0 800 201 865

RU
UA

Смарт-годинник MOBVOI TicWatch Pro 5: для сильних духом


Новий смарт-годинник MOBVOI TicWatch Pro 5 обіцяє незабутні пригоди. Створені на базі ексклюзивного процесора Snapdragon W5+ Gen1, вони отримали вражаючу автономність до 45 днів у базовому режимі, унікальний подвійний екран та цілий список спортивних режимів.



Зміст


1. Позиціювання: навіщо, кому і скільки?


 - Для чого?


 - Кому?


 - Скільки коштує MOBVOI TicWatch Pro 5?


2. Що в коробці?


3. Стримані зовні, потужні всередині


4. Хай левел: неперевершений чіп Snapdragon W5+


5. Увага на екран


6. Максимум міцності


7. Система датчиків для моніторингу здоров’я


8. Wear OS 3.0: тримай руку на пульсі


9. Орієнтація на місцевості


10. Електроніка + механіка


11. Наднизьке енергоспоживання


12. Висновки



1.jpg

Позиціювання: для чого, кому та скільки?



Для чого?


Виробнику вдалося вмістити у компактний корпус діаметром 1.43 дюйми все, що потрібно для повноцінних тренувань, походів, подорожей та роботи в екстремальних умовах:


  •  - Ціла система датчиків вимірювання показників здоров’я.

  •  - Альтиметр, барометр та компас для вимірювань стану навколишнього середовища.

  •  - Навігація для орієнтації на місцевості.

  •  - Модулі бездротового зв’язку останнього стандарту.



Кому?


Новинка викликала ажіотаж у мережі. На честь виходу годинника бренд організував кампанію #highfivepro5, в рамках якої можна виграти екземпляр для себе. І, поки всі чекають появи TicWatch Pro 5 у магазинах, мандрівники та спортсмени вже діляться досвідом. Судячи зі стрічки Instagram, він справді яскравий.


Але давайте не забувати, що екстремальний досвід — це не тільки про хайкінг у горах, дайвінг в океані чи бігові марафони з гарними краєвидами. Сподіваємося, що годинник сподобається рятувальникам, поліцейським, військовим, лікарям і всім тим, чия робота потребує особливої ​​витривалості та відповідальності.



Скільки? Вартість MOBVOI TicWatch Pro 5 та неочікувані бонуси


Ціна MOBVOI TicWatch Pro 5 склала 14 999 грн. І, що приємно, на них вже можна оформити попереднє замовлення. А інтернет-магазин ШО підхопив ініціативу бренду і пропонує в подарунок до новенької «п’ятірки» смарт-годинник MOBVOI TicWatch GTH 2 або навушники JBL Wave Flex Black на вибір. Відмінний план, щоб надихнути когось почати бігати у парі. Або одному. Але у навушниках. Загалом, воно того варте.



Що в коробці?


Все дуже лаконічно та компактно. Під кришкою довгастої коробочки розташувалися годинник, адаптер живлення та інструкція користувача.



2.jpg


Стримані зовні, потужні всередині


При першому погляді на MOBVOI TicWatch Pro 5 навіть не підозрюєш, скільки в них всього. У смарт-годинника дуже лаконічний корпус з авіаційного алюмінію, легкого та міцного. Безель повністю металевий з характерним відливом. Зверху скло Corning Gorilla Glass. А ремінець силіконовий. Все просто і ця простота виправдана: не забуваємо, що спортивний годинник повинен бути, перш за все, практичним.


Круглий екран діаметром 1.43 дюйма (3.63 см), судячи з фотографій, доречно виглядає і на чоловічому, і жіночому зап’ясті. Про екран варто поговорити окремо. Чого вартий лише механічний заводний механізм.


З кольором вийшло цікаво: на перший погляд, TicWatch Pro 5 чорні. Але все не так просто. Не звичайний чорний, а специфічний відтінок Obsidian. Обсидіан — це вулканічна гірська порода, що досить символічно і відразу натякає на подорожі і романтику активного способу життя.



Хай левел: неперевершений чіп Snapdragon W5+


Отже, Snapdragon W5+ Gen1, який так чекали, запрацював на повну. Саме завдяки йому TicWatch Pro 5 забезпечують миттєвий відгук, виняткову продуктивність та вражаючу енергоефективність.


У чому сенс? У тому, що платформа гібридна, тобто включає новий 4-нм мікропроцесор та 22-нм співпроцесор AON. Якщо коротко, рахунок цього вся система працює швидше — дисплей, датчики, навігація та сповіщення.


До того ж, об’єми пам’яті теж на рівні: 2 Гб оперативки плюс 32 Гб вбудованої пам’яті. Виробник заявляє, що в порівнянні з попередньою платформою Snapdragon Wear 4100, новий Snapdragon W5+ Gen1 набагато ефективніший:


  •  - На 50% продуктивніше.

  •  - Вдвічі швидше.

  •  - Вдвічі більше можливостей для спілкування, бездротового зв’язку та управління.

  •  - При цьому він на 30% менший.




3.jpg

Увага на екран


По-перше, він подвійний. Зверху це суперекономічний монохромний екран, під ним кольоровий OLED. Що дає? Монохромний дисплей настільки енергоефективний, що навіть у екстремальних ситуаціях без підзарядки інформує про важливі показники здоров’я — частоту серцевих скорочень, рівень кисню в крові, витрачені калорії та компас. Тобто, на практиці ви зможете розрахувати сили та зорієнтуватися на місцевості.


По-друге, у нього є горизонтальна прокрутка — просто свайпаєте і дивитесь потрібні показники.


По-третє, дисплей можна налаштувати на власний смак. Доступні понад 1000 циферблатів усіх кольорів та стилів.


І четверта, дуже корисна функція, як виявилося неабияк практичною, — світлова індикація серцевого ритму. Екран може підсвічуватись різними кольорами, залежно від інтенсивності навантаження та стану серця. Вам навіть не потрібно дивитися цифри, по дисплею і так зрозуміло, якщо потрібно знизити активність або звернутися до лікаря (сподіваємось, обійдеться без цього):


  • Відпочинок — блакитне підсвічування екрану.

  • Розминка — зелене.

  • Жироспалююче тренування (легке кардіонавантаження) — жовте.

  • Інтенсивне кардіо — помаранчеве.

  • Фіолетовий — анаеробне тренування.

  • Червоний — надмірна інтенсивність, коли пульс зашкалює і потрібно дати серцю відновитись.



Максимум міцності


Розумний годинник MOBVOI TicWatch Pro 5 сертифікований за американським військовим стандартом US-MIL-STD 810H. На сьогодні це просто максимальний рівень захисту електроніки від пошкоджень. Що це означає?


А означає те, що девайс пройшов ретельне тестування в умовах довкілля. Екстремальна температура, вологість, пил і удари — на таких тестах моделюються близько 30 «стресових» випадків. Це означає і робочі ситуації на кшталт падіння при розвантаженні судна, вплив температури при гасінні пожежі, вибухової хвилі або різних типів зброї. І погодні — від зливи до морозу чи спеки. Загалом усе максимально життєво.


Звичайно, навряд чи варто забивати смарт-годинником цвяхи, але люди, які працюють у складних умовах, точно оцінять їхню міцність.



Система датчиків для моніторингу здоров’я


Якщо ви думаєте купити MOBVOI TicWatch Pro 5 для спорту, це правильне рішення. Розумний годинник отримав понад 100 режимів тренувань. Тобто, вони підлаштовуються не лише під стандартні біг, ходьбу, плавання, велосипед чи кардіо, а й під різноманітні навантаження. З датчиків є все, що потрібно для повноцінних тренувань та (що теж важливо) відновлення:


  • Шагомір.

  • Калорії.

  • VO2 max.

  • SpO2.

  • TicBreathe - частота дихання.

  • TicZen - рівень стресу.

  • Емоційний стан.

  • Трекер сну.

  • Час відновлення.



4.jpg

А якщо потрібно виміряти конкретні показники тут і зараз, це можна зробити одним кліком.



Wear OS 3.0: тримай руку на пульсі


Нова операційна система від Google передбачає, що власник завжди буде в курсі того, що відбувається у світі. Навігація з Google Maps, новинки від YouTube Music, безконтактна оплата з Google Pay та всі блага цивілізації доступні будь-якої миті.


Із дзвінками теж все продумано. У годиннику є вбудований мікрофон, так що можна і приймати вхідні, і переглядати повідомлення. Ну, і модулі бездротового зв’язку, Bluetooth та Wi-Fi, звичайно, останнього покоління.



Орієнтація на місцевості


Окрім логічної тут Google Maps, TicWatch Pro 5 оснащені всіма сучасними системами позиціонування. Тут є вбудована GPS, Galileo, Beidou, ГЛОНАСС та QZSS. Щоб точніше розуміти умови, в яких знаходиться власник годинника, розробники подбали про компас, барометр і акселерометр.



Електроніка + механіка


Як ми вже говорили, новинка має дуже простий дизайн. Але є дещо, що піднімає цей годинник на зовсім інший рівень.


Заводний механізм. Справжній заводний механізм. При всій цій технологічності, інтелектуальних технологіях та сучасному дизайні тут є місце для задоволення. Механічна кнопка-корона, як у класичних годинниках, — це справді приємно. Провертаєте — відчуваєте, як працює колесо — кайфуєте.


Але, звичайно, ця кнопка реалізована не тільки для тактильності. Проворотом корони можна скролити екран, регулювати гучність музики, збільшувати та зменшувати масштаб карти. Дуже зручно, якщо на вас звичайні рукавички з пальцями та без touch screen. Загалом, контроль у будь-якій ситуації.



Наднизьке енергоспоживання


Snapdragon W5+ збільшив термін автономної роботи батареї до рекордних 80 годин або 45 днів у Essential Mode та 4-5 днів у Smart Mode.


Але головне, розробники подумали про батарею та швидку зарядку. Принаймні, ситуація «пора на пробіжку, а годинник у нуль» власнику Tic Pro 5 точно не страшна. 15 хвилин зарядки — і цілий день роботи забезпечений. 30 хвилин — і годинник заряджається з 0 до 65%.



5.jpg


Висновки


Отже, новинка сповнена сюрпризів. По-перше, це приголомшлива продуктивність: Tic Pro 5 просто «літають». По-друге, годинник економить заряд і процесором, і екраном. По-третє, вони мають найвищий стандарт міцності, який використовується у військових девайсах. І найприємніше, за досить демократичної вартості годинник оснащений датчиками не гірше за флагманські моделі — вони вимірюють усі показники, які потрібні у повсякденному житті. Можливо, заощадити дозволив простий дизайн, але точно не функціональність, вона тут просто на висоті.