Каталог

0 800 201 865

Оформити замовлення

Пн-Пт: 9:00 - 20:00
Сб-Вс: 10:00 - 19:00

дзвінок безкоштовний (по Україні)

0 800 209 145

Сервісний центр

Пн-Сб: 9:00 - 18:00
Вс: выходной

Передзвонити мені
RU
UA
Сервіси
26.09.2024 16:23:00
10
Рекомендації

Перкусійний масажер: який вибрати? Топ-4 моделі від WO.UA

Перкусійний масажер: який вибрати? Топ-4 моделі від WO.UA
Зміст

Чи знайоме вам це «неймовірне» відчуття наступного дня після ударного тренування на одну якусь зону? Мені дуже. Не можу сказати, що я фанат спорту, але іноді намагаюся стати на цей шлях і впровадити у своє життя хоча б легкі тренування. А вранці не те що встати — мені навіть до будильника складно дотягнутися, не кажучи про те, щоб йти займатися справами.

Щоправда, частіше у мене просто забиті м'язи від постійного сидіння за ноутбуком у позі креветки, і тоді у мене порушується сон, часто болить голова, і загалом відчуття не найприємніші. Ходити на масаж — дороге задоволення, його важко буває вписати в бюджет та графік, тому я вирішила спробувати перкусійний масажер.


Що таке перкусійний масажер і для чого він потрібний?

Почнемо з того, що перкусійним масажером можна масажувати різні групи м'язів. Перкусія - це масаж, в основу якого лягло активне простукування ділянок тіла. Таку процедуру вміють робити професійні масажисти: вони дуже швидко простукують потрібну зону. Не фахівцям це зробити складно і незручно, потрібно мати анатомічні знання, та й елементарно масажувати спину самому собі незручно.

Перкусійний масажер був винайдений на початку 2000-х років, а його прототипом був… дриль. 2007 року американський мануальний терапевт Джейсон Уерсланд потрапив в аварію, в якій пошкодив спину. Мучачись від постійного болю, хіропрактик випробував усі можливі методи, щоб полегшити стан. Вібраційний масажер, який порадив йому брат, погіршив стан. У відчаї Уерсланд, який виріс у сім'ї будівельників, спробував з підручних засобів створити пристрій, який допоможе йому впоратися з болем. Переобладнавши дриль, лікар отримав перший примітивний перкусійний масажер, який нарешті дав той ефект, який від нього очікували.

З роками Уерсланд удосконалив свій винахід, підключилися медичні та спортивні фірми. І тепер ми маємо цілком сучасний портативний пристрій, який чудово підходить для масажу вдома.


1.jpg


Які функції виконує масажер

Перкусійний масажер має широкі можливості. Завдяки наявності кількох насадок у комплекті (у різних моделях набір може відрізнятися) він може масажувати різні ділянки тіла. Масаж потрібен:

  • Для розслаблення та релаксації.

  • Зниження болю за різних ушкоджень.

  • Розминання м'язів після та перед тренуваннями.

  • Зняття набряклості та зменшення целюліту.

  • Поліпшення кровообігу та кровопостачання.

Наприклад, у мене порушено кровообіг і терморегуляція в кінцівках, і руки-ноги взимку переохолоджуються, а влітку перегріваються. При цьому у мене сильно затиснута комірна зона: як і всі люди, я «залипаю» в телефон, сиджу за столом у позі лотоса або підігнувши коліна. Через це у мене часто неміцний неспокійний сон та головний біль. Хронічні стреси також не можна скидати з рахунку. Ах, так, я забула про ломоту в ногах на дощ.

Активна дія перкусійним масажером на шийно-комірцевий відділ хребта допоможе мені покращити кровопостачання мозку, і як наслідок, покращити якість сну, підвищити продуктивність загалом. А масаж ніг допоможе зняти болючі відчуття після піших прогулянок, тому що я люблю багато ходити, і мінімізувати неприємні відчуття після рідкісних пробіжок. Але, звичайно, для мене найголовніше — розминка спинних і шийних м'язів.


Як вибрати перкусійний масажер

Отже, перейдемо до критеріїв вибору перкусійного масажера, на які слід звертати увагу. Оскільки ми вибираємо девайс, який повинен служити довго, важливо, щоб грошові витрати не були марними.


2.jpg

Швидкість

Завдяки механічному управлінню голівка масажера здатна діяти на ділянку тіла з неймовірною швидкістю: від 1800 до 3200 ударів за хвилину. Навіть найпрофесійніший масажист не зможе так швидко пробивати м'язи. Найчастіше швидкість масажера можна регулювати:

  • По-перше, вам потрібно звикнути, особливо якщо ви зовсім новачок.

  • По-друге, різні ділянки вимагають різної інтенсивності впливу, щоб не отримати травми замість розслаблення.


Амплітуда коливань

Складна на перший погляд характеристика лише означає, на яку відстань від поверхні шкіри піднімається насадка. Наприклад, найбільш поширеними та універсальними вважаються моделі з амплітудою 10-12 мм. До 10 мм підходять для легшого масажу, а пристрої з амплітудою 12-16 мм — для складніших завдань (їх використовують професійні спортсмени або люди, які проходять реабілітацію після серйозних травм, лише за рекомендаціями лікаря).

При цьому, якщо розібратися, перкусійний масажер, який діє на м'яз із частотою вібрації 3200 ударів за хвилину, розганяючись на відстані до 1.5 см від поверхні шкіри, проникає глибоко, до 6-8 см углиб.


Автономність

Перший перкусійний масажер, винайдений Уерсландом, був громіздкий, гамірний і працював від мережі. Сам автор каже, що прилад був «жахливим». Сучасні масажери Yunmai обладнані надзвичайно потужним акумулятором: яка ще техніка зможе працювати цілих 70-80 днів на одному заряді?

Щоправда, є невеликий нюанс. Така автономність розрахована на щоденний масаж упродовж 10 хвилин. Якщо ви плануєте користуватися масажером частіше, заряджати його теж потрібно буде раз на 40-60 днів. Втім, ми радимо все ж дотримуватися рекомендацій лікарів і не зловживати високоінтенсивним масажем.

Зазвичай перкусійний масажер заряджається від кабелю USB Type-C, але важливо, щоб на ньому було маркування 5 В/2 А.


Рівень шуму

Загалом перкусійні масажери належать до техніки з малим-середнім рівнем шуму. Вибирайте моделі 35-45 дБ. Таку гучність можна порівняти з шепітом. Тиха робота допоможе розслабитись наприкінці робочого дня. Ну а якщо ви не можете спати вночі через перенапругу, низький рівень шуму допоможе розслабити м'язи, не розбудивши усіх сплячих.


2.5.jpg

Вага та ергономіка

Мабуть, одна з найважливіших характеристик, тому що вібруючий прилад потрібно тримати на висоті досить тривалий час. Часто від однієї тільки вібрації втомлюються руки, не кажучи вже про вагу. В середньому, вага варіюється від 400 гр до 1 кг. Міні-версії можна брати із собою у дорогу, вони ідеальні, якщо ви живете одні. Більш повноцінні моделі можуть працювати з більшою інтенсивністю, але і вага у них більша, тому вони будуть зручніші, якщо хтось допомагає.

Сучасні масажери мають дуже ергономічну та зручну форму, виготовляються з харчового пластику, з елементами із нержавіючої сталі, харчового силікону. Тому такі прилади підходять і людям з алергіями.


Насадки

Тепер розберемося в найцікавішому — насадках. Зазвичай перкусійні масажери комплектуються чотирма основними насадками, які підходять для вирішення більшості завдань:

  • Кругла насадка. Ви однозначно бачили її в рекламі в мережі, саме вона є найголовнішою і присутня навіть у найлаконічніших наборах. Підходить для опрацювання великих м'язових масивів: грудні, сідничні, плечові, м'язи ніг, стопи.

  • U-подібна насадка, вона ж насадка-вилка. Має характерну U-подібну форму, яка дозволяє діяти на певні зони тіла, уникаючи тиску на кістки та чутливі ділянки. Вона призначена для масажу м'язів, розташованих навколо кісток та сухожилля. Ось основні зони, де її можна використовувати:

    • Ахіллове сухожилля: при роботі з ногами і особливо ахілловим сухожиллям вилка допомагає уникнути тиску власне на сухожилля, впливаючи лише на навколишні м'язи, що корисно для відновлення після бігу або інтенсивних навантажень.

    • Трапецієподібні м'язи: ця насадка відмінно підходить для масажу трапецієподібних м'язів, оскільки дозволяє впливати на великі м'язи по обидва боки від шиї та верхньої частини спини.

    • Ікри: для опрацювання литкових м'язів вилка теж може бути корисною, особливо коли потрібна більш спрямована дія на м'язи, оминаючи кістки.

    • Передпліччя та м'язи навколо суглобів: вилка може бути використана для роботи з м'язами, розташованими навколо ліктьових та колінних суглобів, що допомагає уникати небажаного тиску на суглоби.

  • Пласка насадка. Використовується для впливу на стопи, підходить для більшості груп м'язів.

  • Насадка-куля. Мабуть, найцікавіша насадка. Її ширина дуже мала, і завдяки цьому ударні хвилі здатні проникати глибше, оскільки концентруються в одній точці. Куля підійде для точкового масажу тригерних ділянок – невеликі вузли у м'язах, які викликають біль чи напругу.

До речі, саме насадку-кулю можна використовувати для китайського масажу, який ґрунтується на точковій дії для цілком реального лікування.


Топ-4 моделі перкусійних масажерів на WO.UA

Розглянемо 4 кращі моделі перкусійних масажерів, розберемося в перевагах та недоліках і виберемо найкращий.

Модель

Yunmai Massage Gun PRO

Табл_1.jpg

Yunmai Massage Gun Mini

Табл_2.jpg

YUNMAI Massage Gun Prime 2

Табл_3.jpg

Naipo MGG-2103

Табл_4.jpg

Ціна, грн

6 599 грн

4 799 грн

4 999 грн

4 999 грн


Ціна актуальна на момент публікації.

3.1.jpg

Масажер Yunmai Massage Gun PRO

Отже, перший у нашому списку – масажер Yunmai Massage Gun PRO:

  • Кейс для масажера та насадок.

  • Вага 1 кг.

  • 4 насадки у комплекті.

  • Можна регулювати швидкість.

  • Вбудований таймер.

  • Майже два місяці автономної роботи (84 дні).

Ця модель ідеальна для тих, хто має досвід роботи з портативними перкусійними масажерами. Хоча конструкція досить ергономічна, а сам прилад у руці не ковзає, він має досить велику вагу. Кілограмовий масажер досить важко тримати на вазі непідготовленій людині. Але це, на мою думку, єдиний його мінус.

Вбудований таймер просто не дозволить тримати масажер на вазі надто довго: через 10 хвилин роботи він вимкнеться. Ця функція передбачена, щоб вирішити два питання: перегрів двигуна та можливі травми м'язів при надто довгому ударному впливі.

Після спрацювання таймера ви можете відразу ввімкнути масажер знову, якщо це необхідно, але рекомендується дати пристрою та м'язам невелику паузу, щоб уникнути перегріву або надмірної напруги.

3.2.jpg

Масажер Yunmai Massage Gun Mini

Це міні-масажер, розрахований на те, що їм користуватимуться в дорозі. Таку можливість забезпечують:

  • Кейс для зберігання масажера та насадок.

  • Мінімальна вага, всього 240 грам.

  • 3 додаткові насадки.

  • 4 режими інтенсивності.

  • Два місяці автономної роботи.

У цій моделі дуже багато продуманих деталей. Вона ідеальна для новачків. На відміну від більшості масажерів, тут цілих 4 режими інтенсивності, і найслабший — 1000 ударів на хвилину. Тому якщо вам потрібен делікатніший масаж певних ділянок тіла або є необхідність дбайливо розім'яти пошкоджене місце, цей масажер — саме те, що потрібно.

До речі, тут є цікава особливість: кольорове підсвічування потужності, від слабкого до гранично інтенсивного. Інтелектуальні датчики вловлюють занадто сильний тиск, індикатор спалахує червоним, говорячи про те, що тиск потрібно зменшити, щоб уникнути травм.

Так, тут немає насадки-кулі, але трьох інших – круглої, U-подібної та плоскої – цілком достатньо для повноцінного масажу, якщо враховувати, що це міні-варіант.

Для себе виберу саме Yunmai Massage Gun Mini. Він компактний, легкий, при цьому його функцій цілком вистачить для вирішення моїх завдань: розслаблення шийно-комірної зони після постійної роботи за комп'ютером та зняття м'язового тонусу в результаті реакції на стресові ситуації.

3.3.jpg

Масажер YUNMAI Massage Gun Prime 2

Мабуть, це один із тих випадків, коли оптимально поєднуються функціональність та габарити:

  • Вага 780 грам.

  • 4 насадки.

  • Станція для заряджання масажера та зберігання насадок.

  • Дорожній кейс.

  • 2 місяці автономної роботи.

YUNMAI Massage Gun Prime 2 позиціонується як дорожній варіант: завдяки спеціальному кейсу, який є в комплекті, його зручно брати із собою на тренування чи поїздку. Наприклад, якщо ви займаєтеся спортом, і щодня приділяєте увагу конкретній групі м'язів («день ніг», «день преса»), занадто висока інтенсивність тренування може забити м'язи.

Кілька років тому я проходила курс інтенсивних тренувань у комплексі з правильним харчуванням, і тоді перкусійний масажер YUNMAI Massage Gun Prime 2 мені дуже був би в нагоді: у результаті дуже насичених занять з гантелями м'язи настільки забивалися, що наступного дня я вставала зі сльозами… і йшла виконувати тренування на прес.

До речі, якщо ви часто їздите в сидячому положенні — автобус, машина, або Інтерсіті - такий масажер допоможе розслабити м'язи, що затекли. Наприклад, у мене проблеми із засипанням у дорозі. Навіть якщо у мене заплановано дві доби в автобусі, я не можу заснути сидячи, оскільки у мене напружується шийний відділ. А U-подібна насадка допомогла б розслабитися і зняти тонус.

3.4.jpg

Перкусійний масажер Naipo MGG-2103

Ключові характеристики:

  • Вага: 1 кг.

  • 4 змінні насадки для різних зон тіла.

  • 5 рівнів інтенсивності.

  • Автономна робота до 20 днів по 30 хвилин на день.

  • Ергономічна ручка та компактний дизайн.

Цей масажер ідеально підходить для тих, хто потребує потужного та універсального пристрою для домашнього використання. Він оснащений п'ятьма рівнями інтенсивності, що дозволяє регулювати силу впливу залежно від потреб — від розслаблюючого масажу до глибокої дії на напружені м'язи.

Naipo MGG-2103 має ергономічну ручку, яка зручно лежить в руці, а компактний дизайн робить його простим у використанні навіть на важкодоступних ділянках тіла. 5 насадок забезпечують гнучкість у використанні: для великих м'язових груп, чутливих зон та тригерних точок.


Як правильно користуватися перкусійним масажером: кілька важливих порад

Перкусійний масажер – не дитяча іграшка. Він діє на тіло, і може принести як користь, так і нашкодити, якщо неправильно користуватися ним (як правильно робити масаж в домашніх умовах, читайте тут).

4.jpg

Безпека

  1. Запам'ятайте найважливіше правило: не можна масажувати кістки. Звичайно, нічого страшного не трапиться, якщо масажер випадково зісковзне на ребро або ключицю (якщо, звичайно, немає патологій кісткової тканини), просто неприємні відчуття, але все ж таки інтенсивність приладу розрахована на пружні та еластичні м'язи.

  2. Особливо протипоказаний будь-який вплив на хребет. У мережі можна зустріти інформацію, що U-подібна насадка призначена масажу хребетного стовпа. Нею можна і потрібно масажувати потиличну частину, але не хребет: підвищується ризик «зіскакування» дисків.

  3. Перкусійний масажер можна використовувати під час здорової вагітності, якщо є набряклість ніг. Але цей момент дуже важливо узгодити з лікарем, а самомасаж при будь-яких патологіях суворо протипоказаний.

  4. Уникайте свіжих шрамів (до 90 днів), саден і ран. Перкусійний масажер також протипоказаний, якщо ви приймаєте антикоагулянти (препарати для розрідження крові) — можна викликати кровотечу.

Ну і головне — розтягнення, переломи та забиття. На перший погляд може здатися, що масаж при забиттях м'язів — гарна ідея, але не знаючи ступеня серйозності ушкодження, ви можете дуже погіршити ситуацію.


Експлуатація

Ну й банальна гігієна. Ми дуже рекомендуємо протирати масажер після кожного використання, якщо він стикався зі шкірою. Так його буде приємніше брати до рук наступного разу, а ризик розвитку бактерій буде зведений до нуля.

Усі перкусійні масажери, представлені у нашому огляді, працюють від вбудованого акумулятора. Індикатори повідомляють, коли час поставити прилад на зарядку. Бажано не допускати розрядки до 10% та заряджати на рівні 15-20%. При цьому масажер не можна використовувати, доки він увімкнений в мережу.

Ну і насамкінець — всі сучасні моделі захищені від перезарядки, тому якщо випадково забути пристрій увімкненим у мережу, нічого страшного не станеться. Втім, краще все ж таки не зловживати.


Підіб'ємо підсумки: який вибрати перкусійний масажер

Який вибрати перкусійний масажер, залежить від ваших цілей та вподобань. Якщо ви новачок, варто звернути увагу на більш легкі моделі з меншою інтенсивністю та кількома насадками для комфортного використання, як, наприклад, Yunmai Massage Gun Mini або YUNMAI Massage Gun Prime 2. Для тих, хто займається спортом, підійдуть потужні пристрої з великими амплітудами та можливістю глибокого опрацювання м'язів: зверніть увагу на Yunmai Massage Gun PRO.

Не забувайте враховувати такі фактори, як автономність, вага та рівень шуму. Найголовніше - підібрати масажер, який буде відповідати вашому способу життя та завданням.

Огляд на акумуляторний миючий пилосос Jimmy HW11 PROПопередня статтяОгляд на акумуляторний миючий пилосос Jimmy HW11 PRO
Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 36, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати.

Ще публікації від Марія Горбань

Як вибрати масажерМарія Горбань - 30.08.24РекомендаціїЯк вибрати масажерМасажер – це пристрій, призначений для масажу тіла або окремих його ділянок. Пристрій може мати різну конструкцію та функції. Загалом він призначений для зняття напруги в м'язах, покращення кровообігу, мінімізації болю та для розслаблення. 76 Детальніше

Останні публікації з категорії масажери

Як вибрати масажерМарія Горбань - 30.08.24РекомендаціїЯк вибрати масажерМасажер – це пристрій, призначений для масажу тіла або окремих його ділянок. Пристрій може мати різну конструкцію та функції. Загалом він призначений для зняття напруги в м'язах, покращення кровообігу, мінімізації болю та для розслаблення. 76 Детальніше
Купити товар із статті:
Масажер Yunmai Massage Gun PRO
Масажер Yunmai Massage Gun PRO
8 499 ₴
6 599 ₴
Масажер Yunmai Massage Gun Mini
Масажер Yunmai Massage Gun Mini
7 499 ₴
4 799 ₴
Масажер YUNMAI Massage Gun Prime 2 (YMFG-M418)
Масажер YUNMAI Massage Gun Prime 2 (YMFG-M418)
6 999 ₴
4 999 ₴

Категорії

Масажери (2)