Каталог

0 800 201 865

Оформити замовлення

Пн-Пт: 9:00 - 20:00
Сб-Вс: 10:00 - 19:00

дзвінок безкоштовний (по Україні)

0 800 209 145

Сервісний центр

Пн-Сб: 9:00 - 18:00
Вс: выходной

Передзвонити мені
RU
UA
Сервіси
19.07.2024 17:02:00
174
Рекомендації

Як вибрати робот-пилосос

Як вибрати робот-пилосос
Зміст

Робот-пилосос – це сучасний агрегат, який дозволяє автоматизувати процес прибирання. Ці домашні помічники одночасно збирають сміття та миють підлогу без участі людини. Автоматизованість, функціональність, універсальність – це лише ряд переваг, які поєднує в собі пристрій. Розумні прилади об’єднані лазерним скануванням, камерами комп’ютерного зору та іншими навігаційними системами, що забезпечує безперешкодне переміщення у квартирі та подолання перешкод.

Ці системи дають змогу переміщатися по приміщенню, долати перешкоди та прибирати всі ділянки підлоги. Спеціальні сенсори дозволяють роботу виявляти перешкоди на своєму шляху та уникати зіткнень із меблями, стінами та іншими об'єктами. Коли прибирання завершується, пристрій повертається на зарядну станцію та починає підзарядку. Саме тому пилосос завжди є готовим до роботи. У цій статті ми розглянемо, які роботи-пилососи існують, які функції та особливості мають.

1 (опис товару).jpg

Опис товару

Робот-пилосос – автономний прилад, який використовується для очищення підлоги, а саме – для автоматичного збирання пилу, бруду, сміття та шерсті. Він самостійно проводить прибирання без участі людей, уникаючи перешкод, і повертається на зарядну станцію для поповнення заряду. Зазвичай роботи-пилососи мають декілька режимів роботи, серед яких:

  • Стандартне прибирання

  • Інтенсивне прибирання

  • Очищення певного типу підлоги (паркет, килим, дерев’яна підлога)


Спеціальні датчики дозволяють пилососу маневрувати у приміщенні. Робот уникає меблі та інші перешкоди та продовжує прибирання за створеною картою:

  1. Сенсори зіткнення. Допомагають уникнути перешкод та стін.

  2. Інфрачервоні датчики. Використовуються для виявлення меблів та інших перешкод.

  3. Камери або лазери. Дозволяють роботу створювати мапу приміщення та навігувати у приміщенні.

Деякі моделі підтримують Wi-Fi або Bluetooth для керування через мобільний додаток або зв'язок з голосовими асистентами. Роботи-пилососи стають все популярнішими, так як забезпечують зручність та ефективність у прибиранні. Завдяки розумному помічнику ви можете займатись своїми справами, а техніка зробить все за вас.

2.jpg

Основні функції

Розглянемо детальніше основні функції робота-пилососа:

  1. Автономне прибирання. Пристрій може самостійно прибирати приміщення без постійного контролю з вашого боку.

  2. Система навігації та уникнення перешкод. Роботи-пилососи мають датчики для виявлення стін, меблів та інших перешкод, щоб уникнути зіткнень і пошкоджень.

  3. Встановлення зон. Ви можете встановлювати у мобільному додатку зони прибирання або встановлювати віртуальні стіни.

  4. Розклад прибирання. Ви можете програмувати робота-пилососа на певний час і день для автоматичного прибирання.

  5. Само зарядка. Підтримують функцію автоматичного заряджання. Вони повертаються на зарядну станцію після закінчення прибирання або у випадку розрядження батареї.

  6. Фільтрація повітря. Більшість моделей мають вбудовані фільтри, такі як HEPA-, для утримання пилу, алергенів та уникнення викидів забруднень назад у повітря.

  7. Віддалене керування. Керуйте роботом-пилососом за допомогою мобільних додатків або голосових асистентів, що дозволяє користувачам запускати або зупиняти прибирання в будь-який час.

  8. Адаптація до різних типів поверхонь. Можна автоматично регулювати потужність або режими прибирання залежно від типу підлоги (килим, плитка, паркет).

  9. Регулювання рівня шуму. Більшість роботів-пилососів працюють досить тихо, що дає змогу прибирати безшумно навіть в нічний час.

Ці функції роблять робот-пилосос зручним та ефективним пристроєм для підтримання чистоти у домі або офісі без додаткових зусиль з вашого боку.

3.jpg

Зовнішній вигляд

Роботи-пилососи – це пристрої, які недарма називають розумними. Вони забезпечують якісне та автоматизоване прибирання. Після першого прибирання створюється карта кімнат, які будуть прибиратись надалі. Деякі моделі автоматично аналізують ступінь забруднення підлоги, після чого автоматично регулюють потужність та змінюють режим прибирання.

І функціонал, і зовнішній вигляд пилососа може відрізнятись залежно від конкретної моделі. Серед переваг робота – сучасний та компактний дизайн, тому пристрій легко маневрує і переміщується по приміщенню. Розглянемо, як виглядає стандартна конструкція пилососа:

  1. Корпус. Корпус робота-пилососа – плоский та компактний. Це дозволяє агрегату легко рухатися у приміщенні та заїжджати навіть під меблі.

  2. Дисплей та кнопки. На корпусі розміщуються кнопки для керування роботом-пилососом без використання додатка. Дисплей призначений для відображення стану робота та інших інформаційних показників.

  3. Датчики та камери. На корпусі розміщені датчики зіткнення, інфрачервоні сенсори та камери, які використовуються для навігації і виявлення перешкод.

  4. Контейнер для сміття. На передній частині корпусу розміщується контейнер для збирання пилу і сміття. Його можна легко зняти для очищення.

  5. Зарядна база. Поряд з корпусом робота-пилососа розташовується зарядна база, до якої він автоматично повертається для поповнення заряду.


Корпус агрегату виготовляється з пластику або металу. Колір корпусу може варіюватися: від класичних до більш яскравих кольорів залежно від виробника та моделі. Сучасні роботи-пилососи мають стильний дизайн, що робить їх невідійманим елементом інтер’єру. Зовнішній вигляд робота-пилососа спроектований таким чином, щоб він був не тільки функціональним у використанні в повсякденному житті, а й виглядав естетично.

Обираючи робот-пилосос, зверніть увагу на його розміри. Який пилосос обрати: маленький чи габаритний? Все залежить від типу приміщення. Чим нижче пилосос, тим прохідніше він буде. Компактні пристрої є маневреними та можуть досягти навіть важкодоступних місць, наприклад, прибирати під меблями та у кутках. Стандартна висота пилососів складає 8-10 см, а діаметр 30-40 см.

Деталі про вагу, габаритні розміри, висоту, і варіанти кольору робота-пилососа варіюються залежно від конкретної моделі та виробника. Зверніть увагу, що ці характеристики вказуються у технічних специфікаціях кожної моделі робота-пилососа.

4.jpg

Функції та характеристики

Розглянемо функції, які можуть бути у сучасного пилососа, на прикладі моделі L20 Ultra Complete:

  1. Покращена навігація LIDAR.

  2. Підсвічування підлоги.

  3. Наявність різних насадок для прибирання на килимі, у важкодоступних місцях.

  4. Миття та сушіння насадок при поверненні на зарядну станцію.


Пристрій може з легкістю очищати килими, паркет, дерев’яну підлогу та інші покриття, не пошкоджуючи їх. Щітки очищатимуть килим і без проблем збиратимуть шерсть тварин, волосся та інші види сміття. Більшість моделей мають НЕРА-фільтри, які вловлюють навіть дрібні частинки пилу та алергени, очищаючи повітря на 99,9%. Це особливо важливо для алергіків та маленьких дітей.

Особливість розумного пристрою заключається ще і в тому, що його можна адаптувати під тип покриття, площу приміщення і не тільки. Обирайте режим прибирання, потужність, заплануйте роботу приладу на певний день та час. Керуйте пилососом за допомогою мобільного застосунку. Прибирання буде проводитись навіть тоді, коли вас не буде вдома. В деяких пристроях є і додаткові функції: миття насадок та сушіння гарячим повітрям, керування голосом тощо. Робот-пилосос – це відмінний вибір для тих, хто хоче досягти ідеальної чистоти та зекономити свій час.

5.jpg

Застосування

Робот-пилосос є корисним і практичним пристроєм з кількома важливими функціями, які роблять його популярним для використання в домашніх умовах:

  1. Економія часу та зручність. Робот-пилосос може автоматично прибирати в будинку, не потребуючи постійного контролю або участі людини. Це дозволить зекономити час та зусилля на повсякденному прибиранні.

  2. Ідеальна чистота. Агрегат забезпечить ідеальну чистоту в будинку, проводячи щоденні прибирання. Тепер не треба проводити генеральне прибирання, адже пристрій буде підтримувати чистоту в домі щодня.

  3. Доступ до важкодоступних місць. Пилосос легко заїжджає під ліжка, дивани, столи та інші меблі, чого зазвичай важко досягти при використанні звичайного пилососа.

  4. Ефективне збирання пилу та сміття. Сучасні пристрої оснащені потужним вакуумом та системами фільтрації, які забезпечують ефективне збирання пилу, шерсті та інших забруднень з підлоги.

  5. Система навігації та уникнення перешкод. Вбудовані датчики дозволяють пилососу уникати перешкод, падіння зі сходинок.


Отже, робот-пилосос спрощує процес прибирання, дозволяє зекономити час та підтримує чистоту у приміщенні. Розумний агрегат без проблем справляється з різними видами забруднень на підлозі:

  1. Пил і пилові кліщі. Робот-пилосос ефективно збирає пилові частинки з поверхні підлоги та вивантажує їх у вбудований контейнер.

  2. Шерсть та волосся. Пристрій без проблем збирає волосся завдяки щіткам і потужному вакууму.

  3. Маленькі частинки та дрібне сміття. Пилосос легко впорається з дрібним сміттям, таким як крихти, пил, розсипана крупа і не тільки.

  4. Алергени. Робот-пилосос з HEPA-фільтром здатний затримувати алергени та пилові кліщі, що робить його корисним для алергіків.


Пристрій буде функціонувати довго, якщо правильно обслуговувати його:

  1. Чистка щіток. Для того, щоб забезпечити ефективну роботу пристрою, щітки потрібно періодично очищати від волосся та інших накопичених забруднень. Більшість моделей постачаються зі спеціальними інструментами для чистки щіток.

  2. Чистка фільтрів. Фільтри також потребують регулярної чистки або заміни згідно з рекомендаціями виробника.

  3. Заміна щіток. Залежно від інтенсивності використання, щітки потребують періодичної заміни.


Перед використанням сучасного приладу важливо ознайомитися з інструкціями виробника щодо обслуговування, оскільки це допоможе підтримувати пристрій у хорошому робочому стані.

6.jpg

Особливості конструкції

Всі роботи-пилососи мають моноблочну конструкцію. Це означає, що всі необхідні компоненти (вакуумний механізм, контейнер для сміття, фільтри) знаходяться в одному компактному пристрої без потреби підключення додаткових елементів чи аксесуарів. В чому ж заключаються переваги моноблочних пилососів?

  1. Компактність. Моноблочні пристрої мають компактну конструкцію та займають мало місця, що робить їх ідеальними для невеликих приміщень або для зберігання в обмежених просторах.

  2. Мобільність. Такі пилососи зручні для перенесення з кімнати в кімнату або для прибирання різних зон без обмежень. Обслуговувати моноблочні прилади набагато простіше. Їх можна легко очищати.

  3. Потрібно не тільки правильно доглядати за пилососом, а й зберігати його у відповідних умовах:

  4. Зарядна станція. Зарядна станція зазвичай підключається до стандартної розетки та може бути розміщена у зручному місці, наприклад, в куточку кімнати або поблизу меблів.

  5. Чистий і сухий простір. Краще зберігати пилосос в чистому та сухому приміщенні, щоб уникнути потрапляння вологи або інших забруднень, які можуть негативно впливати на його роботу.

  6. Уникнення прямого сонячного світла. Зберігайте пилосос подалі від прямого сонячного світла, оскільки це може призвести до нагрівання і вплинути на його електроніку.

7.jpg

Види

Розглянемо основні види роботів-пилососів, що мають свої особливості:

  1. Роботи-пилососи для сухого прибирання. Спеціально розроблені для збирання пилу, шерсті та інших сухих забруднень з підлоги без використання води. Допомагають очистити килим, ламінат, лінолеум, паркет чи плитку. Сміття збирається в контейнер, прибирання проводиться за допомогою бічних щіток та основної насадки.

  2. Роботи-пилососи для вологого прибирання. Розроблені для збирання пилу та інших забруднень на підлозі, використовуючи воду або миючі засоби. Оснащені спеціальними контейнерами або місткостями для води й мікрофібровими щітками. Щітки змочуються та видаляють забруднення з поверхні. Деякі роботи-пилососи мають функцію налаштування рівня подачі води на щітку. Робот-пилосос миючий Dreame Bot L10 PRIME усуває навіть стійкі забруднення завдяки силі всмоктування 4000 Па.

  3. Роботи-пилососи зі станцією вивантаження. Ці сучасні технологічні пристрої мають автоматизовану станцію для вивантаження сміття і пилу з контейнера під час прибирання. Ця функція дає змогу позбавити користувача від потреби регулярно очищати контейнер самостійно. Робот-пилосос може виконувати цей процес автоматично. Робот-пилосос Dreame Bot D9 Plus здійснює автовивантаження сміття у герметичний мішок.

  4. Роботи-пилососи з функцією відеотрансляції. Такі пилососи оснащені вбудованою камерою та передають відео з місця прибирання на смартфон через мобільний додаток. Робот-пилосос миючий Dreame Bot L10S Ultra здійснює трансляцію відео з камери та забезпечує віддалене спостереження.

  5. Роботи-пилососи преміум-класу. Мають удосконалені технології та додаткові функції порівняно зі стандартними моделями. Наприклад, мають високу потужність всмоктування, знижений рівень шуму для комфортного прибирання. Dreame Bot L10 S Ultra має покращений функціонал: автовивантаження сміття з технологією DualBoost 2.0, повністю автоматична мультифункціональна станція та інтелектуальна навігація Pathfinder.


Обслуговування та догляд в домашніх умовах

Обслуговування та догляд робота-пилососа в домашніх умовах важливі для забезпечення його ефективності, тривалості служби та збереження чистоти:

  1. Очищення контейнера для сміття. Викидайте зібране сміття та очищайте контейнер від пилу після кожного використання або за необхідності.

  2. Очищення фільтрів. Перевіряйте стан фільтрів (зазвичай HEPA-фільтрів) і очищайте їх або замінюйте за потреби, щоб підвищити якість повітря в приміщенні. Змінюйте НЕРА-фільтри кожні 6-12 місяців.

  3. Очищення щіток і валиків. Регулярно видаляйте волосся, шерсть та інші матеріали, які застрягли на щітках. Це допоможе уникнути затягування та підвищити ефективність прибирання.

  4. Перевірка коліс і датчиків. Періодично перевіряйте стан коліс робота-пилососа та очищайте датчики, які відповідають за навігацію.

  5. Підтримка заряду. Слідкуйте, щоб пилосос був завжди зарядженим.

  6. Очищення датчиків перешкод. Видаляйте пил і бруд з датчиків перешкод, які допомагають агрегату уникати зіткнень з меблями чи стінами.

  7. Уникнення перешкод. Перед прибиранням перевірте, щоб на шляху робота-пилососа не було предметів, які можуть впливати на його роботу.


Загальний догляд і обслуговування робота-пилососа в домашніх умовах допоможе забезпечити його ефективну роботу і тривалість служби.

8.jpg

Цікаві факти

Розглянемо популярні факти про робот-пилосос, які точно зацікавлять вас:

  1. Перший робот-пилосос був винайдений в 1996 році. Він був випущений компанією Electrolux у 1996 році під назвою Trilobite. Агрегат використовував сенсори та спеціальне програмне забезпечення для автоматичного прибирання.

  2. Керування голосом. Деякі роботи-пилососи підтримують інтеграцію з голосовими асистентами, такими як Amazon Alexa або Google Assistant, що дозволяє керувати пристроєм голосом.


Наявність RGB-камери. Наприклад, робот-пилосос миючий Dreame L10s Ultra має RGB-камеру, за допомогою якої можна віддалено спостерігати за будинком.



Товари за тематикою:
Робот-пилосос Dreame Bot F9
Робот-пилосос Dreame Bot F9
7 відгуків
9 999 ₴-3500 ₴
6 499 ₴
Робот-пилосос миючий Dreame Bot L10 PRIME
Робот-пилосос миючий Dreame Bot L10 PRIME
2 відгука
34 999 ₴-7500 ₴
27 499 ₴
Робот-пилосос Dreame Bot D9 Plus
Робот-пилосос Dreame Bot D9 Plus
3 відгука
16 999 ₴-5000 ₴
11 999 ₴
Робот-пилосос миючий Dreame Bot L20 Ultra Complete
Робот-пилосос миючий Dreame Bot L20 Ultra Complete
15 відгуків
54 999 ₴-13000 ₴
41 999 ₴
Робот-пилосос Dreame Bot F9 PRO
Робот-пилосос Dreame Bot F9 PRO
4 відгука
12 999 ₴-3700 ₴
9 299 ₴
Робот-пилосос миючий Dreame Bot L10S Pro
Робот-пилосос миючий Dreame Bot L10S Pro
5 відгуків
24 999 ₴-11000 ₴
13 999 ₴
Робот-пилосос миючий Dreame Bot L10 ULTRA
Робот-пилосос миючий Dreame Bot L10 ULTRA
4 відгука
41 999 ₴-17000 ₴
24 999 ₴
Робот-пилосос Dreame Bot D9 MAX White
Робот-пилосос Dreame Bot D9 MAX White
15 відгуків
14 999 ₴-6700 ₴
8 299 ₴
Робот-пилосос Dreame Bot D10S Plus
Робот-пилосос Dreame Bot D10S Plus
4 відгука
22 999 ₴-6000 ₴
16 999 ₴
Робот-пилосос Dreame Bot D10S
Робот-пилосос Dreame Bot D10S
3 відгука
15 999 ₴-4400 ₴
11 599 ₴
Як вибрати смарт-годинникПопередня статтяЯк вибрати смарт-годинникЯк вибрати надійний вертикальний пилосос? Поради з виборуНаступна статтяЯк вибрати надійний вертикальний пилосос? Поради з вибору
Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 36, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати.

Ще публікації від Марія Горбань

Як вибрати масажерМарія Горбань - 30.08.24РекомендаціїЯк вибрати масажерМасажер – це пристрій, призначений для масажу тіла або окремих його ділянок. Пристрій може мати різну конструкцію та функції. Загалом він призначений для зняття напруги в м'язах, покращення кровообігу, мінімізації болю та для розслаблення. 76 Детальніше

Останні публікації з категорії роботи пилососи

Рейтинг найкращих роботів-пилососівМарія Горбань - 02.07.24РекомендаціїРейтинг найкращих роботів-пилососівРоботи-пилососи – це автоматизовані пристрої, які призначені для прибирання підлоги. Вони працюють автономно та стають все більш популярними у сучасному світі. Пристрої оснащені спеціальними датчиками, а тому – самостійно навігують у приміщенні та очищають підлогу від пилу, шерсті, волосся. 158 Детальніше
Як вибрати робот-пилосос? Що треба знати перед покупкою?Марія Горбань - 01.07.24РекомендаціїЯк вибрати робот-пилосос? Що треба знати перед покупкою?Серед розумних девайсів для дому, роботи-пилососи займають одне з перших місць. На відміну від традиційних, вони прибирають автоматично та орієнтуються у приміщенні за допомогою датчиків. І це дає їм цілий ряд переваг. 394 Детальніше
Робот-пилосос миючий Dreame L10 PRIMEМарія Горбань - 26.06.24ОглядиРобот-пилосос миючий Dreame L10 PRIMEРобот-пилосос миючий Dreame L10 PRIME залишається в топі найпопулярніших моделей для проведення сухого та вологого прибирання, адже дивує користувачів своїми характеристиками, забезпечує баланс між функціональністю та якістю. 113 Детальніше
Рекомендації з догляду за роботом пилососомМарія Горбань - 20.06.24РекомендаціїРекомендації з догляду за роботом пилососомРобот-пилосос – автономний пристрій для прибирання підлоги, який автоматично збирає бруд, сміття, шерсть та пил. Пристрій оснащений спеціальними датчиками, які забезпечують навігацію в просторі. Пилосос самостійно створює карту приміщення, проводить прибирання, уникаючи перешкод. 152 Детальніше
Товари у статті:
Робот-пилосос миючий Dreame Bot L10 PRIME
Робот-пилосос миючий Dreame Bot L10 PRIME
34 999 ₴
27 499 ₴
Робот-пилосос Dreame Bot D9 Plus
Робот-пилосос Dreame Bot D9 Plus
16 999 ₴
11 999 ₴
Робот-пилосос миючий Dreame Bot L20 Ultra Complete
Робот-пилосос миючий Dreame Bot L20 Ultra Complete
54 999 ₴
41 999 ₴

Категорії

Роботи пилососи (8)