Каталог

Зв'язатися

RU
UA
Сервіси

Як вибрати смарт-годинник у 2023 році: розбираємось на прикладі Mobvoi

Функціональні та зручні, розумні годинники давно випередили звичайні за популярністю. І не дивно, адже крім свого основного завдання, вони сповіщають про дзвінки та повідомлення, допомагають орієнтуватися на місцевості, відстежують активність та показники здоров’я. У тандемі зі смартфоном вони дозволяють залишатися на зв’язку та бути в курсі подій.


Технології, які використовуються в сучасних розумних годинниках, настільки розвинулись, що навіть у недорогих моделях ви отримуєте швидкий відгук, функціональність і непогану автономність. Тому ми вирішили розібратися в нюансах на прикладі популярних смарт-годинників Mobvoi, практичних, при цьому доступних. Аналізуємо та порівнюємо параметри трьох моделей — флагмана, середнього сегмента та бюджетного:


  1. TicWatch Pro 5 GPS

  2. TicWatch Pro 3 GPS

  3. TicWatch GTH 2



Рівень захисту


_Уровень_защиты_.jpg

Захищений годинник — мастхев, якщо ви займаєтеся спортом, ходите в походи і взагалі ведете активний спосіб життя. І йдеться не тільки про стандартний захист корпусу від пилу та води, а також про стійкість до механічних пошкоджень, впливу температур та тиску.


Якщо вам потрібна максимальна надійність, варто купити TicWatch Pro 5 GPS. Вони не тільки отримали рівень захисту IP68, але також сертифіковані за американським військовим стандартом US-MIL-STD 810H і пройшли понад 30 тестів на витривалість. Корпусу не страшні удари, падіння, перепади температур, дощі та тумани, мороз та спекотне сонце. А захисне скло Corning Gorilla Glass 3, до того ж, не збирає відбитки.


Якщо ви носите годинник не в екстремальних умовах, а просто хочете займатися спортом, моделі Mobvoi TicWatch Pro 3 GPS або TicWatch GTH 2 цілком підійдуть. Рівень захисту IP68 дозволяє занурюватись на глибину до 1,5 метра, не боїться дощу та миється під водою.



Кастомізований циферблат


_Циферблаты_.jpg

Зовні всі моделі Mobvoi виглядають лаконічно. Але вони мають дещо, що дозволяє виділитися — індивідуальні налаштування циферблата. Це те, що потрібно, якщо хочеться додати акцент до образу. Вибір циферблатів є у всіх моделях TicWatch. Налаштовуйте кольоровий або монохромний, цифровий або аналоговий екран з анімацією і без. Яку інформацію відображати, теж вибираєте ви — час, частота серцевих скорочень, кількість кроків, витрачених калорій та рівень заряду.



Особливості екрану


_Экраны_.jpg

Смарт-годинник Pro 5 GPS отримав фірмовий подвійний екран діаметром 1.43 дюйми з роздільною здатністю 466 х 466 пікселів. Зверху розташувався монохромний економічний FSTN-екран, який працює навіть за умов низького заряду. А під ним — сучасний сенсорний AMOLED-дисплей з приголомшливою контрастністю та перенесенням кольорів. Їх можна використовувати разом або окремо, залежно від ситуації та заряду.


У Pro 3 GPS також реалізована технологія Retina AMOLED та подвійний сенсорний екран діаметром 1.4 дюйма. Роздільна здатність складає 454 х 454 пікселів.


А ось GTH 2 виконані інакше: у них прямокутний TFT-дисплей діагоналлю 1.72 дюйми з роздільною здатністю 356 х 400 пікселів. Він також сенсорний, яскравий і не блищить.



Автономність


_Автономность_.jpg

Всі моделі Mobvoi з подвійним екраном відрізняються підвищеною енергоефективністю. Чому? Справа в тому, що FSTN-екран споживає мінімум енергії: він монохромний, неклікабельний та неконтрастний. Але навіть коли батарея сідає, вона продовжує показувати час, пульс, рівень заряду та іншу важливу інформацію. Якщо ви потрапили в умови, коли зарядити годинник не виходить, можна вимкнути смарт-режим, GPS та користуватися лише монохромним екраном.


Завдяки такому рішенню, Pro 5 GPS працює в базовому режимі з одним екраном до 45 днів, а в режимі «‎смарт»‎‎ — до 80 годин. Pro 3 GPS тримаються в розумному режимі до 72 годин, а GTH 2 — до 10 днів.



Чому варто купити смарт-годинник?


Розумний годинник поє’єднав фітнес-трекер і смартфон в одному корпусі. У повсякденному житті вони виконують і організаційні функції, і тренувальні. А загалом, допомагають витрачати менше часу на рутинні справи на кшталт дзвінків та листів, приділяти більше уваги активностям та здоров’ю. Вони виступають персональним тренером, допомагаючи контролювати тренування та не перевантажувати організм. З ними набагато легше враховувати свої помилки, відстежувати прогрес та планувати тренування.



Дизайн корпусу


_Дизайн_.jpg

Фірмовий стиль Mobvoi — сучасний мінімалізм, лаконічний та універсальний. Тому вони легко поєднуються з іншими аксесуарами та одягом. Вибирайте Pro 5 і Pro 3, якщо віддаєте перевагу круглому циферблату з ефектним безелем, і GTH 2, якщо вам звичніше квадратний.


Ремінці шириною 20 мм теж змінні, із силікону та сучасних полімерів. Вони відмінно поводяться в носінні, миються і не бояться впливу сонця.



Для життя та для спорту: функції смарт-годинника


_Спорт_и_функции_.jpg


Спорт


  • Записують до 100 видів тренувань у системі TicExercise — біг на вулиці та в приміщенні, хайкінг, спортивна ходьба, велосипед, велотренажер, альпінізм, веслування, аеробіка, йога, футбол та багато інших.

  • Фіксують фізичні показники під час тренувань – швидкість, темп, довжину кроку, каденс, дистанцію, пульс, калорії, VO2 max (максимальне споживання кисню).

  • Розраховують час відновлення після навантажень.

  • Відображають тренування в інших програмах — Strava, Google Fit, Pacer, RunKeeper та ін.

  • Формують статистику за певний час — тиждень, місяць, рік.

  • Нагадують про необхідність рухатися чи відновитися.


Здоров’я


  • Вимірюють ЧСС — частоту серцевих скорочень.

  • Рахують витрачені калорії.

  • Показують SpO2 — кількість кисню в крові.

  • Вимірюють температуру.

  • Відстежують частоту дихання з функцією TicBreathe.

  • Контролюють рівень стресу та емоційний стан з опцією TicZen.

  • Аналізують якість та тривалість сну завдяки TicSleep.


Спілкування


  • Завдяки вбудованому мікрофону та динаміку дозволяють прослуховувати голосові повідомлення, приймати вхідні дзвінки, а деякі моделі – здійснювати вихідні.

  • Дублюють SMS-повідомлення на смартфоні.

  • Повідомляють про повідомлення в месенджерах та соціальних мережах.

  • Інформують про електронні листи.

  • Дозволяють відповідати на повідомлення за допомогою набору чи голосом.

  • Нагадують про події у календарі.

  • Виконують роль будильника.

  • Дозволяють слухати музику, завантажувати та перемикати треки.

  • Підключаються через WI-FI та Bluetooth.


Навігація

(У моделях з GPS-модулем, Pro 3 і Pro 5)


  • Допомагають орієнтуватися біля через глобальні системи супутникової навігації — GPS, Glonass, Beidou, Galileo, QZSS).

  • Визначають місцезнаходження у режимі реального часу.

  • Записують маршрут.

  • Будують маршрут у місті та поза ним.

  • Дозволяють користуватися Google Maps.

  • Працюють як цифровий компас, акселерометр та альтиметр.


Комфорт


  • NFC-модуль та Google Pay для безконтактної оплати.

  • Завантаження музики через YouTube Music та Spotify.

  • Прослуховування треків через навушники.

  • Будильник.

  • Технологія TicHearing визначення рівня шуму.

  • Автоматичне налаштування яскравості екрана в залежності від рівня освітленості.





Управління та продуктивність


Хороша новина в тому, що всі розумні годинники Mobvoi працюють на базі Wear OS від Google. Це найуніверсальніша ОС, яка чудово метчиться і з iOS, і з Android. У трьох запропонованих моделях є всі стандартні можливості Google: безконтактна оплата з Google Pay, карти, голосовий асистент, музика. А завдяки гідним процесорам, навігація по меню та робота з програмами відбуваються швидко і без підвисань.


Якщо вам потрібен максимум, вибирайте Pro 5 GPS. Нова модель оснащена гібридним процесором Snapdragon W5+ Gen1, який забезпечує моментальний відгук, високу продуктивність та енергоефективність. А ще має 2 Гб оперативної пам’яті і 32 Гб вбудованої пам’яті.


Якщо потрібний просто хороший робочий девайс, вам підійде Pro 3 GPS. У нього 1 Гб ОЗП та 8 Гб ПЗП. Або GTH 2 з аналогічними об’ємами  пам’яті.



Вартість


І новинки, і попередні версії тішать адекватними цінами. Купити Mobvoi Pro 5 GPS можна за 14999 грн та за цю ціну користувач отримує практично флагманський пакет можливостей: максимальна захищеність, топова продуктивність, подвійний екран, спортивні та повсякденні функції. Новинка включає все, що потрібно для активного насиченого життя.


Смарт-годинник Mobvoi Pro 3 GPS, у якого менші обсяги пам’яті, але практично такі ж можливості, можна купити за знижкою. На сайті wo.ua девайс коштує 7499 грн. замість 9999 — відмінний спосіб заощадити.


І оновлені GTH 2, без GPS, але з усіма повсякденними функціями можна купити там же за 2499 грн.



Що вибрати?


Отже, якщо вам потрібний смарт-годинник для активного спорту, туризму, роботи в складних умовах та екстремальних навантажень, Pro 5 GPS — найкращий вибір. Вони мають найвищий ступінь захисту IP68+US-MIL-STD 810H, оновлений гібридний чіпсет Snapdragon W5+, повний набір систем навігації, а також цілу систему датчиків для тренувань та моніторингу здоров’я.


GTH 2 підійдуть тим користувачам, які не мають наміру орієнтуватися на місцевості або випробовувати себе в екстремальних ситуаціях. Це хороший бюджетний годинник, який допоможе структурувати час, записувати тренування і завжди бути в курсі новин.


А Mobvoi Pro 3 GPS — оптимальний баланс між ціною та якістю. У них трохи менше пам’ять і автономність, зате майже такі ж можливості в навігації та моніторингу здоров'я, що й у «п’ятірки».