Каталог

0 800 201 865

Оформити замовлення

Пн-Пт: 9:00 - 20:00
Сб-Вс: 10:00 - 19:00

дзвінок безкоштовний (по Україні)

0 800 209 145

Сервісний центр

Пн-Сб: 9:00 - 18:00
Вс: выходной

Передзвонити мені
RU
UA
Сервіси
27.08.2024 10:00:00
91
Рекомендації

Який пилосос краще: акумуляторний чи дротовий?

Який пилосос краще: акумуляторний чи дротовий?
Зміст

Пилосос — незамінний помічник для прибирання. Та як вибрати той, який підійде вам на 100%? Адже на ринку їх так багато: підлогові та вертикальні, з мішком і без мішка, ручні та роботи-пилососи. Основне, з чого варто почати вибір — це тип живлення: від мережі чи від акумулятора. Саме про це ми й поговоримо у цій статті. Зʼясуємо, чому це так важливо та які особливості дротових і бездротових моделей. А також визначимо, як вибрати найкращий пилосос за способом живлення, з яким вам буде набагато легше та швидше прибирати.


Бездротовий пилосос: переваги та недоліки 

Раніше акумуляторні пилотяги часто блідли у порівнянні зі своїми дротовими аналогами. Їх часто використовували для легкого прибирання, оскільки акумулятори не забезпечували тривалого заряду. Однак сьогодні бездротові моделі можуть прибирати нарівні з дротовими.


2.1.jpg

Плюси бездротових пилососів


  • Мобільність. Завдяки відсутності дротів, ними легко маневрувати у вашому домі. Це особливо зручно, якщо у вас є сходи, або багато меблів, навколо яких треба прибирати. Також ви можете пропилососити ним автомобіль або меблі на подвірʼї, не шукаючи розетки.

  • Компактність. Акумуляторні пилососи виглядають набагато витонченіше, ніж більшість традиційних моделей. А ще вони легші та займають менше місця. Ви зможете зручно переміщати їх оселею, а також компактно зберігати.

  • Універсальність. Без дротів прибирати набагато приємніше та швидше. А якщо мова йде про важкодоступні зони, акумуляторні моделі просто незамінні. З ними легше підвести щітку під меблі, дістатися павутиння під стелею та прибрати у щілинах чи кутах.

  • Багатофункціональність. Ви можете вибрати бездротовий пилосос окремо для сухого прибирання, окремо для вологого (мийник підлоги), або 2 в 1. І навіть 3 в 1, якщо конструкція передбачає знімний ручний пилосос. З ним ви зможете прибирати як вдома, так і у салоні машини.

  • Автономність. Пилосос з акумулятором може працювати навіть за умови відключення електроенергії. Звісно, якщо ви його заздалегідь зарядили.


2.2.jpg

Недоліки бездротових пилососів

Отже, легкість, маневреність та низка корисних функцій роблять пилотяги з живленням від батареї дуже практичними. Та, як і в будь-якого девайса, є в них і свої мінуси. Щоправда, частину цих недоліків, про які говорять, провідні виробники пилососів вже вирішили з новими технологіями. Тож спробуємо зʼясувати, де тут правда, а де міф:

  • Сила всмоктування зазвичай поступається дротовим моделям. Це помилкова думка, адже сучасні двигуни акумуляторних моделей генерують стільки обертів на хвилину, скільки й двигуни дротових пилотягів. Завдяки цьому і сила всмоктування у них може бути на тому ж рівні. Наприклад, Dreame Z10 Station зі станцією самообслуговування працює з силою 20 000 Па. Потужний пилосос Jimmy H10 PRO Hercules видає неймовірні 26 000 Па, а Dreame R20 — 27 000 Па.

  • Обмежений час автономної роботи. Це правда, він залежить від місткості батареї. Чим більше міліампер-годин, тим довше працюватиме пристрій. Втім, виробники знайшли вихід — змінний акумулятор для пилососа. Купивши додаткову батарею ви зможете подвоїти час прибирання. А після зносу комплектної батареї — поставити нову та продовжити користуватися девайсом.

  • Ціна бездротового пилососа. Є думка, що вона начебто вища, ніж у дротових. Та це теж міф, насправді все залежить від моделі. Ви завжди можете вибрати недорогий пилосос, який вправно працюватиме. Як-от Jimmy JV53S за ціною 5 999 грн, Cecotec Scoba 2100 Jalisco за 3 999 грн або ще дешевший Cecotec Conga Rockstar 1500 Ray Pure за 3 699 грн*.


Отже, якщо ви виберете бездротовий пилосос вищого класу, ви зможете отримати потужність всмоктування та автономність, близьку до тієї, яку ви отримаєте з дротовим пилососом.

3.jpg

Дротовий пилосос: плюси та мінуси

Чим зручний пилосос з живленням від мережі?

  1. Потужність всмоктування. Хоча є бездротові моделі, які наближаються і навіть перевищують дротові за цим показником, у більшості випадків мережеві пилососи все ж виграють. Вони здатні всмоктувати навіть найдрібніші частинки бруду, волосся, шерсть, пил і залишки їжі з підлоги.

  2. Необмежений час роботи. Поки є доступ до електроенергії, ці пристрої можуть працювати безперервно. Дротовий пилосос не потрібно заряджати. Ви просто вмикаєте його у розетку — і прибираєте.

  3. Функціональність. У таких девайсах зазвичай вистачає додаткових функцій, а в комплект входять додаткові насадки. Це можуть бути щетинна щітка для меблів, подовжувач, шланг, а також різноманітні насадки для важкодоступних кутів. Втім, широкою комплектацією можуть похвалитися й акумуляторні моделі.


Мінуси дротових пилососів

  • Обмеження мобільності. Дріт обмежує радіус дії пилососа, тож обовʼязково треба звертати увагу на його довжину. Такий пилотяг також, як правило, важчий і більший, ніж його бездротові аналоги.

  • Зберігання. Бездротові моделі зберігаються вертикально та займають мінімум місця. Дротові теж можуть бути вертикальними, але не всі вони такі. Тому тут треба заздалегідь продумати місце для зберігання пилососа. А також — можливість зручно змотати шнур (шукайте функцію авто змотування шнура).

*Вартість вказана зі знижкою та чинна на момент публікації статті.


Бездротовий пилосос vs дротовий: порівнюємо зручність

Характеристики 

Пилосос від мережі 

Пилосос від акумулятора

Сила всмоктування

Висока

Середня 

Час роботи

Необмежений

Обмежений

Мобільність

Низька

Висока

Вартість

Зазвичай нижча 

Зазвичай вища

Функціональність

Широка

Обмежена


Як вибрати пилосос за типом живлення: критерії вибору

1. Розмір житла

Перш за все, вибір правильного пилососа залежить від розміру вашої оселі та кількості місця для зберігання речей. Легка і компактна конструкція полегшує прибирання, особливо коли ви чистите сходи або вузькі місця. Тоді як більші моделі забезпечують більшу потужність. Акумуляторні пилососи — саме той менший і легший варіант, він ідеально підходить для частого прибирання та невеликих будинків. Але менший розмір означає менший пилозбірник, а оскільки час роботи від акумулятора обмежений, вони не завжди краще справляються з прибиранням у великих будинках. Тут на допомогу і приходять додаткові акумулятори, які можна замінити посеред прибирання.


5.1.jpg


Але додаткові акумулятори коштують недешево, і для великих будинків краще вибирати дротові пилососи. Вони зазвичай мають більші пилозбірники та ширші насадки для підлоги, тож можуть ефективніше прибирати вашу оселю. Однак вони займають більше місця, тому при виборі пилососа враховуйте місце для його зберігання.


5.2.jpg

2. Тип покриття та тип забруднень

Загальне правило полягає в тому, щоб вибирати найбільш потужний пилосос, який підійде для вашої підлоги. У цьому випадку він буде ефективним і не пошкодить покриття:

  • Для килимів із довгим ворсом необхідна висока потужність всмоктування: чим вищий ворс, тим більша має бути потужність. Тоді девайс зможе дістати пил з-поміж ворсинок. Також знадобиться або універсальна щітка для всіх типів підлоги, або спеціальна насадка для килимів.
  • Для килимового покриття дуже висока сила всмоктування зазвичай необовʼязкова. Але якщо у вас є діти, домашні улюбленці чи хобі, які потребують додаткового прибирання, то все ж краще звернутися до потужних моделей.
  • Для ламінату, лінолеуму, вінілу та плитки висока потужність теж потрібна тільки у випадку активних забруднень. А ще дуже важливо, щоб насадка добре ковзала підлогою, не лишаючи подряпин на блискучому покритті.
  • Для паркету, паркетної дошки, пробкової підлоги також надзвичайно важлива правильна насадка, яка не подряпає їх. А якщо ви вибираєте миючий пилосос, звертайте увагу на те, як подається вода та скільки. Надто сильне зволоження може зіпсувати натуральну деревʼяну підлогу, тож важливо мати змогу регулювати його інтенсивність.

3. Частота прибирання

Якщо ви прибираєте по кілька разів на тиждень, сміливо вибирайте акумуляторний пилосос. З ним ви будете мобільніші та знизите навантаження на спину і руки. А для чищення раз на тиждень можна розглянути й дротову модель.


4. Бюджет на пилосос

Ціна — важливий фактор, на який варто звернути увагу при виборі між дротовим і бездротовим пилотягом. Часто (але не завжди) дротові пилососи коштують дорожче, ніж бездротові. І навпаки: деякі високоякісні дротові моделі можуть коштувати дорожче. Тому що вони більші за розміром, часто потужніші та розраховані на довший термін служби.


5.4.jpg


Тобто насправді середня ціна пилососа залежить від розміру, стилю та бренду, який ви вибираєте. Ви можете зекономити та вибрати недорогу модель, яка прослужить роками. А можете, як кажуть, отримати те, за що платите.

Висновки

Прибирання — справа рутинна, а іноді й відверто нудна. Та правильний пилосос зробить цю роботу набагато легшою. То який пилотяг краще вибрати? Все залежить від індивідуальних потреб.


6.jpg


Дротові пилососи забезпечують стабільну потужність і ідеально підходять для виконання важких завдань. Тоді як акумуляторні пилососи пропонують мобільність і зручність. Якщо ціна та потужність прибирання є двома основними критеріями для вас, можливо, краще вибрати саме дротовий. З іншого боку, якщо вам потрібен девайс легший, простіший у користуванні та менший за розміром, вам краще вибрати акумуляторну модель. Розуміючи переваги та недоліки кожного з них, ви зможете зробити правильний вибір.

Товари за тематикою:
Бездротовий пилосос Dreame R20
Бездротовий пилосос Dreame R20
6 відгуків
18 999 ₴-2000 ₴
16 999 ₴
Бездротовий пилосос Jimmy H10 PRO Hercules
Бездротовий пилосос Jimmy H10 PRO Hercules
6 відгуків
29 999 ₴-14000 ₴
15 999 ₴
Пилосос Deerma DX115C
Пилосос Deerma DX115C
5 відгуків
1 299 ₴-100 ₴
1 199 ₴
Миючий пилосос Dreame H12 Pro
Миючий пилосос Dreame H12 Pro
8 відгуків
24 999 ₴-9000 ₴
15 999 ₴
Миючий пилосос Dreame M12
Миючий пилосос Dreame M12
7 відгуків
23 999 ₴-7000 ₴
16 999 ₴
Бездротовий пилосос Dreame R10 PRO
Бездротовий пилосос Dreame R10 PRO
14 відгуків
12 999 ₴-3800 ₴
9 199 ₴
Бездротовий пилосос Dreame P10 Pro Gold
Бездротовий пилосос Dreame P10 Pro Gold
13 відгуків
10 999 ₴-1000 ₴
9 999 ₴
Пилосос Deerma DX888
Пилосос Deerma DX888
1 відгук
2 999 ₴-1100 ₴
1 899 ₴
Миючий пилосос Dreame H12 Core
Миючий пилосос Dreame H12 Core
1 відгук
17 999 ₴-5000 ₴
12 999 ₴
Миючий пилосос Deerma VX20W
Миючий пилосос Deerma VX20W
Написати відгук
9 999 ₴-3500 ₴
6 499 ₴
Як вибрати кавоварку для дому: практичні порадиПопередня статтяЯк вибрати кавоварку для дому: практичні порадиЯк вибрати масажерНаступна статтяЯк вибрати масажер
Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 36, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати.

Ще публікації від Марія Горбань

Як вибрати масажерМарія Горбань - 30.08.24РекомендаціїЯк вибрати масажерМасажер – це пристрій, призначений для масажу тіла або окремих його ділянок. Пристрій може мати різну конструкцію та функції. Загалом він призначений для зняття напруги в м'язах, покращення кровообігу, мінімізації болю та для розслаблення. 76 Детальніше

Останні публікації з категорії техніка для прибирання

Як вибрати робот-пилососМарія Горбань - 19.07.24РекомендаціїЯк вибрати робот-пилососРобот-пилосос – це сучасний агрегат, який дозволяє автоматизувати процес прибирання. Ці домашні помічники одночасно збирають сміття та миють підлогу без участі людини. Автоматизованість, функціональність, універсальність – це лише ряд переваг, які поєднує в собі пристрій. 174 Детальніше
Рейтинг найкращих роботів-пилососівМарія Горбань - 02.07.24РекомендаціїРейтинг найкращих роботів-пилососівРоботи-пилососи – це автоматизовані пристрої, які призначені для прибирання підлоги. Вони працюють автономно та стають все більш популярними у сучасному світі. Пристрої оснащені спеціальними датчиками, а тому – самостійно навігують у приміщенні та очищають підлогу від пилу, шерсті, волосся. 157 Детальніше

Категорії

Техніка для прибирання (17)