Каталог

Зв'язатися

RU
UA
Сервіси

Смарт-годинник Garmin Venu SQ 2 White/Cream Gold: детальний огляд

Смарт-годинник Garmin Venu SQ 2 White/Cream Gold: детальний огляд


Чи можуть бюджетні розумні години адекватно аналізувати стан здоров’я та активність? А ще — показувати повідомлення, пошту, виконувати функції повсякденного годинника чи персонального тренера? Розбираємось на прикладі оновленої лінійки від Garmin.


Доступний смарт-годинник Garmin Venu SQ 2 White/Cream Gold став комфортнішим і практичнішим, але чи достатньо цього користувачам, які ведуть здоровий спосіб життя?



Зміст

  1. Позиціювання
  2. Комплектація
  3. Зовнішній вигляд
  4. Датчики
  5. Функції
  6. Спортивні режими
  7. Побудова треку та автономність
  8. Орієнтація на місцевості
  9. Надійність
  10. Smart-функції та управління
  11. Переваги й недоліки



Позиціювання


Venu SQ 2 — повсякденний розумний годинник з широким набором фітнес-можливостей: все для якісного зв’язку, ефективних тренувань та насиченого життя. Модель вийшла у двох версіях: Standart та Music. Різниця в тому, що останні можна закачувати музику. Враховуйте, що одні відтінки корпусу представлені в обох варіантах, а інші без Music.


Сьогодні розглядаємо стандартну версію. Звісно, ​​це не максимальна комплектація для екстремальних умов. Але для більшості завдань їх достатньо. Тим більше, ціна Garmin Venu SQ 2 досить приємна: 13975, а по знижці — 9899 грн.


* — ціна на момент написання статті



1.jpg


Комплектація


Як і решта моделей бренду, модель комплектується зарядкою та керівництвом користувача.



Зовнішній вигляд



Екран


Незважаючи на спортивний напрямок, у повсякденному житті гаджет виглядає елегантно на жіночій та чоловічій руці. Квадратний циферблат, що нагадує Apple Watch, збільшився — 1.41 дюйма порівняно з першим поколінням. Роздільна здатність зросла: 320 x 360 пікселів. AMOLED-екран великий та головне — чіткий і контрастний. Циферблат можна поміняти під себе, вибравши класичний вигляд або анімований, це допоможе зробити налаштування Your Watch, Your Way. До речі, деякі циферблати редагуються: змінити тло, показники, віджети, анімацію. Також передбачено опцію Always on display.



Корпус


Він виконаний із сучасного полімеру, не простого, а армованого. Безель — з анодованого алюмінію, ремінець 20 мм — з фактурного силікону, а скло — Corning Gorilla Glass 3. Так, не остання версія, але в житті цілком достатньо. Зручно, що скло практично не дає відблисків. Усі разом важить лише 38 р.



Колір


До нас на огляд потрапила версія Venu SQ 2 White/Cream Gold — найвитонченіша, візуально легка. Кремовий корпус, кремовий ремінець, золотисте покриття безелю виглядають дуже гармонійно. Також Garmin Venu SQ 2 представлені у чорному, сірому, білому, персиково-рожевому, м’ятному відтінках. Будьте уважні, одна частина відтінків представлена ​​з опцією Music, інша — без неї.



2.jpg


Датчики


На звороті розташувався цілий набір сенсорів. Цікаво, що це датчики того ж рівня, що преміальні лінійки Phoenix і Epix, а значить, якість вимірювань не страждає. Отже, що входить із систему сенсорів:


  • - Пульсометр, що вимірює частоту серцевих скорочень. Причому робить це кілька разів на секунду. Якщо пульс зашкалює, годинник попереджає про це.

  • - Пульсоксиметр, який вимірює, скільки кисню (порівняно з максимальною ємністю) знаходиться у вашій кровоносній системі.

  • - Термометр.

  • - Акселерометр.

  • - Датчик освітлення.



3.jpg

Функції


У цьому розумному годиннику їх багато, а деякі можливості перегукуються. Тому тут варто розібратися докладніше.



Кількість кисню у крові Pulse Ox


Pulse Ox заслуговує на особливу увагу і показує процентний вміст насиченої киснем крові в організмі. Воно залежить стану здоров’я, висоти над рівнем моря, інтенсивності руху. За даними клініки Майо, з якою співпрацюють розробники бренду, в ідеалі це значення має бути від 95%. А цифри нижчі за 90% вважаються низькими. Досить корисна опція, що мотивує, особливо враховуючи сидячий спосіб життя більшості людей. Просто підтримуючи нормальний рівень кисню, можна значно поліпшити самопочуття.



Моніторинг дихання


Годинник показує, як користувач дихає під час різної діяльності та станів — роботи, відпочинку, сну, спорту, стресової ситуації. Це допомагає зрозуміти, де варто зупинитися, а коли настав час збільшити навантаження.



Рівень стресу


Система датчиків аналізує, наскільки врівноважено чи напружено минає день. Якщо людина занадто тривожилася, не виспалася, втомилася, розумний годинник запропонує зробити дихальні вправи, щоб допомогти тілу розслабитися.



Breathe In


Може здатися, що це те саме, що моніторинг дихання. Але якщо перший лише відстежує, то Breathe In допомагає нормалізувати дихання, заспокоїтися, зняти стрес. Це повноцінна дихальна практика з йоги, яка працює одночасно з кількох напрямків.



Body Battery


Body Battery аналізує серцевий ритм, активність, рівень стресу, щоб оцінити ваш енергетичний ресурс упродовж дня. Оцінка виражається числом від 1 до 100 і чим ближче до 1, тим більше часу потрібно для відновлення.



Гідратація


Тут доведеться записувати, скільки води користувач випиває протягом дня. І вже на основі цих даних, а ще того, як людина потіє під час занять, регулюватиме ступінь гідратації.



Спорт-вік


Функція — мотиватор, яка допомагає розвиватися. Завжди приємно усвідомлювати, що здоров’я відповідає віку чи навіть набагато краще. А це найчастіше відбувається саме завдяки руху. Смарт-годинник аналізує вік, рухи ЧСС та витрачені калорії, щоб обчислити цей показник та мотивувати на здорові досягнення.



Ступінь активності


На екрані ви завжди бачите, коли і скільки енергії витрачено. Це допомагає зрозуміти, яка діяльність сприяє спалюванню калорії, а яка не дуже.



Аналіз сну


Не найочевидніша, але справді важлива функція. Якщо ми мало чи погано спимо, організм не відновлюється. У такому разі ні про яке спортивне зростання не може бути й мови. Годинник аналізує дихання, роботу серця та Pulse Ox по стадіях сну, потім дає фідбек, як покращити його якість.



Програма для жіночого здоров’я Women's Health Tracking


Це нова можливість, яка торкнулася скоріше програми Connect. Тепер на всіх девайсах Garmin можна відстежувати менструальний цикл і вагітність. Симптоми потрібно вносити вручну, але у програмі Women's Health Tracking це швидко. Зручна опція, щоб настроїти активність під стан здоров’я, уникнути перевантаження.



4.jpg


Спортивні режими


Оновлений девайс передбачає понад 25 спортивних режимів, причому як на вулиці, так і в приміщенні. Це біг, біг на тренажері, спортивна ходьба, поїздки на велосипеді, велотренажер, плавання, веслування, дайвінг, йога, дихальні вправи, лижі, сноуборд, різноманітні кардіо- та силові.



Завантаження тренувань


Крім того, пристрій дозволяє створювати персональні тренування. Connect передбачає більше 1600 вправ, щоб складати індивідуальну фітнес-програму. Їх можна закачати прямо на годинник.



HIIT: для високих навантажень


HIIT (High-Intensity Interval Training) — високоінтенсивне інтервальне тренування. Це Tabata, Zumba, EMOM, AMRAP, інші види аеробної активності, які допомагають спалювати калорії та зміцнювати тіло. Вони вимагають особливої ​​уваги та SQ 2 його забезпечує: з ними ви можете встановлювати та регулювати інтервали занять та відпочинку під себе.



Особистий тренер Garmin Coach


Це ексклюзивна функція на випадок, якщо під час тренування потрібна підтримка або додаткова мотивація. Досить зручно, як для спортсменів-початківців, так і для досвідчених. Coach підказує, якщо потрібно, наприклад, зменшити темп.



Побудова треку та автономність


Тут є нюанси, оскільки від того, скільки і які датчики буде задіяно, залежить витрата енергії. Відповідно, якщо ви хочете максимально точний маршрут, потрібно бути готовим до того, що годинник сідатиме швидше:


  • - Якщо для побудови маршруту використовувати лише GPS, Garmin Venu SQ 2 витримують 26 годин автономної роботи. На практиці режиму GPS Only достатньо навіть для ультрамарафону.

  • - Якщо потрібна точність треку, вибирайте режим All Systems. Смарт-годинник задіють GPS, Galileo та ГЛОНАСС. Але це вже 20 години автономності.


Що буде, якщо не використовувати системи позиціонування? У режимі смарт-годинника Venu SQ 2 забезпечують до 11 днів роботи на одному заряді. А якщо ввімкнути режим енергозбереження Battery Save — до 12 днів.



Орієнтація на місцевості


Garmin Venu SQ 2 отримали вбудований компас, акселерометр та сенсор освітленості, чого цілком вистачає для розуміння ситуації на місцевості. Але найзручніше, що вони чудово працюють як навігатор.


Наприклад, на початку пробіжки лісом ви розумієте, що можете заблукати. Що потрібно зробити? Заходимо в меню навігації, вибираємо «‎зберегти місце розташування»‎ і спокійно починаємо рух. Коли настав час повертатися, заходимо в «збережені розташування», знаходимо цю точку з точними координатами і починаємо шлях назад. Годинник стрілкою показує напрямок руху, скільки залишилося пройти до точки, кроки та всі інші нюанси.



Надійність


Гаджет витримує тиск 5 АТМ. Це дозволяє плавати та занурюватися під воду на максимальну глибину 50 м та працює для більшості стандартних водних навантажень. Звісно, ​​помити під краном після заняття теж можна.



5.jpg


Smart-функції та управління


Тут все просто та базово. Девайс дозволяє бачити вхідні дзвінки, переглядати текстові повідомлення, електронну пошту та сповіщення з соцмереж — тобто, виконує стандартні завдання смарт-годинника. А ось дзвонити по них не вийде, але за такої бюджетної вартості отримати ще й вбудований мікрофон було б несподівано. Годинник синхронізується зі смартфонами на iOS та Android і в цьому місці не можна не згадати про дві програми, зручні для фіксації своїх даних.



Connect та IQ Connect


Обидві програми допоможуть використовувати годинник більш ефективно. Так, вони безкоштовні. Рекомендується встановити їх відразу, щоб бачити деталі свого дня та мати більше можливостей для налаштування:


  • - Connect призначений для того, щоб синхронізувати гаджет зі смартфоном, а також відстежувати у додатку свої заняття та показники.

  • - IQ – магазин, де можна докачати цікаві циферблати та встановити додаткові параметри.



Бездротовий зв’язок


У цій моделі передбачені стандартні для спорт-годин Bluetooth 5.0 і ANT+. А ще є NFC-модуль та система GarminPay, тому з ними тепер легко оплачувати покупки.



Безпека


Сподіваємося, що нікому не знадобиться допомога під час заняття чи прогулянки, але в такому випадку Venu SQ 2 дозволяє поділитися місцем розташування з обраними контактами, які вказуються заздалегідь.



Переваги та недоліки


Почнемо з того, що девайс відноситься до бюджетного сегменту. Тому порівнювати його з топовими моделями навряд чи варто. Віднесемо до мінусів досить простий дизайн, не надто високу роздільну здатність і обмежену автономність. При цьому годинник отримав достатньо можливостей для повноцінних тренувань та повсякденного життя. Вони універсальні, зрозумілі та закривають більшість спортивних завдань. Це відмінний вибір, якщо не потрібна екстремальна автономність та рідкісні функції, але хочеться займатися ефективно та із задоволенням.