Каталог

Зв'язатися

RU
UA
Сервіси

Dreame Bot W10 Pro як оновлення хіта продажів: інновації, що варті уваги

Нещодавно Dreame, яка є суббрендом компанії Xiaomi, презентувала нового робота-пилососа Dreame Bot W10 Pro. Це модернізована версія стандартної моделі W10, яка вже встигла стати популярною та підкорити серця користувачів. Тож давайте розбиратись, що змінилось, які функції тепер працюють краще, чи є потенційні недоліки, а головне, — чи варто доплачувати за оновлення? Отож, поїхали!

Досконалий дизайн

Зовні тут все в кращих традиціях розумної техніки від Сяомі: стриманий мінімалізм та міцний білий пластик. Девайс “2 в 1” успішно суміщає функції робота-пилососа та полотера для миття підлоги. Але що допомагає йому прибирати максимально ретельно? Найперше, що ви могли помітити, — особлива D-подібна форма корпусу. Вона вигідно вирізняє його з-поміж більшості роботизованих помічників, які здебільшого мають круглу конструкцію. Річ у тім, що такий формфактор дозволяє більш щільно прилягати до стін і краще діставати сміття з кутів та щілин.

Dreame Bot W10 Pro как обновление хита продаж

Покращена навігація та швидкість побудови карт

На передній частині девайсу можна помітити нову подвійну HD-камеру. Так, саме ця маленька деталь стала головною фішкою, адже використання Action AI, що обробляє записані зображення, на практиці значно покращує точність розпізнавання перешкод. Тоді як W10 іноді міг заїхати на кабель чи футболку, що траплялись на шляху, Dreame Bot W10 Pro в тесті чітко оминає всі сторонні предмети: не лише об’ємні проводи, а навіть пласкі шматки паперу. Так-так, це приємний бонус, який означає, що ви можете лінуватись досхочу, адже немає потреби щоразу очищати підлогу від усього зайвого перед тим, як запустити розумного помічника.


Сенсор, який розташований на днищі, допомагає роботу розпізнавати килими, і якщо запрограмувати вологе або комбіноване прибирання, W10 Pro не заїжджатиме на них. Проте мінусом є те, що дану опцію неможливо вимкнути. А тому, якщо у вас в коридорі суцільне килимове покриття, то наштовхнувшись на нього, девайс не зможе самостійно потрапити в іншу кімнату.


Гаджет добре орієнтується в просторі, адже має лазерну систему навігації LIDAR, бічний TOF-сенсор та безліч інфрачервоних датчиків. Все це разом з оновленою системою SLAM дозволяє будувати карту вашого будинку навіть у темряві, і при цьому в 12 разів швидше в порівнянні з попередніми моделями. Одночасно девайс може запам’ятати карту трьох поверхів, і перед кожним наступним сеансом дані будуть оновлюватись. Все це допомагає в процесі прокладати оптимальний маршрут, а отже — зменшити енерговитрати. Він з легкістю справляється з порогами висотою 1,5 см, та заїжджає на килимові доріжки, коли проводить сухе прибирання. Док-станцію також знаходить без проблем.

Dreame Bot W10 Pro как обновление хита продаж

Як щодо сухого прибирання?

Щоб гаджет проводив якісне сухе очищення, корпус має отвір для всмоктування, комбіновану турбощітку та одну торцеву волотку. Потужність всмоктування залишилась на тому ж рівні, що й у молодшого попередника, — 4000 Па. Але при цьому показник все ще є на порядок вищим, у порівнянні з більшістю конкурентів на ринку. Все це дозволяє з легкістю впоратись з очищенням ворсистих килимів та твердих поверхонь, адже турбощітка вимітає масивне сміття, шерсть та дрібні крихти навіть зі складних ділянок та виямок.


Щоб очистити килим або сильно забруднені місця, W10 Pro сам збільшує силу всмоктування. Однак більш ретельний підхід до прибирання має свою особливість, адже роботу потрібно дещо більше часу, щоб пропилососити ту чи іншу кімнату. Крім того, якщо у вас вдома є пухнастий друг, і по квартирі розкидано багато шерсті чи іншого стійкого бруду, то основну щітку таки доведеться періодично чистити.


В автоматичному режимі девайс спочатку проходиться по периметру кімнати, а решту площі прибирає, рухаючись “змійкою”. Але ви завжди можете змінити режим: наприклад так, щоб помічник зробив локальне очищення, рухався лише вздовж стін, двічі обійшов окрему кімнату або ж увімкнув турбопотужність. В підсумку все зібране сміття потрапляє в мішок для пилу місткістю 450 мл. І, так, вам усе ж доведеться періодично очищати пилозбірник вручну.

Dreame Bot W10 Pro как обновление хита продаж

Інтелектуальне вологе прибирання — головна суперсила Dreame Bot W10 Pro

Спосіб реалізації миття підлоги у W10 Pro — це якісно новий рівень турботи про чистоту, який в рази ефективніше звичайного протирання серветкою. Так, унікальна технологія — це дві дискові насадки-швабри з мікрофібровою накладкою, які обертаються назустріч одна одній з частотою 180 разів на хвилину. Додайте до цього регулярне зволоження та велику силу натиску на поверхню (10 Н) — і ви отримуєте ідеальне комбо, що дозволяє легко впоратись навіть з найбільш стійкими плямами. Оскільки сам робот не має всередині резервуара для води, для зволоження насадок він покладається на тісну взаємодію з докстанцією. Звідти на швабру порційно подається волога: тому не дивуйтесь, що в ході прибирання девайс буде час від часу повертатись до бази.


Самоочисна станція — розумне рішення, яке звільняє вас від контакту з брудом та алергенами. Так, коли прибирання буде завершено, помічник повернеться на станцію, яка автоматично промиє накладки, відіжме та висушить їх гарячим повітрям. Рідина для промивки надходить з резервуара з чистою водою на 4,5 л, а відпрацьована вода збирається в іншому контейнері, об’ємом 4 л. З такою ретельною турботою про гігієну поява цвілі чи неприємних запахів стає просто неможливою. Крім того, вам не варто перейматись за сторонній шум, адже Dreame W10 Pro працює з комфортною гучністю 65 дБ.

Dreame Bot W10 Pro как обновление хита продаж

Зручне управління з додатком та допомога голосового асистента

Верхня частина корпусу оснащена трьома сенсорними кнопками: достатньо одного натискання, щоб увімкнути/вимкнути пристрій, активувати локальне прибирання чи повернути помічника на зарядну базу. Решту функцій ви традиційно знайдете у зручному додатку Mi Home. З user-friendly інтерфейсом розібратись дуже просто: тут ви можете перемикати режими, регулювати силу всмоктування, редагувати карти, призначати пріоритетні та заборонені для прибирання ділянки, програмувати графік для автоматичного запуску, а також відстежувати історію прибирань. Зручно те, що можна виокремити кімнати за типом підлоги, і задати для них різні параметри: наприклад так, щоб плитка очищалась інтенсивніше, а дерев’яні поверхні — більш делікатно, та з меншою подачею води.


І це все? Авжеж ні, бо куди ж без голосових помічників? W10 Pro синхронізується з Amazon Alexa: а це означає, що ви можете управляти роботом лише за допомогою слів. Просто скажіть, що хочете — і він розпочне сеанс чистоти, пропилососить крихти під ліжком чи відмиє до блиску лінолеум на вашій кухні.

Dreame Bot W10 Pro как обновление хита продаж

Автономність

Ємність літій-іонного акумулятора така ж, як і у стандартної моделі — 6400 мАг. Але в плані автономності він дещо уступає молодшій версії: повного заряду вистачить на 160 хвилин безперервної роботи. За цей час роботизований пилотяг встигне повноцінно прибрати площу до 200 м.кв.: а цього буде вдосталь навіть для прибирання двоповерхової квартири.


Що ж, давайте підсумуємо. Якщо для вас не є критичним те, що W10 Pro прибирає дещо повільніше за свого попередника, очищення пилозбірника проводиться вручну, а функцію розпізнавання килимів не можна вимкнути, то загалом ви отримаєте одного з найкращих роботизованих пилотягів преміум-класу. А для того, щоб стати вашим провідником у світ комфорту і чистоти в нього є усе необхідне: інноваційна лазерна навігація, досконале автоматизоване миття підлоги та купа інших мегакорисних фішок.

Dreame Bot W10 Pro как обновление хита продаж