Каталог

0 800 201 865

Оформити замовлення

Пн-Пт: 9:00 - 20:00
Сб-Вс: 10:00 - 19:00

дзвінок безкоштовний (по Україні)

0 800 209 145

Сервісний центр

Пн-Сб: 9:00 - 18:00
Вс: выходной

Передзвонити мені
RU
UA
Сервіси
27.09.2024 16:09:00
6
Рекомендації

Електрогриль для дому: вибираємо найкращий з WO.UA

Електрогриль для дому: вибираємо найкращий з WO.UA
Зміст

Хто з нас не любить посиденьки на природі з друзями та родиною? Теплий осінній день, пледи, щирі та задушевні розмови, і звичайно — смачна їжа. Пропахлі димом шашлики, овочі-гриль, хліб, підсмажений на вогні, та зефірки. А якщо ми скажемо, що таку атмосферу можна відтворити і вдома? Для цього потрібно лише кілька інгредієнтів: душевна компанія, святковий настрій та — електрогриль для дому.

Домашній гриль — набагато універсальніший пристрій, ніж звичайна решітка для багаття. Він не займає багато місця на кухні, а у великій родині буде одним із найбільш затребуваних приладів. Нещодавно я купила собі гриль зі знімними насадками, і крім загальної інформації хочу поділитися і особистим враженням.

1.jpg

У чому переваги електрогрилів для дому?

Отже, почнемо з того, що електрогриль не просто так претендує на звання універсальної техніки. Я собі хотіла купити електрогриль дуже давно, особливо не вивчаючи питання — наскільки це взагалі зручно, як часто я користуватимуся ним. Насправді це покупка, про яку варто задуматися, навіть якщо ви живете одні, і ось чому:

  • Сучасні моделі надзвичайно компактні, за розмірами — як звичайна сковорідка. Хоча, звичайно, залежно від моделі, габарити можуть відрізнятися.

  • Їжа готується набагато швидше. В основному всі електрогрилі для дому нагріваються від ТЕНа - спеціального нагрівального елемента, що розташований під пластинами. Він практично миттєво розжарюється, при цьому їжа не пригорає, якщо, звичайно, її не перетримувати на вогні.

  • На електрогрилі виходить здоровіша альтернатива смаженим продуктам. Через те, що пластини вкриті антипригарним покриттям, для приготування потрібно менше масла, а деякі страви можна взагалі без нього готувати — ні в смаку, ні в якості вони не втратять.

  • Моделі з великою поверхнею для смаження дозволяють істотно збільшити обсяг їжі, яка готується за один раз. Можна покласти одночасно стейки, овочі, гриби — і скоротити час готування. Безцінно, якщо потрібно нагодувати відразу велику родину або у вас намічаються посиденьки з друзями вдома.


Я люблю готувати загалом, але в мене зазвичай не вистачає на це часу, та й на одну людину складно готувати різних смаколиків. І ще я не люблю жертвувати сном заради різноманітного сніданку. Тому в мене стоїть на столі електрогриль, на якому я можу і сосиски підсмажити, і хліб підігріти замість тостера, і навіть яєчню зробити. Завдяки антипригарному покриттю у мене нічого не прилипає, а на весь процес витрачається набагато менше часу, ніж зазвичай.

До речі, електрогриль для дому дуже портативний через свої розміри. Він може стояти на одному місці в квартирі, а деякі моделі передбачають вертикальне зберігання в шафі, його можна взяти з собою в поїздку.


Недоліки

Будь-яка медаль має дві сторони, тому не можна не згадати про мінуси такої техніки:

  • Електрогриль все ж таки не здатний повноцінно замінити всю кухонну техніку — плиту, духовку, мікрохвильову піч. У нього трохи інші функції, і результат виходить також інший.

  • Електрогриль для дому повільно охолоджується після вимкнення. Мені доводиться досить довго чекати, щоб зняти панелі та помити їх, а антипригарне покриття відразу мити не можна. І якщо вранці поспішаєш, то доведеться залишити прилад брудним до вечора.

  • Ну і не можна забувати, що це все ж таки електрогриль для дому, і в ньому не буде улюбленого багатьма аромату диму.


Почавши часто користуватись своїм грилем, я виявила ще один мінус. Коли відкриваєш кришку, щоб зняти готову страву з поверхні, на верхній панелі збирається конденсат, і у вертикальному положенні вода стікає на стіл. Витирати ці калюжі потім — таке собі задоволення, тому що в них ще можуть бути частинки жиру. Але в мене проста модель, а в більш просунутих є спеціальний піддон, який збирає все це, не даючи витікати.


Типи електрогрилів для дому

Сучасні електрогрилі мають просто неймовірно широке розмаїття моделей із різними фішками. Залежно від того, як і що ви плануєте готувати, можна вибрати модель із оптимальними характеристиками саме для вашої кухні. Розглянемо основні види електрогрилів та їх можливості, щоб зрозуміти, яка модель стане ідеальним помічником для вашого користування.

2.jpg

Контактні грилі

Мабуть, найпоширеніший і найвідоміший варіант. Ви могли бачити його в кав'ярнях або закладах швидкого харчування: на ньому часто підсмажують паніні або лаваш. Суть контактних електрогрилів полягає в їхній назві: продукти безпосередньо торкаються розпеченої поверхні, за рахунок чого смажаться. Такі моделі можуть мати різну конфігурацію:

  • Односторонні — в них тільки одна панель, на яку викладається м'ясо, овочі, риба. У ній є як плюси, і мінуси. М'ясо смажиться тільки з одного боку, але можна стежити за процесом і не прогаяти момент, коли його час перевертати. Ще на таких електрогрилях можна готувати нескладну випічку — піцу (якщо дозволяє розмір), млинці, панкейки.

  • Двосторонні (прижимні) — на мій погляд, цей варіант зустрічається у 80% випадків, якщо говорити саме про електрогрилі для дому. У мене саме такий: дві поверхні для смаження, одна з яких стаціонарна, на неї викладаються продукти, а друга слугує кришкою, притискаючи продукти зверху. Деякі моделі мають різні насадки — для вафель, пончиків, бутербродів, горішків. Це дуже зручно, якщо ви, як і я, любите різноманітно та смачно готувати.

  • Комбіновані контактні електрогрилі – це поєднання двох попередніх варіантів. Наприклад, кришка може відкидатися на 180 °, утворюючи ще одну горизонтальну поверхню, або взагалі зніматися. Модель такого формату я вибирала б, якби у мене була велика родина: широка поверхня дозволяє готувати відразу на всіх.


Контактні електрогрилі ідеально підходять для дому. Вони можуть мати різні розміри — від невеликої сковорідки, як у мене, до повноцінного гриля до 50 см в довжину. Тут потрібно орієнтуватися на ваші завдання. Я живу одна на орендованій квартирі, великий гриль мені поставити було б просто нікуди, та й немає сенсу. А ось маленький — саме те, що потрібно.

2.2.jpg

Безконтактні електрогрилі

Їхня основна відмінність від контактних у тому, що продукти під час готування не торкаються безпосередньо поверхні. Температура при цьому дуже висока. Щоб було зрозуміліше, найпростіший приклад — звичайний мангал, на який ставляться шампури або решітка.

  • Планетарні моделі мають диски, що обертаються, які рівномірно обсмажують продукти, покладені в спеціальні кошики.

  • Карусельні грилі досить громіздкі. Продукти укладаються в спеціальний піддон, який встановлюється так, щоб не стикатися з нагрівальним елементом. В них можна приготувати їжу на велику компанію.

  • Гриль-шашличниця зазвичай забезпечена набором шампурів, що обертаються або фіксуються на місці. Важко назвати універсальною моделлю, але добре підходить, якщо ви любите посиденьки на природі з друзями, але готувати на відкритому вогні — не ваша стихія (я от взагалі не знаю, з якого боку підступитися до багаття, щоб вийшли смачні шашлики).

  • Електрогриль саламандра має дуже цікаву конструкцію у вигляді букви Е без центральної перекладини. При цьому нагрівальний елемент розташований зверху. Завдяки технічним особливостям продукт хоч і нагрівається зверху, але прожарюється рівномірно з усіх боків.


Безконтактні електрогрилі — варіант скоріше для приватного дому з ділянкою або терасою, оскільки вони більші, і на звичайній кухні займатимуть багато корисного простору.


Електрогрилі для дому: ключові характеристики

Вибираючи електрогриль, ми звертаємо увагу на ключові характеристики та функції, визначаючи, чи підходить нам те, що пропонує виробник. Що найважливіше в електрогрилях для дому:

3.jpg

Тип встановлення

Можуть бути настільні, підлогові або вбудовані. Настільні — найпоширеніший варіант. Можна знайти в різних габаритах та встановити на кухні будь-якого розміру. З підлоговими складніше. Вони підходять більше для тих, хто мешкає в будинку з великою кухнею або терасою. Вбудовані інтегруються в кухонні меблі, але, на мій погляд, такий варіант гарний, якщо ви просто фанат їжі на грилі.


Корпус

Для корпусу найчастіше використовують нержавіючу сталь, алюміній та пластик (у більш доступних моделях). Загалом, всі сучасні матеріали досить довговічні, але важливо, щоб поверхня була захищена від нагріву, інакше можна обпектися.

3.3.jpg

Кут розкриття

Кут розкриття може змінюватись від 90 до 180°. Мій гриль відкривається під прямим кутом, тобто друга поверхня служить виключно кришкою. А ті моделі, які можуть повноцінно розгортатися, ідеальні для сімей: кришка перетворюється на ще одну поверхню для смаження.


Потужність

Потужність — одна з найважливіших характеристик, оскільки саме вона визначає, як швидко буде готовий ваш стейк. Оптимальними вважаються моделі від 1500 Вт та вище.


Тип поверхні смаження.

Хоча ми й говоримо про грилі, маючи на увазі класичну ребристу поверхню, насправді все набагато цікавіше. Фактично, не має значення, яку форму матиме панель, хоч в арабський орнамент, важливо, щоб вона мала оптимальну товщину та антипригарне покриття. Найчастіше зустрічаються:

  • Вафельниця.

  • Горіхівка.

  • Бутербродниця.

  • Пончики.


У мене гриль має три перші поверхні у комплекті, і це неймовірно зручно. Хочеш – смажиш сосиски, хочеш – віденські вафлі. До речі, насадка для пончиків зручна, якщо у вас є маленькі діти: звичайні пончики смажаться у величезній кількості олії, а в електрогрилі взагалі без нього. На смак жодної різниці немає.


Розмір поверхні для смаження

Є як зовсім маленькі на одну порцію, так і такі, на яких можна спокійно готувати на сім'ю з 4 осіб. У такому випадку потрібно вибирати з моделей завдовжки від 30 см і звертати увагу на кут розкриття, якщо це важливо. У мене електрогриль має довжину насадок 21 см. Для розуміння — можна підсмажити 3-4 скибочки хліба або 2-3 яйця.


Вид нагрівального елемента

У побутових моделях найпоширеніший вид нагрівального елемента – ТЕН. Це така трубка, розташована під панеллю. Вона дуже швидко розжарюється, буквально за 2 хвилини гриль вже готовий до роботи. Але є один мінус: нерівномірне нагрівання. У мене ТЕН розташований у вигляді букви Т, і там, де трубка розходиться, їжа готується швидше. У промислових електрогрилях можна зустріти інфрачервоний нагрівальний елемент, він більш рівномірно нагріває поверхню.

3.8.jpg

Знімні елементи

Найважливіша характеристика, про яку багато хто забуває. Я згадувала про те, що на стіл стікає конденсат, коли відкриваю кришку електрогриля. Так от якби я врахувала цей момент при виборі, не довелося б витирати калюжі щоразу. Це можуть бути піддони для жиру, змінні панелі, різні чаші, кошики та решітки. Призначення різне, але головна суть у тому, щоб зробити процес зручнішим. Важливо, щоб решітки легко знімалися і було зручно мити.

До речі, у багатьох моделях виробники передбачають можливість миття поверхонь для смаження у посудомийній машині. Важливо! Якщо таку інформацію не вказано, краще мити вручну.


Регулювання температури

Є в більшості сучасних моделей — або за допомогою термостату, або на сенсорній панелі. Є такі грилі, у яких можна вибирати автоматичний режим приготування. Тоді розумна техніка сама підбере необхідну температуру.


Захист від перегріву

Грилі можуть автоматично вимикатися, якщо працюють надто довго та перегріваються. Це важливий момент у контексті безпеки. Ситуації бувають різні: замоталися, забули, відволіклися. Якщо модель має таку функцію, можна не турбуватися про загоряння.

Якщо у вас, як і в мене, буває таке, що в процесі приготування пропадає електрика, обов'язково враховуйте функцію автовідключення. Я забуваю вийняти вилку з розетки. Звісно, ​​потім техніка увімкнеться. І щоб вона не нагрівалася під час вашої відсутності, важливо передбачити цю характеристику при покупці.


Таймер та відкладений старт

Топова функція для зайнятих людей. Наприклад, у мене є мультиварка з відкладеним стартом, завдяки якій я можу спати на півгодини довше. Ну а з таймером можна робити одразу кілька справ одночасно: смажити вафлі, мити посуд та дивитися фільм. Так ви точно не пропустите момент, коли вафлі час знімати. Якби в сковорідках була ця функція, скільки млинців можна було б врятувати…


Світлова індикація або дисплей

Зі зручним інтерфейсом набагато легше готувати: вибираєш програму, ставиш час і температуру, навіть тип продукту. У мене тільки світловий індикатор, який підказує, коли пластини вже нагрілися, і коли продукт, на думку електрогриля, вже готовий. Сучасні моделі, звичайно, мають набагато більший функціонал у цьому плані, і готувати з ними простіше.

4.jpg

Додаткові функції

Тепер пройдемося по додаткових функціях. Відразу зазначимо, що вони є не у всіх моделей, але дуже полегшують готування і користування технікою загалом. Зазвичай виробник відразу вказує, які додаткові «фішки» є в девайсі:

  • Розморожування. Може прискорити процес розморожування продуктів без зайвої води, якщо у вас, наприклад, немає мікрохвильової печі.

  • Завдяки підтримці температури електрогриль зберігає їжу теплою до подачі.

  • Може легко та швидко розігріти вже готовий продукт. Я часто користуюся цим, якщо мені потрібно підігріти хліб, відбивну або тонкий стейк. На відміну від тієї ж мікрохвильової печі електрогриль ще й підсмажить їжу.

  • Автовідключення за таймером — зручно, якщо ви кудись поспішаєте, але не встигли щось доготувати.

  • Без індикації нагріву було б дуже складно орієнтуватися, коли можна закладати продукти, і коли їх час знімати. Може загорітися лампочка або подається звуковий сигнал.

  • Датчик ступеня прожарювання продуктів автоматично визначає готовність страви.

  • Копчення м'яса та риби. Така функція є далеко не у всіх моделях, але буде дуже в тему тим, хто любить продукти гриль саме за запах диму.

  • Приготування страв на окремих пластинах можливе, якщо поверхні розгортаються в одну площину.


Найкращі електрогрилі для дому: топ-7 моделей за версією покупців

Модель

Ціна, грн*

Cecotec Rock&Grill Dual

4 799 грн

Tefal GC716D12 OptiGrill+ Waffles

9 119 грн

CECOTEC Rock&Grill 1500 Take&Clean

2 299 грн

Gorenje GCG2100S

4 699 грн

Ardesto GK-2000M

3 154 грн

Ninja Foodi MAX Health MultiGrill & Air Fryer із Сooking probe AG651EU

13 933 грн

GORENJE SM 703 GCG (SW-008)

1 899 грн


*Ціни вказані зі знижкою та діють на момент публікації.


Перейдемо до найголовнішої частини – огляду моделей електрогрилів для дому з найкращими характеристиками.

5.1.jpg

Гриль електричний Cecotec Rock&Grill Dual

Перший у нашому рейтингу – контактний гриль Cecotec Rock&Grill Dual. Тут виробник ідеально влучив за поєднанням функцій, потужності, можливостей. Все дуже продумано: від зручної ручки, рівня верхньої кришки до термостата і розвороту верхньої панелі на 180 градусів. Його основні характеристики:

  • Потужність 2000 Вт.

  • Температура регулюється до 230°.

  • Дисплей із технічною інформацією про режим.

  • Розмір пластин 29 х 23 см.


Такий електрогриль ідеально впишеться в побут сім'ї з 3-4 людей. До речі, в комплекті є піддон для жиру — він не капатиме на стіл, нагрівальний елемент і не збиратиметься на поверхні для смаження.

5.2.jpg

Гриль Tefal GC716D12 OptiGrill+ Waffles

Мабуть, ця модель поєднала все, що ми писали про додаткові функції. Крім того, що тут є додаткові поверхні для вафель і навіть ковшик для тіста в комплекті, інтелектуальний датчик визначає товщину шматочка та підлаштовує параметри під нього. Характеристики:

  • Потужність 2000 Вт.

  • Регульована температура до 275°С.

  • Два набори пластин у комплекті.

  • 6 автоматичних програм.

  • Розмір пластин 20 х 30 см.


За допомогою Tefal GC716D12 OptiGrill+ Waffles можна розморожувати продукти, а пластини спокійно переносять миття у посудомийній машині.

5.3.jpg

CECOTEC Rock&Grill 1500 Take&Clean Stone

Ідеальний варіант для невеликої родини, один із найбюджетніших електрогрилів у нашому рейтингу. У нього досить компактні розміри, термоізольована ручка, поверхні розгортаються в одну площину. Особливості:

  • Потужність 1500 Вт.

  • Температура регулюється до 230°.

  • Механічне керування та індикатори нагріву.

  • Піддон для жиру у комплекті.

  • Розмір пластин 26.5 х 17 см.


Як і в попередній моделі, пластини CECOTEC Rock&Grill 1500 Take&Clean Stone можна мити в посудомийній машині.

5.4.jpg

Прижимний електрогриль Gorenje GCG2100S

Тут використовуються елементи штучного інтелекту для визначення товщини продуктів, які розміщуються під кришку гриля Gorenje GCG2100S. Система сама регулює температуру, підбираючи потрібну, щоб у м'ясі не залишилося сирих ділянок. Пластини розгортаються на 180 градусів, тому можна готувати одночасно на обох. Характеристики:

  • Потужність 2100 Вт.

  • Ручний режим та 7 автоматичних програм.

  • Розмір пластин 24 х 31 см.

  • Ручка із захистом від нагрівання.


Гриль Gorenje GCG2100S має стильний дизайн – легко впишеться у мінімалістичну невелику кухню.

5.5.jpg

Контактний електрогриль Ardesto GK-2000M

Лаконічна модель без зайвого нагромадження функцій та можливостей. Підходить, якщо ви шукаєте простий пристрій для частого використання, при цьому не прихильник кулінарних експериментів. Характеристики:

  • Потужність 2000 Вт.

  • Механічне керування та ручне регулювання температури

  • Пластини розкриваються в одну площину.


До речі, Ardesto GK-2000M має вбудований таймер на 30 хвилин, а в комплекті — піддон для збирання олії. На мій погляд, дуже вдалий тандем простоти та практичності.

5.6.jpg

Ninja Foodi MAX Health MultiGrill & Air Fryer із Сooking probe AG651EU

Комбінований електрогриль Ninja Foodi MAX Health MultiGrill & Air Fryer із Сooking probe AG651EU повністю виправдовує свою ніндзя-назву. Хоча він досить великий за своїми розмірами, функціональність вражає. Він може запікати, смажити у фритюрі, грилювати, підігрівати та розморожувати. Ця модель стане неймовірно корисною у великій родині. Характеристики:

  • Потужність 2460 Вт.

  • Ручне регулювання температури до 260 °С.

  • Керамічне покриття пластин.

  • Зручна панель керування.

  • Розмір пластин 20 х 33 см.


Крім звичайних рифлених пластин тут є рівна поверхня і спеціальний піддон для приготування запечених овочів, картоплі і навіть випічки.


Мультипекарь GORENJE SM 703 GCG (SW-008)

Електрогриль саме такого формату є в мене. Рифлені пластини для гриля доповнюються вафельницею та бутербродницею – я б сказала, що це ідеальний помічник, якщо у вас є діти. Пластини легко знімаються, миються вручну. Характеристики:

  • Потужність 700 Вт.

  • Розмір пластин 10 х 20 см.


GORENJE SM 703 GCG (SW-008) можна зберігати вертикально у шафі, а внизу є спеціальне кріплення, щоб згорнути кабель. Важливо наголосити, що кришка фіксується, щоб щільно затиснути вафлі: при випіканні це важливо для правильної консистенції.


Підведемо підсумки: який електрогриль краще вибрати для дому

Електрогриль — це не просто прилад, а справжній помічник на кухні, який додасть трохи корисності улюбленим стравам. Хочете насолодитися соковитим стейком, як у ресторані, чи влаштувати імпровізований пікнік з овочами-гриль? Все це реально навіть у квартирі! Підбирайте модель під свої потреби: потужність, розмір, додаткові функції — все це важливо. І не забувайте, що вибір електрогрилю — це крок до здорового харчування та нових кулінарних відкриттів!



Перкусійний масажер: який вибрати? Топ-4 моделі від WO.UAПопередня статтяПеркусійний масажер: який вибрати? Топ-4 моделі від WO.UA
Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 36, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати.

Ще публікації від Марія Горбань

Як вибрати масажерМарія Горбань - 30.08.24РекомендаціїЯк вибрати масажерМасажер – це пристрій, призначений для масажу тіла або окремих його ділянок. Пристрій може мати різну конструкцію та функції. Загалом він призначений для зняття напруги в м'язах, покращення кровообігу, мінімізації болю та для розслаблення. 79 Детальніше
Купити товар із статті:
Гриль електричний CECOTEC Rock'nGrill Dual
Гриль електричний CECOTEC Rock'nGrill Dual
5 499 ₴
4 799 ₴
Гриль Tefal GC716D12 OptiGrill+ Waffles
Гриль Tefal GC716D12 OptiGrill+ Waffles
9 119 ₴
Гриль CECOTEC Rock’nGrill 1500 Take&Clean Stone
Гриль CECOTEC Rock’nGrill 1500 Take&Clean Stone
2 799 ₴
2 299 ₴
Гриль притискний Gorenje GCG2100S
Гриль притискний Gorenje GCG2100S
5 874 ₴
4 699 ₴
Гриль притискний Ardesto GK-2000M
Гриль притискний Ardesto GK-2000M
3 943 ₴
3 154 ₴
Гриль Ninja Foodi MAX Health MultiGrill & Air Fryer з Сooking probe AG651EU
Гриль Ninja Foodi MAX Health MultiGrill & Air Fryer з Сooking probe AG651EU
16 023 ₴
13 933 ₴

Категорії

Грилі (1)