Каталог

Зв'язатися

RU
UA
Сервіси

Огляд пилососу Jimmy HW10: простий та потужний


Бездротовий миючий пилосос Jimmy HW10 позиціонується як базовий пилосос для регулярного прибирання всієї оселі. Причому і для сухого, і для вологого. У нього хороша комплектація, сучасний зовнішній вигляд та й технічні характеристики заявлені гідні.


При цьому ціна Jimmy HW10 на момент огляду складає 18999 грн. зі знижкою. З’ясовуємо, чи коштує він своїх грошей і наскільки якісно справляється з пилом, плямами та миттям різних поверхонь.


Зміст


  1. Що в комплекті?

  2. Дизайн та ергономічність

  3. Коротко про головне: технічні характеристики Jimmy HW10

  4. Продуктивність та потужність всмоктування

  5. Рівень шуму

  6. Сухе чищення

  7. Вологе прибирання

  8. Розбираємось у насадках

  9. Самоочищення.

  10. Система фільтрації.

  11. Автономність.

  12. Переваги та недоліки.

  13. Підбиваємо підсумки: кому варто купити вертикальний пилосос Jimmy HW10



Що в комплекті?


1.jpg

Відкриваємо коробку та знаходимо повний набір, передбачений виробником:


  • Робочий блок пилососа з пилозбірником.


  • Бак для відпрацьованої води 400мл.


  • Основна електрощітка із знімним резервуаром 500 мл.


  • Насадка для килима (встановлена ​​всередину основної електрощітки виробником).


  • Щетинисто-пелюстковий ролик.


  • Міні-електрощітка для оббивки.


  • Меблева щітка 2-в-1.


  • Щілинна насадка.


  • Зарядно-очищувальна станція.


  • Адаптер живлення.


  • Пляшечка з розчином для чищення 480 мл.



Дизайн та ергономічність


2.jpg

Перше, що впадає у вічі в Jimmy HW10, — робочий блок та резервуари розташовуються в нижній частині. Зверху знаходиться лише ручка з кнопками керування. І це добре: центр ваги зміщений вниз, тому вся конструкція чудово стоїть без док-станції. Коли пилососиш і потрібно щось переставити, це дуже зручно, не потрібно шукати, куди притулити або покласти девайс.


Друга приємність полягає в тому, що робочий блок знімний. На ньому теж є ручка та керування. Це на випадок, якщо потрібно прибрати в салоні машини або почистити меблі вдома.


Зовнішній вигляд у пилососа досить лаконічний. Корпус виконаний з темно-сірого та сріблястого пластику з бронзовими елементами. Універсальний дизайн: і виглядає стильно, і зайвої уваги не привертає.



Коротко про головне: технічні характеристики Jimmy HW10


Для наочності зібрали основні особливості цієї моделі в один список:


  • Потужність — 400 Вт


  • Сила всмоктування — 18 000 Па.


  • Рівень шуму — 75 Дб.


  • Час роботи на одному заряді — до 65 хвилин.


  • Повна зарядка — за 6 годин.


  • Об’єм пилозбірника — 200 мл.


  • Ємність для води — 500 мл.


А тепер докладно аналізуємо, як вони реалізовані на практиці.



Продуктивність та потужність всмоктування


4.jpg

Потужність пилососа 400 Вт. При цьому потужність всмоктування становить 350 Вт або 18000 Па. Для акумуляторної моделі це дуже добрий показник, він означає, що девайс справляється не тільки з пилом, але й з піском або розлитою рідиною.


Для порівняння, у популярних моделей, Dreame H12 та H12 PRO, цей показник становить 200 Вт. Але в них інше призначення, та й фішки свої. А HW10 з такою ефективністю цілком може претендувати на звання одного з найкращих МФУ-пилососів: підійде і для килимів, і для вологого прибирання. Але про це нижче.


Щодо режимів:


У ручній версії їх 2 — турбо- та еко.


У повній версії вже 3 — додається автоматичний. У цьому режимі пилосос сам регулює силу всмоктування та підбирає оберти під тип покриття.



Рівень шуму


5.jpg


Виробник заявляє рівень 75 дБ. Звучить несподівано, адже потужність неабияка. Важливо, що йдеться про еко-режим. На мінімальних обертах дійсно чуєш не тільки себе, а й оточуючі звуки. Можна навіть розмовляти, не перекрикуючи пилосос. Як так виходить? Скоріше за все, справа в безщітковому двигуні, який зараз встановлюється на всі адекватні девайси. Менше тертя — менше шуму. У турборежимі, пилосос, звичайно, галасливіший.



Розбираємось у насадках


6.jpg

Комплект щіток у пилососа повний, докуповувати нічого не доведеться. Звісно, ​​ми протестували усі.


Почнемо з основної електрощітки. У неї дві насадки:


  • Щетинисто-пелюстковий ролик. Це основний інструмент, призначений для різних покриттів, особливо зручно користуватися на килимах. У ньому комбінуються пучки щетинок та гнучкі елементи. Виглядає незвичайно, в порівнянні з традиційними щітками, але саме за рахунок цього шерсть або волосся не намотується, а вирушає прямо в пилозбірник.

  • Насадка для твердої підлоги (вже встановлена ​​виробником). Звичайний ролик з фактурою, що нагадує рушник із мікрофібри. Плюс у тому, що він ковзає м’якше і не дряпає підлогу.


    Друга електрощітка менша за розміром і призначена для того, щоб очистити обивку. У неї вже довша щетина, яка і сміття захоплює, і ворс обивки піднімає. Нею, до речі, можна почистити не лише диван, а й, наприклад, собачий килимок.


    Щітка для меблів 2-в-1 — вузька, овальної форми та зі щетинками. Їй зручно пройтися кутами крісел і диванів, для прибирання салону авто теж підходить.


    Щілинна 2-в-1. Ми використовували її, щоб прибрати пил між шафою та стіною. І ще ліквідували трохи павутиння під стелею — чудово впоралася.


    До речі, аксесуари кріпляться на зарядну станцію, тож увесь комплект для прибирання зберігається в одному місці.



    Сухе чищення: тест-драйв на максималках


    7.jpg

    Ось ми й дісталися найголовнішого — тестуємо ефективність HW10 на різних покриттях:


    • Дощата підлога. Ми почали не з паркету, а саме зі старих дощок, щоб подивитися, наскільки добре пилосос впорається зі щілинами. Так ось, щетинистий ролик вичищає їх добре. Гладкий — трохи менш ефективно.


    • Паркет. На паркеті м’який ролер уже добре вичистив усі щілини. І паркет у порядку, жодних подряпин.


    • Ламінат. Тут працювали м’яким, теж обійшлося без слідів. Плюс плавний хід відчувається особливо приємно.


    • Килимове покриття. У нас були крихти та трохи піску. Пелюсточно-щетиниста насадка + турборежим впоралися на ура.


    • Килим із середнім ворсом. На ньому пробували автоматичний режим — зручно, відчувається, як збільшуються обороти, коли заїжджаєш із підлоги. На ворсі, якщо забруднення легкі, можна пилососити навіть на еко.


    • Салон автомобіля. Звичайно, в машині мало сенс спробувати максимум, адже часто в салоні буває все й одразу — пил, пісок, шерсть, крихти. Отже, ми повністю зарядили батарею, встановили насадку для меблів з гнучкими щетинками і включили турбо-. Час не засікали, але середніх розмірів салон встигли прибрати повністю.



    Вологе прибирання


    8.jpg

    Спочатку заливаємо воду в знімний резервуар, який знаходиться в самій щітці. Він тут не найбільший (500 мл), але щоби вимити квартиру, вистачить. І тут уважно: вода подається примусово. Тобто, якщо ми збираємося помити ділянку підлоги, потрібно натиснути кнопку на зовнішній стороні ручки. Це водночас і плюс, і мінус: з одного боку, доводиться контролювати процес, з іншого — заощаджується вода та заряд.


    Натискаємо кнопку — і вода через трубку подається на насадку. Розпилювач розташований у її передній частині, прямо над роликом. Спочатку чиста вода потрапляє на підлогу, потім ми проходимося цією ділянкою роликом, натираючи підлогу і збираючи вже брудну воду. За рахунок скребка ця вода віджимається з ролика і через всмоктуючий отвір збирається в окремий пластиковий бак (в нижній частині корпусу).


    Роллер добре впорався зі звичайним миттям — навіть на блискучому ламінаті не залишилося розводів. Засохлі плями від вуличного взуття довелося пропрацювати більш ретельно, але і з ними все вийшло.


    Ще один тест — розлита рідина. Ми використовували воду, хоча це можуть бути сік, вино та взагалі будь-які рідини. Ролик у парі з турборежимом зібрав усе досить швидко.



    Очищення та самоочищення


    Пилозбірник очищається вручну двома способами. Перший: дістаємо його з основного блоку і витрушуємо звичайним способом. Другий: натискаємо на кнопку, дно відкривається і сміття витрушується. Тут уже питання особистої зручності та рівня забрудненості бака.


    Валик для миття чиститься та сушиться автоматично. Ставимо Jimmy HW10 на док-станцію, натискаємо кнопку, ролик промивається та сушиться. Тут треба сказати, що висушується він не на 100%, але це й не потрібно. Просто прибирається зайва волога, щоб ролер міг висохнути природним чином та без неприємних запахів. Принаймні ми з запахами не зіткнулися.



    Система фільтрації


    Скажімо одразу, тут встановлений простий циклонний фільтр і немає звичного HEPA. Але й так усе працює:


    • Спочатку великі частинки потрапляють у фільтр грубої очистки.


    • Сміття, що залишилося, вловлює сітчастий фільтр.


    • А найдрібніший пил збирає поролонова губка.


    Більшою мірою, ефект такий багатоступеневий, як з подвійним циклоном і HEPA-фільтром. Тільки реалізація простіше та дешевше. Тому те, що ми збирались зарахувати до мінусів, насправді до них не належить.



    Автономність


    Акумуляторний пилосос Jimmy HW10 оснащений знімною батареєю, а це завжди плюс. По-перше, її можна замінити після зношування. По-друге, легко заряджати. Заряджається до 100% за 6 годин, якщо активно прибиратися і висадити її в нуль. При цьому вистачає на 65 хвилин роботи.



    Управління


    Все максимально легко та зрозуміло: керування механічне. Кнопки вмикання-вимикання, зміни режимів та подачі води розташовані на зовнішній стороні ручки під великим пальцем.


    Вся інформація про роботу виводиться на LCD-екран робочому блоці: режим, заряд, необхідність злити чи заправити воду. Це, звичайно, не LED з його яскравістю та перенесенням кольорів, але для пилососа цілком вистачає.


    Найцікавіше, коли вода закінчується, пилосос подає сигнал. Виявляється, всередині резервуару є датчики рівня води, дуже зручна річ рівня топових пилососів. І в баку для брудної також. Загалом голосовий помічник — це досить зручно. При бажанні повідомлення відключаються кнопкою біля дисплея.



    Переваги та недоліки


    З очевидних переваг цієї моделі:

    • Знімний робочий блок.


    • Потужність регулюється.


    • Автоматично миє валики та сушить їх під потоком повітрям.


    • Може збирати рідину.


    • Добре працює на килимах.


    Мінуси також є, але не такі очевидні. Комусь цілком комфортно без цих деталей. Отже, у девайсу не передбачені:


    • Трубка, що гнеться.


    • Підсвічування щітки та кнопок.



    Підбиваємо підсумки: кому варто купити вертикальний пилосос Jimmy HW10


    Покрутивши девайс з усіх боків і поюзавши у різних режимах, ми дійшли наступного. Так, у нього немає модних фішок на кшталт безрамкової щітки чи підсвічування. Але є висока потужність і повний сет аксесуарів, щоб вичистити та відмити будинок.


    Пилосос впорався з крихтами, піском та вовною. Тому точно стане чудовим вибором для тих, кому потрібний добрий результат без зайвих наворотів. Принаймні, будь-які сценарії з дитячими витівками або активними пухнастими тваринами, він відпрацює на відмінно.