Каталог

Зв'язатися

RU
UA
Сервіси

Новинка Dreame Bot W10: робот, який повноцінно миє підлогу

На початку 2022 року компанія Dreame порадувала користувачів випуском нового робота-пилососа Dreame Bot W10. Головна відмінність помічника – покращене вологе прибирання з м'якими бічними насадками та станцією для їх самоочищення та просушування. Якщо ви давно шукали робота, який окрім блискучого сухого прибирання, буде якісно мити підлогу – давайте знайомитись із моделлю ближче.

Новинка Dreame Bot W10: робот, который полноценно моет пол

Ключові особливості

Перше, що впадає у вічі – нова форма робота. Одна сторона залишилася круглою, а другу зробили квадратною із закругленими кутами. Таким чином, пилосос може краще очистити підлогу в кутах та по периметру стін, захоплюючи велику площу.


Якщо перевернути робота, то ви побачите звичну роликову щітку з довгими щетинками та прогумованими перемичками. У Dreame Bot W10 її розмір збільшився до 19,2 см, щоб прибиральник захоплював більше бруду та пилу за один прохід. Система проти намотування волосся суттєво полегшує догляд за роликом, хоча періодично очищати його, звісно, необхідно.

Новинка Dreame Bot W10: робот, который полноценно моет пол

З боків ви виявите дві круглі насадки для миття підлоги, які прикріплюються до корпусу за допомогою магнітів. Вони м'які, ворсисті, з короткими товстими джгутиками для захоплення пилу та кращого протирання. У режимі вологого прибирання змочені насадки обертаються 180 разів на хвилину, щільно прилягаючи до підлоги. Вони притискаються до поверхні із силою до 10 Ньютонів. Їхня поява в конструкції робота дозволяє усувати розлучення вуличного бруду, плями від пролитого соку або соусу і не тільки.


А тепер до найцікавішого – станції зарядки та очищення. Dreame Bot W10 – перший робот лінійки, який надається із такою базою. Усередині неї два відсіки – для бака із брудною та чистою водою. Кожен ємністю 4 л.

Новинка Dreame Bot W10: робот, который полноценно моет пол

Під баками передбачено місце для пилососу. Частоту очищення насадок можна запрограмувати у програмі. Коли пилосос заїжджає на базу – миючі насадки потрапляють у спеціальні виїмки, з чистого бака на них подається вода і після промивання вона одразу вирушає у бак із брудною водою. При цьому насадки швидко обертаються. На одне очищення йде 200 мл води.


Після закінчення збирання, робот автоматично запускає програму сушіння. Система працює ефективно, запобігаючи появі грибка чи цвілі всередині станції або на насадках. Нижній блок станції, де відбувається очищення, можна знімати. Це зручно, тому що там також періодично потрібно протирати бруд.

Новинка Dreame Bot W10: робот, который полноценно моет пол

Серед удосконалень також варто назвати швидшу навігацію. Виробник заявляє, що W10 оновлює карту приміщень в 12 разів швидше, ніж попередні моделі серії Dreame Bot. Виявлення об'єктів відбувається на основі технології LiDAR, а орієнтація на основі алгоритму SLAM - одночасної локалізації та побудови карти.


Зрештою, відзначимо поліпшення автономності. Місткість акумулятора в Dreame Bot W10 становить 6400 мАг проти 2500-5200 мАг у більшості пилососів на ринку. Одного заряду вистачає на очищення 300 кв.м. площі під час роботи у стандартному режимі. Тому модель доцільно купувати власникам великих будинків чи багатокімнатних квартир.

Інші характеристики

Добре, з вологим прибиранням розібралися. А що із сухою? Максимальна потужність всмоктування – 4000 Па. Така ж сила тяги заявлена і попередніх моделях серії. На сьогодні це один із найкращих показників потужності на ринку роботів-пилососів. У цьому плані Dreame зберігає лідируючі позиції.


На практиці 4000 Па дозволяють всмоктувати сміття різного розміру, структури та тяжкості: від крихт та піску до волосся та грудок вуличного бруду. При цьому пилосос ефективно захоплює пил із глибоких щілин та виїмок. Внутрішній контейнер вміщує до 450 мл сміття.

Новинка Dreame Bot W10: робот, который полноценно моет пол

У Dreame Bot W10 також реалізовано технологію розпізнавання ворсистих покриттів за допомогою ультразвуку. При заїзді на килим робот автоматично збільшує силу всмоктування. У режимі вологого прибирання пристрій на килими не заїжджає, але при необхідності цю функцію через програму можна вимкнути.


Управляти прибиральником так само легко. Різноманітність налаштувань у user-friendly додатку відкриває можливості кастомізації збирання. Якщо підключити голосового помічника Amazon Alexа, роботом можна управляти розмовляючи. При цьому пилосос також може залишати вам голосові повідомлення про деталі збирання.

Новинка Dreame Bot W10: робот, который полноценно моет пол

Технології Dreame – ваші можливості

Dreame Bot W10 трансформує образ прибирання на краще. З насадками, що чистять, робот дійсно може мити підлогу. При цьому обов'язків догляду більше не додається. Функція самоочищення та просушування – геніальне рішення для самостійного робота.


Ємні резервуари дозволяють прибрати більше площі за один підхід і вільно запускати очищення насадок. Тобто Dreame Bot W10 дає можливість не приділяти прибирання багато уваги, отримуючи крутіший результат.

Новинка Dreame Bot W10: робот, который полноценно моет пол

Продукти бренду Dreame входять до екосистеми Xiaomi і керуються через програму Mi Home. Це дозволяє інтегрувати Dreame Bot W10 у вашу систему розумного будинку та налаштувати необхідні сценарії.


Наприклад, ви можете запрограмувати пилосос на прибирання, щоб він приступав, як тільки ви виходите з дому. Або щоб разом із пилососом запускався очищувач повітря. Загалом якщо ви вже знайомі з екосистемою техніки Xiaomi, то отримаєте розширені можливості, купуючи Dreame Bot W10.