Каталог

Зв'язатися

RU
UA
Сервіси

Як правильно вибирати фен? Корисні поради перед покупкою

Перші згадки про фен датуються 1888 роком, коли американський перукар з французьким корінням Олександр Годефрой запатентував свій винахід для сушіння волосся. З того часу пристрої неодноразово змінювали принцип роботи та вдосконалювались, щоб сучасні користувачі витрачали мінімум часу та зусиль на створення зачіски. Але з’явилась інша проблема — вибрати з цього різноманіття найкращу для себе модель.

Как правильно выбирать фен?

На що звернути увагу при виборі фену

Габарити та вага. Стандартні фени мають довжину корпусу в середньому близько 22 - 23 см. Тоді як професійні моделі відрізняються подовженим корпусом (до 26 см), їх довгий носик дозволяє ефективно просушувати пасмо за пасмом. Вага пристрою теж важлива під час експлуатації, але не спішіть вибирати найлегший з них. Річ у тому, що вага напряму залежить від типу обмотки двигуна. Занадто легкі фени зазвичай мають тонку обмотку і швидше виходять з ладу. Тож тут важливий баланс між зручністю тримання в руках та довговічністю роботи пристрою.


Потужність. Більшість побутових фенів мають показники потужності в межах 1200 - 2000 Вт. Чим більша потужність фену, тим швидше він висушує волосся. Для густого та довгого волосся підійдуть моделі потужністю від 1600 Вт. А ось власникам короткого, ламкого чи слабкого волосся краще зупинитись на приладах меншої потужності, аби уникнути пересушування та травмування.

Как правильно выбирать фен?

Тип нагрівального елемента. Найбільш поширеними є використання металевих нагрівачів. Такі моделі фенів для волосся доступні за ціною, але прогріваються нерівномірно і через це часто пересушують волосся. Титанові та керамічні спіралі забезпечують рівномірний розподіл температури та дбайливе сушіння.


Температурний режим. Поріг у 150°C вважається безпечним для волосся. Тоді як постійне використання високих температур може зашкодити шкірі голови та спричинити пошкодження локонів. Можливість регулювати температуру повітряного потоку є важливою характеристикою якості фену.

Как правильно выбирать фен?

Функціональність. Зазвичай на додаткові опції та аксесуари користувачі звертають увагу вже після покупки. Проте деякі з них є дуже важливими, на наш погляд. Як-от, іонізація повітря, яка завдяки використанню негативно заряджених іонів забирає надмірну статичну електрику та пом’якшує волосся. Або типи насадок, якими комплектується фен. Наприклад, спеціальна насадка-концентратор створює потужний спрямований потік, яким легше вирівнювати волосся та надавати зачісці потрібної форми.

Как правильно выбирать фен?

Сподіваємось, наші поради допоможуть вам вибрати фен для волосся. Адже правильно підібраний пристрій гарантуватиме не тільки стильну і доглянуту зачіску, а і принесе задоволення від процесу користування.