0 800 201 865

RU
UA

Які бувають фени для волосся: основні види та функції

На перший погляд, усі фени однакові, чи не так? Однак ми спробуємо розібратись в асортименті представлених на ринку моделей, щоб зрозуміти головні особливості та відмінності між ними.

Які бувають фени для волосся: основні види та функції.

Типи фенів

Залежно від призначення фени поділяються на три групи:


Побутові. Розраховані на домашнє використання, для них головними є зручність та легкість конструкції.


Професійні. Призначені для роботи, тому мають витримувати великі навантаження та мати широкий вибір насадок для створення різноманітних зачісок.


Дорожні. Їх купують для подорожей, спортзалу чи басейну, тому компактність є суттєвим козирем в цій категорії.


Зазвичай моделі легко відрізнити, поглянувши на характеристики потужності та перелік додаткових функцій. Адже професійні пристрої володіють найвищими показниками (1800-2500 Вт) та широким функціоналом. Тоді як дорожні фени мають мінімум опцій, а їх потужність не перевищує 800-1200 Вт. Сучасний високошвидкісний фен Dreame Hair Artist потужністю 1400 Вт є лідером у категорії побутових фенів: ефективно сушить волосся за 3 хвилини та іонізує його, забираючи надлишкову статичну електрику та захищаючи від пересушування.

Які бувають фени для волосся: основні види та функції.

Для різних потреб

Ідеально рівне, об’ємне чи кучеряве? Різноманіття зачісок та забаганок впливає на те, що дизайнери вигадують фени не лише для сушіння, але й для укладання волосся:

Які бувають фени для волосся: основні види та функції.

Дифузор. Має вигляд масивного диска з шипами. Допомагає рівномірно розподілити повітряний потік та висушити волосся максимально дбайливо, без травмування. Також насадку-дифузор використовують для надання додаткового об’єму та створення пружних локонів.


Стайлер. Фен-щітку застосовують для вирівнювання волосся та прикореневого об’єму. Ця насадка також гарно моделює легкі хвилі під час укладання.


Концентратор. Їх головне призначення — створювати спрямований потік і подавати його на певні ділянки чи локони. Але головне правильно його використовувати, тому завжди керуйтесь інструкцією та не забувайте про термозахисні засоби. Новий фен Hair Artist від бренду Dreame має в арсеналі одразу 2 насадки-концентратори, які допомагають рівномірно розподіляти повітря та легко отримувати доглянуту зачіску та ідеальну укладку.

Які бувають фени для волосся: основні види та функції.

Сподіваємось, ця інформація допоможе вам зробити вибір на користь фену для волосся, який ідеально вам підійде за всіма характеристиками. Актуальний вибір моделей ви завжди знайдете в інтернет-магазині wo.ua.