Каталог

0 800 201 865

Оформити замовлення

Пн-Пт: 9:00 - 20:00
Сб-Вс: 10:00 - 19:00

дзвінок безкоштовний (по Україні)

0 800 209 145

Сервісний центр

Пн-Сб: 9:00 - 18:00
Вс: выходной

Передзвонити мені
RU
UA
Сервіси
24.07.2024 16:35:00
221
Рекомендації

Як вибрати надійний вертикальний пилосос? Поради з вибору

Як вибрати надійний вертикальний пилосос? Поради з вибору
Зміст

Серед різноманітної техніки для прибирання, одне з найперших місць за популярністю посідає вертикальний пилосос. Чому? Бо він і маневровий, і потужний одночасно. З одного боку, він має вертикальну конструкцію, вузький корпус та ручку зверху. Простим рухом запʼястя ви можете з легкістю рухати його вперед-назад, здійснювати повороти та прибирати під меблями. З іншого боку, він може довго працювати, дозволяючи прибрати велику площу. Це сучасний спосіб очистити всю оселю від пилу, сміття, шерсті домашніх тварин та інших забруднень.



1.jpg

Чим вертикальний пилосос відрізняється від бездротового?

Все просто, вертикальний пилосос може бути дротовим та бездротовим:

  • Дротовий вертикальний пилосос працює від мережі, використовуючи шнур живлення та розетку. За наявності електрики він дозволяє прибирати так довго, як вам треба. Тому це ідеальне рішення для великих будинків. Хіба що іноді доведеться перемикатися з однієї розетки в іншу, адже його радіус дії обмежується довжиною шнура.

  • Бездротовий або акумуляторний пилосос працює від батареї. Якщо акумулятор заряджений, ним можна прибирати навіть за відсутності електроенергії. Питання лише у місткості батареї та часі автономної роботи. Завдяки відсутності шнура, прибирати таким пилотягом зручно, адже ви не обмежені розетками.

2.jpg

У чому переваги вертикального пилососа?

Вертикальні пилососи дуже відрізняються один від одного. Тож наведені нижче переваги стосуються умовного середньостатистичного пилососа, а не якоїсь конкретної моделі. Ось найбільші плюси:

  • Відмінно прибирають великі площі підлоги. Просуваючи пилосос вперед, ви можете швидко прибирати всі кімнати, не турбуючись про те, що доведеться тягнути корпус за собою (як у традиційних пилососах).

  • Може прибирати різні типи підлоги — ламінат, лінолеум, вініл, деревʼяну підлогу, плитку тощо.

  • Чудово підходить для прибирання килимів та килимового покриття. Більшість вертикальних пилососів комплектуються моторизованою килимовою щіткою. Вона дозволяє легше видаляти бруд, пил і волосся з ворсу, саме тому вертикальні пилотяги часто є найкращим вибором для чищення килимів.

  • Легко маневрувати навколо меблів та інших предметів. Якщо у вашому домі багато меблів та важкодоступних куточків, то пилосос-стік, ймовірно, буде зручнішим, ніж циліндричний. А найкращі вертикальні пилососи навіть можуть складатися, щоб прибирати під меблями.

  • Ефективна система фільтрації. Частіше за все вертикальні моделі — це пилососи без мішка. Натомість у них використовується циклонна система фільтрації, вона набагато ефективніша за мішкову. А сучасні HEPA-фільтри вловлюють до 99% пилу і не випускають його назад у повітря.


Як вибрати вертикальний пилосос? Топ 10 критеріїв вибору

3.1.jpg

1. Тип пилососа: дротовий чи акумуляторний, який краще?

Все залежить від розміру та особливостей вашого будинку чи квартири. Бездротовий пилосос підійде вам у таких випадках:

  • Якщо у вас невелика оселя.

  • Якщо треба підтримувати порядок швидко і легко.

  • Якщо ви стикаєтесь із вимкненням електроенергії. Просто заряджайте акумулятор, коли є світло — і ви матимете змогу прибирати під час відключень.


Такі моделі є найбільш маневровими та зручними серед усіх. 


Дротовий вертикальний пилосос буде зручним, якщо:

  • Вам треба прибирати великий будинок, офісне приміщення тощо.

  • Необхідне довге ретельне прибирання.


Пилососи з живленням від мережі — потужні та ефективні, але дещо обмежені у радіусі дії. Тож враховуйте довжину шнура та розташування розеток у приміщенні.

3.2.jpg

2. Функція вологого прибирання або повноцінного миття

Вертикальні пилососи з вологим прибиранням бувають двох типів:

  • Одні лише злегка протирають підлогу. У таких моделей невеликий мийний модуль кріпиться до насадки, а вода може подаватися як на саму насадку, так і на підлогу. Вся брудна вода осідає на насадці, яку треба прати після кожного прибирання. Такі пилососи дозволяють освіжити оселю, але не миють підлогу ретельно. 

  • Інші — повноцінно миють її. Такі мийники підлоги можуть мати мийний модуль як в насадці, так і на трубці. І він більший за звичайні моделі. А брудна вода всмоктується в окремий бак, який потім треба очистити та промити. Ці миючі пилососи комплектуються одним або двома обертовими валиками, які вже повноцінно натирають підлогу. А топові моделі оснащуються системою самоочищення. Вони миють насадки на док-станції та висушують теплим повітрям, аби запобігти появі плісняви та запахів.

3.3.jpg

3. Потужність та сила всмоктування. Наскільки потужним має бути вертикальний пилосос?

Вважається, що чим більше потужність пилососа, тим він кращий. Але все трохи цікавіше, адже і інші показники ефективності прибирання. Варто розрізняти потужність споживання, потужність всмоктування та силу всмоктування пилососа:

  • Потужність споживання (споживана потужність) — електрична характеристика. Вона показує, скільки електроенергії споживає девайс у Ватах (Вт). І залежить, насамперед, від особливостей двигуна пилососа.

  • Потужність всмоктування — механічна, а саме аеродинамічна характеристика. Вона ілюструє, скільки повітря може пропустити вертикальний пилосос за проміжок часу. Цей параметр теж вимірюється у Вт, іноді — у аероватах (AW). Він залежить від конструкції пилотяга, типу фільтрів та навіть від якості збірки.

  • Сила всмоктування — теж механічна характеристика. Вона показує ступінь вакууму, з яким пилосос всмоктує сміття — різницю між тиском всередині та ззовні пилотяга. Сила всмоктування вимірюється у Па і залежить від ефективності двигуна, конструкції трубки пилососа, відсутності зазорів тощо.


Якою ж має бути потужність пилососа, щоб вам подобався результат прибирання? Підбирайте її під тип покриття. Для прибирання меблів та салону машини достатньо 100-200 Вт.  Для паркету, ламінату та інших твердих підлог необхідно 200-350 Вт. А щоб пилососити килими, краще купити пилосос з потужністю  350-450 Вт і вище.


4. Регулювання потужності

Регулювання потужності всмоктування у пилососі дозволяє витрачати менше енергії, коли це потрібно. Тому найкращий вибір — це модель з кількома режимами. Наприклад: мінімальна потужність, стандартна та турборежим. 

Є моделі, які можуть збільшувати або зменшувати потужність автоматично. Вони роблять це відповідно до типу підлоги та рівня забрудненості підлоги. Допомагає у цьому датчик розпізнавання забруднень. Так пилосос витрачає менше ресурсу і якісніше прибирає.

3.5.jpg

5. Місткість акумулятора (для бездротових пилососів)

Якщо ви вирішили придбати акумуляторний пилосос, місткість батареї дуже важлива. Від неї залежить, чи зможете ви прибирати весь дім на одному заряді. В середньому, для невеликих приміщень, вистачає акумулятора до 2000 мАг. Для квартири середнього розміру знадобиться від 2000 до 4000 мАг. А моделі  з акумулятором місткістю понад 4000 мАг витримують до 60 хвилин роботи, тож підійдуть для великих приміщень.

Скільки часу може працювати пилосос на одному заряді, залежить не тільки від місткості, а від інших особливостей. По-перше, має значення тип прибирання — вологе чи сухе. У режимі вологого прибирання акумулятор сідає швидше. По-друге, важлива потужність всмоктування, адже на турборежимі батарея теж розряджається швидко. По-третє, важливий стан самої батареї: з часом вона зношується. Тому краще вибирати пилосос зі знімним акумулятором. Коли батарея вийде з ладу, ви просто заміните її та продовжите користуватися тим самим девайсом.

Отже, при виборі пилотяга важливо враховувати не тільки місткість акумулятора, а й його конструкцію, а також площу прибирання та спосіб — сухе чи вологе. А ще, хоча важливо прочитати опис пилососа, ніщо не зрівняється з безпосереднім досвідом реальних користувачів. Тому читайте відгуки, і звертайте увагу як на позитивні, так і на негативні. Саме вони можуть дати цінну інформацію про продуктивність, надійність і довговічність пилососа

3.6.jpg

6. Вертикальний пилосос та обʼєм пилозбірника

На можливість довго прибирати також впливають розміри пилозбірника. А якщо ви шукаєте миючий вертикальний пилосос — то і резервуарів для води. І тут теж варто відштовхуватись від розміру оселі. Якщо для маленької квартири підійде пилозбірник обʼємом 500–700 мл, то для середньої краще вибрати обʼєм від 800 мл до 1.5 л. А для великої може знадобитися пилозбірник на 1.5-2 л.

Враховуйте, що від заповненості пилозбірника часто залежить потужність всмоктування. Коли він забитий пилом, потужність знижується, а разом з нею — і ефективність прибирання. Тож важливо вчасно витрушувати його.


7. Фільтри пилососа

Система фільтрації дуже важлива не лише для якості прибирання, а й для здоровʼя користувачів. У звичайних пилососах іноді ще можна зустріти мішок для збору пилу, який є не дуже практичним. А у вертикальних моделях зазвичай використовують циклонну систему фільтрації. Вона є найбільш ефективною. Разом із циклоном найчастіше використовується HEPA-фільтр, а також сітчастий, губчастий та мікрофільтр. Такі моделі вловлюють навіть найдрібніші частинки пилу і не пропускають їх назад у повітря. Тому якщо у родині є алергік, пилосос з HEPA-фільтром — оптимальне рішення.

Крім того, можна зустріти вертикальні пилососи з аквафільтром. Часто це миючі моделі або 2 в 1 для сухого та вологого прибирання. Вони збирають все сміття у бак разом із брудною водою, а після прибирання треба її злити та промити бак.

3.8.jpg

8. Насадки для пилососа

Чим більше насадок у девайса, тим більше місць ви зможете ним прибрати. Тож якщо вам потрібний дійсно багатофункціональний пилосос,  звертайте увагу на комплектацію. Ось, які насадки можуть вам знадобитися:

  • Основна щітка — для твердих підлог, килимового покриття, килимів.
  • Окрема килимова насадка для килимів з високим ворсом.

  • Турбощітка для меблів та матраців, а також для прибирання шерсті домашніх улюбленців.

  • Маленька щітка для оббивки.

  • Щілинна насадка для прибирання кутів і важкодоступних місць.

  • Кругла щітка для прибирання пилу.

  • Гнучкий шланг.

9. Підсвічування насадки

Якщо на основній щітці пилососа є LED-підсвічування, ви зможете краще виявляти пил і прибирати його. Причому, навіть у сутінках. Ця зручна функція дуже спрощує прибирання.


10. Складана центральна трубка

Вертикальний пилосос, в якого трубка складається посередині — ще одне зручна рішення. Із ним не треба нахилятися, щоб прибрати під диваном чи ліжком. Достатньо лише клацнути кнопкою і підвести його під меблі. Подібні моделі роблять прибирання легшим та швидшим.

4.jpg

Корисні рекомендації з вибору вертикального пилососа

Читайте відгуки перед покупкою

Досвід інших користувачів допоможе вам прийняти обґрунтоване рішення щодо моделі пилососа. Почніть з вивчення різних марок і моделей, які відповідають вашим запитам. Аналізуйте позитивні та негативні відгуки, особливо ті, які часто повторюються. Це допоможе вам виявити потенційні проблеми або особливості, які можуть бути важливими для вас.


Протестуйте пилосос

Якщо є така можливість, краще роздивитися девайс наочно. Для цього ви можете прийти до шоуруму WO.UA та отримати докладну консультацію. А для максимально обґрунтованого рішення замовляйте тест-драйв пилососа та тестуйте його прямо у себе вдома.


Зверніть увагу на аксесуари та сервіс

HEPA-фільтри, насадки, акумулятор для пилососа з часом можуть зношуватись. Тому звертайте увагу, наскільки легко замінити ці аксесуари, чи є вони у вільному продажі. Так само важлива і можливість звернутися до офіційного сервісу, адже тут ви отримуєте оригінальні деталі та  якісне техобслуговування.



Товари за тематикою:
Бездротовий пилосос Dreame R20
Бездротовий пилосос Dreame R20
6 відгуків
18 999 ₴-2000 ₴
16 999 ₴
Бездротовий пилосос Jimmy H10 PRO Hercules
Бездротовий пилосос Jimmy H10 PRO Hercules
6 відгуків
29 999 ₴-14000 ₴
15 999 ₴
Пилосос Deerma DX115C
Пилосос Deerma DX115C
5 відгуків
1 299 ₴-100 ₴
1 199 ₴
Миючий пилосос Dreame H12 Pro
Миючий пилосос Dreame H12 Pro
8 відгуків
24 999 ₴-9000 ₴
15 999 ₴
Миючий пилосос Dreame M12
Миючий пилосос Dreame M12
7 відгуків
23 999 ₴-7000 ₴
16 999 ₴
Бездротовий пилосос Dreame R10 PRO
Бездротовий пилосос Dreame R10 PRO
14 відгуків
12 999 ₴-3800 ₴
9 199 ₴
Бездротовий пилосос Dreame P10 Pro Gold
Бездротовий пилосос Dreame P10 Pro Gold
13 відгуків
10 999 ₴-1000 ₴
9 999 ₴
Пилосос Deerma DX888
Пилосос Deerma DX888
1 відгук
2 999 ₴-1100 ₴
1 899 ₴
Миючий пилосос Dreame H12 Core
Миючий пилосос Dreame H12 Core
1 відгук
17 999 ₴-5000 ₴
12 999 ₴
Миючий пилосос Deerma VX20W
Миючий пилосос Deerma VX20W
Написати відгук
9 999 ₴-3500 ₴
6 499 ₴
Як вибрати робот-пилососПопередня статтяЯк вибрати робот-пилососЯк вибрати телевізор: що потрібно знати при покупціНаступна статтяЯк вибрати телевізор: що потрібно знати при покупці
Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 36, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати.

Ще публікації від Марія Горбань

Як вибрати масажерМарія Горбань - 30.08.24РекомендаціїЯк вибрати масажерМасажер – це пристрій, призначений для масажу тіла або окремих його ділянок. Пристрій може мати різну конструкцію та функції. Загалом він призначений для зняття напруги в м'язах, покращення кровообігу, мінімізації болю та для розслаблення. 76 Детальніше

Останні публікації з категорії акумуляторні пилососи

Кращі бездротові пилососи у 2024 роціМарія Горбань - 26.06.24РекомендаціїКращі бездротові пилососи у 2024 роціПрибирати з легкістю та без дротів? Саме для цього створені акумуляторні пилососи, які сьогодні все більше привертають увагу користувачів. Сучасні моделі вже не тільки мають просунуті фішки на кшталт самоочищення, але й можуть гідно конкурувати за рівнем потужності. Але як розібратись та знайти помічника, який не ... 1368 Детальніше

Категорії

Акумуляторні пилососи (7)