування без руху;
Здоров'я
  • – відстеження якості сну з технологією TicSleep (тривалість, кількість та тривалість швидких та глибоких фаз, час засинання та пробудження, оцінка якості);
  • – визначення AFib/IHb (миготливої ​​аритмії або фібриляції передсердь, яка може свідчити про ішемічну хворобу серця);
  • – цілодобовий моніторинг рівня кисню в крові завдяки вбудованому пульсоксиметру;
  • – фіксація кожного удару та складання графіка варіабельності серцевого ритму, який можна подивитися на годиннику або в додатку;
  • – визначення рівня тонусу та енергії в організмі з формуванням оцінки розумової втоми
  • – визначення стресу з TicZen та відправлення повідомлень з дихальними практиками для розслаблення за технологією TicBreathe;
Комунікація
  • – вхідні та вихідні дзвінки з гучного зв'язку з вбудованим мікрофоном та динаміком;
  • – прослуховування, запис та надсилання голосових повідомлень;
  • – отримання та надсилання текстових повідомлень у месенджерах за допомогою Google клавіатури з режимами графічного введення та голосовим введенням;
  • – отримання та надсилання SMS;
  • – отримання повідомлень з месенджерів, пошти, соцмереж та інших програм, подій календаря;
  • - підключення по WI-FI та Bluetooth 5.0;
Навігація
  • – мультисистемна навігація (GPS+Beidou+Glonass+Galileo+QZSS);
  • - трекінг місцезнаходження в реальному часі;
  • – запис маршруту;
  • – прокладання необхідного маршруту у місті або на відкритій місцевості + повноцінна картка з програмою Google Maps;
  • – цифровий компас;
Комфорт
  • – розумний будильник, який запускається під час швидкої фази сну, коли прокинутися найлегше;
  • – підтримка NFC, безконтактна оплата з Google Pay;
  • – скачування плейлистів із Spotify або YouTube Music та прослуховування музики з підключеними безпосередньо до годинника бездротовими навушниками;
  • – визначення рівня шуму навколо з технологією TicHearing;
  • – датчик зняття з руки;
  • – датчик освітленості для автоматичного налаштування яскравості екрана годинника;
  • – програмовані фізичні кнопки для зручності запуску вибраних програм.

Як правильно вибрати смарт-годинник у 2022 році: рекомендації Mobvoi

Операційна система та обсяг оперативної пам'яті

Якщо вибір розумного годинника для вас обумовлює начинка гаджета, то Mobvoi точно порадує. Всі представлені наручні годинники android працюють на базі Wear OS by Google, а це означає, що разом з годинником ви отримуєте пакет стандартних додатків, доступ до безлічі програм через Google Play і можливість безконтактної оплати Google Pay.


Завдяки потужному чіпу Qualcomm Snapdragon Wear 4100 з тактовою частотою 2 ГГц та Mobvoi dual processor system виробник усунув затримки в роботі ОС. У годиннику нового покоління програми запускаються швидко, програми не гальмують, а сенсор моментально реагує на дотики. Всі реакції та переходи плавні, що насправді полегшує користування смарт-технікою та дарує цей комфорт.


Об'єм оперативної та вбудованої пам'яті у всіх трьох моделях однаковий – 1 Гб та 8 Гб.Цього достатньо для того, щоб програми не зависали і можна було встановити улюблені програми та месенджери (Spotify, Telegram, Viber).

Як правильно вибрати смарт-годинник у 2022 році: рекомендації Mobvoi

Ціновий фактор

Раніше ми публікували статтю ентузіаста розумних технологій та розробника Wear OS, в якій він ділився своїм досвідом користування TicWatch Pro 3/Ultra GPS та Samsung Galaxy Watch 4. У матеріалі фахівець пройшовся по всіх особливостях моделей та як вони реалізовані на практиці.


Його рекомендація – вибирати TicWatch Pro 3 у версії Ultra. Торішній флагман сьогодні продається за відносно схожою ціною, але поступається нинішньому в захисті, точності датчика серцевого ритму та функції визначення розумової перевтоми.


Найкращий варіант на 2022 рік за співвідношенням ціна/якість – TicWatch Pro 3 GPS вартістю 7499 грн. Якщо компроміси не цікавлять, тоді більше підійде TicWatch Pro 3 Ultra GPS за ціною 8999 грн. Вони дадуть кращу зносостійкість для тренувань на відкритій місцевості, надійний датчик ЧСС та розширені можливості підсвічування РК-екрана.


Якщо потрібно просто хороший смарт-годинник з NFC, режимами тренувань і моніторингом здоров'я, то найвигідніше купити TicWatch E3. На момент публікації їхня вартість в інтернет-магазині ШО – 5 499 грн.

Як правильно вибрати смарт-годинник у 2022 році: рекомендації Mobvoi

Висновки

Кожні TicWatch з добірки гідні стати наручним асистентом та помічником, тому що потужний процесор, фірмові технології Mobvoi, різноманітність тренувальних режимів та точні датчики серцевого ритму складають круту базу смарт-функцій.


Але якщо вибирати в залежності від індивідуальних пріоритетів, моделі можна розподілити так:


Легкі та стильні TicWatch Е3 для тих, кому потрібно структурувати робочі завдання та відпочинок, мотивувати себе на тренування та збалансувати сфери життя.


Багатофункціональні TicWatch Pro 3 GPS для тих, кому важлива тривала автономність та у кого щільний графік тренувань.


Потужні та захищені TicWatch Pro 3 Ultra GPS для любителів екстремальних активностей на свіжому повітрі та тих, кому важливий надійний датчик серцевого ритму.