Каталог

0 800 201 865

Оформити замовлення

Пн-Пт: 9:00 - 20:00
Сб-Вс: 10:00 - 19:00

дзвінок безкоштовний (по Україні)

0 800 209 145

Сервісний центр

Пн-Сб: 9:00 - 18:00
Вс: выходной

Передзвонити мені
RU
UA
Сервіси

Огляд на робот-пилосос Dreame F9

Огляд на робот-пилосос Dreame F9


Компактний та практичний, робот-пилосос Dreame F9 виконує сухе та вологе прибирання. Він впевнено орієнтується у просторі, планує та зберігає маршрути. А завдяки потужній батареї здатний на 150 хвилин автономної роботи.


При цьому він має досить демократичну ціну. За рахунок чого розробникам вдалося заощадити і для яких завдань підійде девайс? Розбираємось в особливостях Dreame F9 покроково.


Зміст

  1. Зовнішній вигляд.

  2. Комплектація.

  3. Основні технічні характеристики

  4. Сухе чищення.

  5. Вологе прибирання.

  6. Плюси і мінуси

  7. У яких випадках підійде Dreame F9?





Зовнішній вигляд


Dreame Robot Vacuum Mop F9 – це стандартний круглий робот, з висотою корпусу 8 см. Білий колір, пластик, лаконічний дизайн: все дуже практично. А головне, має механічний передній бампер з амортизацією, розрахований на зіткнення під час прибирання. Тобто, якщо пилосос натрапить на стіну чи меблі, нічого не ламається, і він спокійно продовжує сеанс. На панелі керування всього три елементи в ряд: дві кнопки та камера.



Комплектація


Робот постачається у комплекті з усіма необхідними аксесуарами. У набір входять сам пилосос, зарядна база, адаптер живлення, насадка з серветкою з мікрофібри для миття підлоги, інструкція з експлуатації, а також окремий посібник з першого запуску девайсу.



Основні технічні характеристики





Ефективність та потужність всмоктування


У Dreame F9 середня сила всмоктування — 2500 Па. Хороший, надійний двигун, який стабільно працює навіть при частому використанні. Він чудово справляється з повсякденним прибиранням середньої складності. Але якщо у вас вдома багато килимів, або кілька домашніх тварин, можливо, варто придивитися до моделей потужніших або акумуляторних пилососів. Проте цей робот тихий. Рівень шуму лише 71 дБ, як зазначено в інструкції. Принаймні від роботи чи читання не відволікає.



Автономність


На батареї виробник точно не заощадив: 5200 мАг. При повній зарядці пилосос забирається 150 хвилин в економному режимі — як топові моделі. Якщо акумулятор сідає, девайс повертається на базу, заряджається і продовжує прибирання.



Система фільтрації


Тут вона 2-ступінчаста. Сітчастий фільтр збирає велике сміття, а HEPA-фільтр вловлює найдрібніші частинки пилу.



Резервуари


Пилосос отримав досить місткі ємності для збору сміття:


Контейнер для сухого сміття на 600 мл. Він знаходиться під верхньою панеллю, просто знімається та встановлюється. Місткість повністю герметична, нічого не випадає і навіть дрібний пил залишається всередині. Контейнер зручно відкривається, щоб витрусити сміття.


Резервуар для води об'ємом 200 мл. Компактний, але для одного сеансу цілком достатньо.


Крім того, у Dreame F9 є аксесуар для очищення основної щітки та пилозбірника.




Насадки


У Dreame F9 продумана роликова турбощітка. Вона комбінована: частково складається з гнучких пелюсток товщиною 0,1 мм, частково — з рядів щетинок. Насправді це виявилося дуже зручно. Щетинки добре захоплюють сміття, але воно не застрягає і не намотується на ролик. Турбощітка знімається, кріплення розташовані з двох боків.


Бічна насадка складається із трьох досить довгих вузьких щіточок. Вона виступають за межі корпусу, захоплюючи сміття по кутах, навколо ніжок меблів та вздовж стін. Насадка обертається досить швидко — за заявою виробника, щітки роблять 190 обертів за хвилину. Легко знімається, легко встановлюється та дуже покращує якість прибирання.


Насадка для миття підлоги кріпиться ззаду. Спершу потрібно вставити її в паз, потім закріпити липучки. Сама насадка виготовлена ​​з м'якої мікрофібри. Вона відмінно поглинає вологу та легко стирається. До речі, серветку можна прати у машині.



Навігація будинком


Тут розробники постаралися. У Dreame F9 реалізовано систему навігації V-SLAM. Це сучасний метод, коли одночасно відбуваються і візуальна локалізація, і побудова маршруту. Вона складається з кількох елементів у передній частині корпусу:


Камера на передній панелі керування.


8 інфрачервоних датчиків для виявлення перешкод.


Датчик, який визначає тип поверхні.


Датчик зіткнень.


4 датчики від падінь.



При цьому тут немає сенсора LiDAR або RGB камери, які виробник використовує у флагманських моделях. Тим не менш, пилосос добре орієнтується у просторі, легко будує маршрути та зберігає в пам'яті.



Управління


Тут все просто: механічні кнопки на панелі поряд із камерою навігації. Одна відповідає за початок роботи та паузу, друга — за примусове повернення на базу. Крім того, роботом можна керувати через смартфон. Встановлюєте програму MiHome — і можете дивитися на екрані карти приміщення, встановлювати заборонені зони, змінювати гучність звукових сигналів або взагалі їх вимкнути.

У програмі зберігаються карти, які робот зберіг у пам'яті. При необхідності ви завжди можете вибрати один зі збережених маршрутів.





Сухе чищення


Пилосос добре збирає пил, крихти, шерсть свійських тварин та інше дрібне сміття.



Вологе прибирання


У пилососа досить практична мікрофіброва серветка. Рівень подачі води можна налаштувати в додатку. Тобто, ви самостійно оцінюєте складність забруднень і підбираєте, наскільки вологою має бути насадка. Дозатор продуманий, тому переборщити з водою складно. Навіть на блискучому ламінаті розводів після прибирання не залишається.



Плюси і мінуси



Плюси


Перше, що варто відзначити, це маневреність Dreame F9. За рахунок висоти 8 см, робот може заїжджати навіть під низькі меблі. До того ж, у нього досить довгі бічні щітки, які добре дістають углиб щілин, уздовж плінтусів та пил по кутах.


До того ж пилосос зберігає в пам'яті карту приміщення, її не потрібно будувати щоразу. Збережені маршрути зручно переглядати та редагувати у додатку.


Але головний плюс, це, звичайно, акумулятор. Робот забирається нарівні з топовими моделями — 150 хвилин. Цього часу достатньо для прибирання середньої квартири.



Мінуси


Dreame Robot Vacuum Mop F9 – досить бюджетне рішення. Відповідно потрібно самостійно очищати бак. А ще прати та просушувати серветку з миючою насадкою.


До речі, до мінусів можна віднести і відсутність змінних аксесуарів — додаткового HEPA-фільтру та серветки для вологого прибирання. Але за такої демократичної ціни це й не дивно. До того ж змінний фільтр і серветку з мікрофібри завжди можна придбати окремо.





У яких випадках підійде Dreame F9?


Якщо вам не потрібні ультрасучасні фішки, а хочеться простий надійний пилосос, який би підтримував лад у будинку — цей робот для вас. Він не має інтелектуального розпізнавання забруднень, системи самоочищення та інших суперздібностей, як у флагманських моделей. Тим не менш, це хороший робочий пилосос із відмінною автономністю.

Dreame F9 — чудове рішення для квартири або будинку середніх розмірів. Він чудово працює на паркеті, ламінаті, плитці та інших гладких поверхнях. Хоча, і килими прибирає теж, особливо, якщо це невисоке покриття для підлоги. А ось для довговорсових килимів краще підібрати модель з більшою силою всмоктування.

Якщо у вас домашні тварини, він теж підійде. Турбощітка чудово захоплює шерстинки, при цьому не намотує їх на валик. Після прибирання щітку легко очистити.

В цілому, робот-пилосос Dreame F9 — це доступний комфорт та гарний спосіб заощадити.