Каталог

Зв'язатися

RU
UA
Сервіси

Перемога над пилом: огляд пилососу Jimmy H10 Pro Hercules


Вертикальний акумуляторний пилосос Jimmy H10 Pro Hercules — один із лідерів у своїй категорії. У нього прекрасна енергоефективність, зручна гнучка конструкція і повний набір аксесуарів. Він призначений для сухого прибирання, але при цьому можна докупити додаткову миючу щітку для вологого. Звичайно, ми не втрималися і вирішили вивчити такий цікавий девайс детально.



Зміст


  1. Комплектація

  2. Зовнішній вигляд

  3. Технічні характеристики

  4. Ефективність на різних типах покриттів

  5. Переваги та недоліки Jimmy H10 Pro

  6. Кому підійде Джиммі Н10 Про?



Комплектація


1.jpg

Переваги цієї моделі помічаєш вже під час розпакування. У коробці повний сет аксесуарів для повноцінного прибирання:


  • Робочий блок

  • Металеві труби

  • Гнучкий шланг

  • Зарядна база

  • Утримувач

  • Основна електрощітка

  • Змінний ролик до неї

  • Електрощітка для м’яких меблів

  • Щітка для оббивки 2-в-1

  • Щілинна насадка

  • М’яка щітка

  • Кутовий конектор

  • Документація


Зовнішній вигляд та конструкція


2.jpg

Дизайн H10 Pro короткий, але ненудний. Корпус виконаний у нейтральному сріблясто-сірому кольорі. Родзинку надають вставки бронзово-рожевого відтінку: вони виглядають цікаво, але не дратують зайвою яскравістю. Загалом, коли тримаєш пилосос у руках, відчуття якісної, дорогої речі, хоч цінник на нього середній.


На відміну від більшості вертикальних моделей, пилозбірник тут розміщений поперек корпусу. Виглядає незвично, але таке рішення забезпечує найкраще всмоктування та дозволяє уникнути засорів в трубі. Тим більше, на маневреність та комфорт це не впливає. Поряд з пилозбірником — знімний акумуляторний блок.


Конструкція розбірна, що гнуться, зі знімною трубою та гнучким шлангом. Ось це дійсно зручно: можна прямо в процесі роботи зігнути трубу та пропилососити під диваном, а можна зняти робочий блок та забратися в машині.


Пилосос має ергономічну ручку з комфортним хватом. Але найприємніше, що просто під великим пальцем розташувалися кнопки вмикання, вимикання та регулювання сили тяги. Нижче ручки міститься невеликий LCD-екран, який показує інформацію в процесі наведення порядку. Загалом все необхідне під рукою, не потрібно нікуди тягнутися, щоб переключити налаштування або подивитися заряд.


А ось поставити зібраний девайс вертикально можна лише на стійку. Якщо спробувати його припаркувати окремо, робочий блок переважує.



Технічні характеристики


3.jpg


Автономність


Акумулятор — безумовно, це один з основних плюсів моделі. По-перше, він 8-блоковий, із загальною ємністю 3000 мАг. Цього вистачає на 90 хвилин прибирання. Звичайно, розмір приміщення у всіх різний, але за півтори години реально пропилососити навіть великий будинок. Звичайно, 90 хвилин — це в автоматичному режимі, в турборежимі батареї вистачає на 10-15 хвилин.


По-друге, акумулятор змінний. Тобто, коли він природно зноситься, його можна просто здати на утилізацію і замінити на новий.


По-третє, батарея заряджається окремо від самого девайсу. Необов’язково тягнути всю конструкцію до розетки: можна розмістити стійку для зберігання в одному місці, а заряджати в іншому. Для повного заряджання з 0 до 100% нам знадобилося 5 годин, як і заявлено виробником.



Сила всмоктування


При споживаній потужності 650 Вт сила всмоктування Jimmy H10 Pro становить 245 Вт або 26 000 Па. Що стосується режимів, їх 3:


  • Еко економить заряд і дозволяє продовжити час роботи. Добре підійде для легкого прибирання.


  • Автоматичний — підлаштовується під тип покриття та рівень забрудненості. Якщо пилосос стикається з довговорсовим килимом або великою кількістю сміття, він автоматично збільшує потужність всмоктування.


  • Турборежим — призначений для роботи з сильними забрудненнями.



Як влаштована система фільтрації


Ця версія має подвійний циклонний фільтр. Це означає, що сміття спочатку потрапляє через трубу або шланг спочатку на зовнішній циклон, там осідають великі частинки. Пил, що залишився, потрапляє в другий фільтр, де вихор повітря сильніший, ніж у зовнішньому, тому він осідає тут. Все це потрапляє в пилозбірник — він досить великий, 600 мл.


Ну а зовсім дрібні частинки вловлює традиційний HEPA — фільтр тонкого очищення, який потрібно міняти раз на кілька місяців.



Насадки


Дивлячись на значний сет аксесуарів, ми згадали старий добрий серіал «Друзі». А саме те відоме прибирання героїні Дженніфер Еністон, де вона використовувала всі насадки пилососа (6 епізод 1-го сезону). Навряд чи їх було так багато, як у нас, але ми вирішили повторити «подвиг»:


  • Основна електрощітка дуже зручна. По-перше, вона на шарнірі, тому дозволяє легко маневрувати. По-друге, вона має два ролики — м’який для твердої підлоги і жорсткіший пелюстково-щетинний. Третій плюс — це підсвічування, 6 лампочок LED розташовані рівномірно вздовж робочої зони. І ще комфорту додають зубці, які розплутують волосся та шерсть, щоб вони не намотувалися на ролики.


  • Електрощітка для м’яких меблів та матраців. По класиці тестували її на дивані — із завданням справляється. Вона менша за розміром і теж із щетинисто-пелюстковим роликом, він вставляється збоку.


  • Овальна щітка для обивки 2-в-1. За рахунок довгих щетинок добре проникає в зазори між подушками меблів, а на ворсистій оббивці навіть піднімає ворс.


  • Щілинна підійшла, щоб почистити простір за батареями, у куточках та зазорах між меблями.


  • М’яка вузька насадка чудово впоралась із очищенням плінтусів.


Загалом, коли використовуєш всі аксесуари для Jimmy H10 Pro, виходить повноцінне генеральне прибирання. І що добре, заряду вистачило, щоб пройтися всіма поверхнями, куточками і навіть під стелею.



Управління та режими


У Jimmy реалізовано зручне механічне керування — кнопки вмикання-вимикання та регулювання потужності всмоктування знаходяться на ручці, так що під час наведення порядку не потрібно відволікатися на налаштування.


А вся інформація про сеанс відображається на LCD-дисплеї, який розташований біля ручки. На ньому видно рівень заряду, поточний режим, рівень забруднення підлоги, сервісні повідомлення.


Ще є голосові повідомлення, які підказують, що настав час зарядити батарею або витрусити пилозбірник. За бажання їх можна вимкнути.



Система розпізнавання забруднень


Але найцікавіше, що розумний девайс аналізує концентрацію сміття та видає статистику після кожного сеансу чистоти. Прямо на турбощітці є датчик пилу, який збирає та передає ці дані системі управління. Це можна побачити на екрані і за допомогою підсвічування: воно світиться синім, якщо поверхня чиста, і червоним, якщо пилу багато.


У сучасних моделях ця функція зустрічається все частіше, і дійсно, на практиці вона досить зручна: допомагає зрозуміти, де потрібно приділити більше часу.



Рівень шуму


Заявлений рівень шуму — до 82 дБ. Судячи з відгуків, практично виходить навіть нижче: до 78 дБ в автоматичному режимі і до 79 дБ на максимальній тязі. При такому високому рівні потужності це більш ніж гідний показник.



Очищення пилозбірника


Тут все максимально просто: натискаємо на кнопку — і сміття витрушується з бака. Найчастіше навіть не потрібно діставати систему фільтрів. Розбирати її і витрушувати доводиться лише в тому випадку, якщо серед пилу багато шерсті або волосся застрягло всередині.



Ефективність на різних типах покриття


4.jpg

Пилосос призначений для сухого чищення. Плюс у тому, що можна докупити сумісний модуль для миття підлоги та закрити повністю питання чистоти. Це насадка із вбудованим резервуаром для води, яка встановлюється так само, як основна щітка, а вже до неї кріпиться серветка для прибирання.


Ми тестували цю модель на паркеті, ламінаті, стандартному офісному килимовому покритті та на довговорсовому килимі:


  • Паркет був не новий, з помітними щілинами, звідки не так вже й просто дістати пилюку. Джиммі Н10 Про впорався, так що потужність всмоктування справді на висоті. Ми використовували змінний ролик із щетинками і не помилилися.


  • Для чищення ламінату щетинистий ролик замінили більш м’яким. Ковзає він відмінно, немає неприємного відчуття тертя під час прибирання, а головне, на ламінаті не залишилося жодних слідів.


  • Килимове покриття. І тут все пройшло гладко. Щетинисто-пелюстковий ролер зібрав усе, включаючи крихти і шерсть, причому нам навіть не довелося його чистити (все-таки зубці вздовж насадки вирішують).


  • З довговорсовим килимом ми поексприментували, взявши звичайний промисловий та традиційний карпатський ліжник. З промисловим килимом все було зовсім просто — ні намотування ворсу, ні крихт, на турборежимі девайс справився чудово. З ліжником вийшло цікавіше, ворс ну дуже довгий, тому на «турбо» його трохи засмоктує. Але й тут вихід знайшовся, потрібно просто зменшити оберти. Вибираємо авторежим — і він сам підлаштовується під покриття.


Переваги та недоліки Jimmy H10 Pro


5.jpg

Плюси:


  • Потужний змінний акумулятор - його вистачає на повний цикл прибирання, навіть на кілька, а після зношування легко замінити.


  • Висока сила всмоктування, здатна діставати сміття навіть із вузьких та глибоких щілин.


  • Великий набір насадок дозволяють охопити всі куточки будинку.


  • Зручне керування — механічні кнопки завжди під рукою, а інформативний дисплей знаходиться на увазі.


  • За бажанням окремо купується модуль для вологого прибирання.


  • Адекватна ціна. На даний момент огляду можна купити Jimmy H10 Pro з великою знижкою за 13999 грн.


До недоліків віднесемо такі особливості:


  • Значна вага — 7,1 кг.


  • Не передбачено вертикальне паркування — робочий блок перетягує всю конструкцію.



Кому підійде Джиммі Н10 Про?


6.jpg

Акумуляторний пилосос Jimmy H10 Pro Hercules недарма назвали іменем давньоримського героя. Девайс справді потужний, витривалий і готовий до складних завдань.


Це оптимальне рішення як основний помічник для родини, особливо, якщо в будинку є домашні тварини. Крім ефективності та автономності, він маневрений, довго працює на одному заряді, не збирає на щітку шерсть і легко чиститься. Однозначно рекомендуємо.