Каталог

Зв'язатися

RU
UA
Сервіси

Без олії та зайвих калорій: огляд CECOTEC Cecofry Full Inox 5500 Pro

Як тільки не називають цей девайс. Судячи з відгуків, Cecofry Full Inox 5500 Pro від іспанського виробника CECOTEC — це просто найуніверсальніша техніка для приготування. Як вона влаштована і чому так швидко набирає популярності, з’ясовуємо у детальному огляді.



Зміст


  1. Що в комплекті?

  2. Дизайн та матеріали корпусу

  3. Що таке мультипіч та як вона працює

  4. Технічні характеристики Cecofry Full Inox 5500 Pro

  5. Недоліки аерофритюрниці

  6. Переваги аерофрітюрниці або 10 причин купити CECOTEC Cecofry Full Inox 5500 Pro.



Що в комплекті?

У коробці знаходимо саму мультипіч, решітку для смаження, інструкцію користувача та подарунок від wo.ua — цілий набір аксесуарів. До нього входять кулінарний пензлик, лопатка, килимок-підставка під гаряче та кругла форма для пирогів, усе — з харчового силікону. Приємне доповнення, особливо з огляду на те, скільки різних страв тут можна приготувати.



Дизайн та матеріали корпусу

Візуально CECOTEC Cecofry Full Inox 5500 Pro нагадує звичайну мультиварку прямокутної форми. Розміри — 27 х 34 х 30,5 см. Нижня частина корпусу виконана з нержавіючої сталі з лаконічним бірюзовим акцентом по периметру, верхня — з чорного глянсового пластику. На передній частині розташувалася сенсорна панель управління, прямо під нею — ручка основної чаші, велика та зручна.


Конструкція стійка, завдяки антиковзаючим ніжкам, девайс надійно стоїть на будь-якій горизонтальній поверхні.



Що таке мультипіч та як вона працює


1.jpg

Мультипіч — це девайс 3-в-1: духовка з конвекцією, фритюрниця та гриль. Відповідно, вона має всі переваги цих пристроїв. А ось більшість недоліків, як виявилось, відсутні.


Принцип роботи такий самий, як у конвекційної духовки. У компактному корпусі розміщуються ТЕН, що нагріває повітря, та вентилятор, який розганяє його по всьому об'єму чаші. За рахунок цього гаряче повітря оточує блюдо з усіх боків рівномірно, тому воно пропікається однаково добре, незалежно від форми та розміру.



Чим CECOTEC Cecofry Full Inox 5500 Pro відрізняється від аерофрітюрниці та грилю?


Традиційна аерофрітюрниця передбачає великий об’єм. Такий пристрій поміститься далеко не на кожну кухню. До того ж вона виконує одну функцію — смаження у фритюрі. Те саме стосується аерогрилю, тільки тут замість чаші використовується решітка.


У мультипічки функцій більше. Тут можна підсмажити будь-які продукти, запекти, тушкувати, грилити. І навіть зварити яйця, як у нашому огляді.



Технічні характеристики Cecofry Full Inox 5500 Pro


2.jpg


PerfectCook: сучасна конвекція


Здавалося б, нового можна придумати, адже конвекція — це дуже просто. Достатньо потужного нагрівача та хорошого вентилятора. У цій моделі справді надійний металевий ТЕН, потужність 1700 Вт та рівномірна вентиляція. Але є ще один аспект.


Особливість цієї моделі — технологія PerfectCook. Це вбудований термостат, який постійно аналізує температуру всередині та допомагає підтримувати саме ті налаштування, які ви виставили. До речі, діапазон температур широкий: від 80 до 200 градусів за Цельсієм.



Захист від перегріву


Через такі високі температури у нас виникло питання, чи можна готувати в закритій аерофрітюрниці довго. Наприклад, запекти птицю, яку у звичайній духовці потрібно томити й доводити до готовності більше години, а то й кілька годин.


Виявилось, що можна. Звичайно, на максимальних налаштуваннях мультипіч нагрівається, але не критично. А якщо всередині стає дуже гаряче, пристрій тимчасово відключається. Щойно температура стабілізується, сеанс готування триває. Отже, все цілком безпечно.


Головне завжди залишати відкритими вентиляційні отвори — саме через них відбувається терморегуляція. Якщо готуєте на фользі або пергаменті, переконайтеся, що до отворів є вільний доступ повітря.



Різні способи приготування в мультипічці


3.jpg

CECOTEC Cecofry Full Inox 5500 Pro має основну ємність місткістю 5,5 л і решітку. Такий набір дозволяє охопити більшість рецептів, як традиційних, так і дієтичних:


  • Смаження з олією. Чаша вміщує близько 600 грам картоплі, нагетсів, мітболів та інших продуктів. Просто завантажуємо шматочки (бажано заздалегідь осушити їх серветкою), вибираємо режим і один раз струшуємо в процесі приготування, щоб все просмажилося рівномірно.


  • Смаження без олії. Мабуть, це один із головних плюсів девайсу. Та ж картопля фрі та нагетси вийшли такими ж смачними, як звичайні, але набагато менш калорійними. Достатньо трохи змастити чашу.


  • Гриль на решітці. Соковитість усередині, хрумка скоринка зовні, ніякого диму. Відмінна можливість урізноманітнити домашнє меню, якщо немає часу на пікнік.


  • Випічка. Пироги, мафіни, печиво, тістечка, булочки, — все це добре готується у формі для випікання. Ми приготували традиційну сирну запіканку і вийшло чудово.


  • Тушіння. Завантажуємо продукти та спеції, при необхідності додаємо води — і отримуємо здорове рагу або печеню.


  • Запікання. Птах, риба, овочі готуються так, ніби ви використовуєте духовку.


Готування без масла — дуже приємний бонус. Менше калорій, менше шкоди, при цьому нічого не пригоряє. Адже аерогриль має антипригарне покриття.



Управління та режими


Тут варто відзначити передню панель із сенсорним екраном. Ну дуже все просто та зручно: є встановлені режими для більшості продуктів — курки, морепродуктів, стейків, картоплі-фрі, піци тощо.


За бажання можна самому виставити температуру на 80-200 градусів і час до 60 хвилин. Поки їжа готується, індикатор роботи світиться блакитним, а коли сеанс завершено, мультипіч подає звуковий сигнал.



Догляд


Миття максимально просте. Чаша з решіткою ставляться в посудомийку — і вуаля! Під краном теж, звісно, ​​можна. А корпус протирається серветкою, але це доведеться робити рідко і хіба що від пилу, адже все готується закритим способом.



Недоліки аерофритюрниці

По-перше, це відсутність огляду під час приготування страви, так що поспостерігати за процесом не вдасться. Але, може, воно й на краще: більше вільного часу рідко буває зайвим.


По-перше, місткість. На відміну від класичного аерогрилю або аерофрітюрниці, об’єм чаші мультипечі обмежений. Хоча саме у Cecotec 5500 Pro з цим все добре, основна ємність вміщує 5,5 л.



Переваги аерофрітюрниці або 10 причин купити CECOTEC Cecofry Full Inox 5500 Pro


4.jpg

Якщо коротко, девайс зібрав усе найкраще від духовки, сковорідки, гриля та фритюрниці. А якщо докладно, після використання девайса вимальовується цілий перелік плюсів:


  1. Замінює мінімум 3 прилади.

  2. Дозволяє готувати без олії та знизити калорійність раціону.

  3. Компактна та легка, її зручно перевозити, якщо ви часто переїжджаєте.

  4. Зручна для використання на маленькій кухні.

  5. Не вимагає складних підключень та встановлення, оптимальна за відсутності газу.

  6. Економічна.

  7. Проста в управлінні.

  8. Легко миється у посудомийці.

  9. З нею зручно вчитися готувати, якщо ви тільки починаєте пробувати себе в цій справі — ми просто просканували QR-код на кришці та отримали об’ємну збірку рецептів, простих та зрозумілих, з доступних інгредієнтів. Правда, рецепти іспанською, але Google Translate з цим впорався.

  10. Безпечна, у неї передбачено захист від перегріву.


5.jpg


Загалом, мультипіч CECOTEC — це однозначне «‎так»‎. Особливо, враховуючи додаткові аксесуари, які не доведеться купувати. Ціна Cecofry Full Inox 5500 Pro теж приємна, точно менше, ніж трьох окремих девайсів.