Каталог

0 800 201 865

Оформити замовлення

Пн-Пт: 9:00 - 20:00
Сб-Вс: 10:00 - 19:00

дзвінок безкоштовний (по Україні)

0 800 209 145

Сервісний центр

Пн-Сб: 9:00 - 18:00
Вс: выходной

Передзвонити мені
RU
UA
Сервіси
19.06.2024 10:57:00
1400
Рекомендації

Як вибрати зарядні станції? Топ 10 портативних електростанцій

Зміст
Портативна зарядна станція — це зручне джерело живлення для квартири, будинку, офісу, а також для двору чи відпочинку на природі. Вона дозволяє користуватися електроприладами будь-коли  та будь-де, коли відсутнє електропостачання. На ринку представлено безліч різних моделей, тому вибір може бути складним, особливо якщо ви не знаєте, яка потужність вам потрібна. У цій статті ми розповімо вам, як правильно вибрати зарядні станції для живлення ваших гаджетів та побутових приладів. А також розглянемо топ 10 портативних зарядних станцій різного формату.

1.1.jpg

Як влаштовані зарядні станції та як вони працюють?

Зарядні станції працюють за принципом зовнішнього акумулятора. Вони накопичують енергію у вбудовані батареї, а потім передають її вашим електроприладам. Сама ж станція може заряджатися від різних джерел, включаючи розетку, автомобільний адаптер або сонячні панелі. Читайте про це докладніше у нашій статті.

1.2.jpg

Яку техніку можуть заряджати домашні зарядні станції?

Використання пристрою залежить від кількості ват-годин та діапазону потужності вашої акумуляторної електростанції. Якщо взяти умовну зарядну станцію потужністю 1002 Вт/год, то вийде приблизно така картина, як у таблиці.

Пристрій

Приблизна потужність пристрою та частота використання

Орієнтовний час використання станції

Електрочайник

800-1000 Вт за використання по 3-10 разів на день тривалістю по 10 хв кожне

1-3 дні

Кавомашина

500-800 Вт (залежить від кількості приготованих напоїв)

1-3 дні

Холодильник

60-200 Вт (звертайте увагу на пускові токи вашої моделі)

5-14 год

Мікрохвильова піч

500-1000 Вт за використання по 3-10 разів на день тривалістю 5-15 хв кожне

1-5 днів

Блендер

300-850 Вт за використання по 3-6 разів на день тривалістю по 5-10 хв кожне

1-7 днів

Електрогриль

800-1000 Вт за використання по 3-6 разів на день тривалістю по 10-30 хв кожне

1-3 дні

Обігрівач

800-1000 Вт за використання по 1-5 разів на день тривалістю по 15-60 хв кожне

1-5 днів

Фен для волосся

800-1000 Вт за використання по 1-3 разів на день тривалістю по 5-15 хв кожне

1-7 днів

Лампа

5-100 Вт за використання по 2-6 годин на день

1-7 днів

Стаціонарний компʼютер

30-100 Вт за використання по 1-8 годин на день

1-5 днів


Як бачимо, автономність зарядної станції дуже залежить від того, наскільки потужна ваша побутова техніка та наскільки активно ви нею користуєтесь.

2.4.jpg

Чим зарядні станції відрізняються від генераторів та павербанків?

Зарядні станції проти генератора

Якщо коротко, то генератор виробляє енергію, а зарядна станція — лише накопичує. А якщо трошки точніше, то генератор перетворює механічну енергію в електричну. Це відбувається за такою схемою:

  • Всередині генератора є дротова котушка, яка обертається. Для того, щоб вона оберталася, можуть використовуватися різні види палива — дизель, бензин тощо. 

  • Навколо котушки розташовані магніти, які створюють магнітне поле.

  • Коли витки котушки та силові лінії магнітів перетинаються, утворюється електричний струм.

Таким чином генератори можуть виробляти багато енергії та живити цілий будинок, офіс, кавʼярню тощо. Але у них є величезні недоліки: вони дуже шумні, та й продукти згоряння палива не додають комфорту. На відміну від генераторів, портативні електростанції працюють безшумно. При цьому потужна зарядна станція теж може забезпечити достатній комфорт під час відключень електрики.

Зарядні станції проти павербанків

Від павербанка домашні електростанції по суті відрізняються лише місткістю та розмірами. Якщо павербанк може підживити гаджети на кшталт смартфона, планшета, ноутбука, то правильно підібрана станція може впоратись і з холодильником, кавомашиною, освітленням тощо.


Як вибрати зарядні станції за характеристиками?

Визначити формат портативної електростанції набагато простіше, ніж здається. Ми вивчили всі поради та зібрали їх у покрокову інструкцію, яка допоможе визначити найкращу модель для ваших потреб.

Крок 1. Визначте, які пристрої ви хочете заряджати

Складіть список пристроїв, які ви хочете живити за допомогою портативної електростанції. Ноутбуки, телефони та дрібна побутова техніка потребують менше енергії, ніж великі прилади, такі як холодильники або обігрівачі.


Крок 2. Вирахуйте загальну потужність всіх цих пристроїв

Так, нам треба усього лише сплюсувати загальну потужність пристроїв і приладів, які ви хочете живити. Для цього спочатку перевіряємо номінальну потужність ваших пристроїв, щоб оцінити, скільки енергії вам знадобиться. Потужність кожного девайса зазвичай вказана на етикетці на задній або нижній панелі корпусу. Якщо ви не можете знайти потужність, ви можете скористатися онлайн-калькулятором енергоспоживання приладів, щоб оцінити потужність.

Після цього додайте потужність усіх пристроїв, які ви плануєте заряджати одночасно. Це дасть вам необхідну загальну потужність зарядної станції.


Крок 3. Розрахуйте потужність самої зарядної станції

Потужність електростанції визначатиме, як довго вона зможе працювати з вашими пристроями. Вона вимірюється у ват-годинах (Вт⋅год) і показує, скільки електроенергії може акумулювати портативна електростанція. Чим потужніші зарядні станції, тим більше енергії вони зберігають, а отже, тим довше живлять пристрої.

Це число визначає максимальну кількість ват, яку електростанція може генерувати протягом однієї години. Наприклад, 1000-ватна електростанція заряджатиме пристрій, який потребує 1000 Вт, протягом однієї години.

Якщо ви хочете зарядити 100-ватний міні-холодильник за допомогою портативної електростанції потужністю 1000 Вт⋅год, вам потрібно розділити 1000 на 100, щоб визначити, що холодильник працюватиме 10 годин. Якщо ви хочете зарядити додаткові прилади, просто додайте їхню потужність.

І тут є два важливих нюанси:

  1. Щоб вибрати портативну електростанцію для ваших потреб, її потужність повинна бути більшою за загальну необхідну потужність, яку ви нарахували.

  2. Потужність зарядної станції не обовʼязково означає, що вона може видавати повну потужність безперервно. Вихідна потужність електростанції — це інший фактор, який слід враховувати окремо.

2.jpg

Як вибрати зарядні станції за потужністю? Короткий гайд

Потужність — основний показник для вибору домашньої електростанції, тож їй варто приділити особливу увагу. Ці поради допоможуть вам зорієнтуватися, яка станція потрібна для тих чи інших девайсів:

  • Невеликі зарядні станції — 100-200 Вт⋅год. Ідеально підходять для зарядки телефонів, планшетів і ноутбуків. Їх також можна використовувати для коротких поїздок або надзвичайних ситуацій.

  • Середні — 300-500 Вт⋅год. Можуть живити ноутбуки, невеликі прилади та світильники. Добре підходять для кемпінгу або відпочинку на вихідних десь на природі.

  • Великі зарядні станції — 500-1000 Вт⋅год. Здатні живити більші прилади, такі як телевізори та міні-холодильники. Добре підходить для тривалих походів або відключень електроенергії.

  • Дуже великі — 1000 Втмгод+. Можуть живити більшість побутових приладів. Ідеально підходять для життя поза мережею або для резервного живлення під час надзвичайних ситуацій.

Як ви вже зрозуміли з цього гайду, чим більша потужність, тим більший і розмір станції. Доведеться враховувати це при її розташуванні.


Крок 4. Перевірте вихідну потужність портативної зарядної станції

Повертаємось до нашої інструкції. Вихідна потужність портативної електростанції — це максимальна кількість енергії, яку вона може видати в будь-який момент часу. Важливо переконатися, що вихідна потужність більша за максимальну потужність будь-якого пристрою, який ви плануєте живити.

Наприклад, якщо ви плануєте живити пристрій потужністю 1000 Вт, вам знадобиться портативна електростанція з вихідною потужністю не менше 1000 Вт. І це ще не все. Майте на увазі, що деякі пристрої можуть мати вищу пускову або імпульсну потужність, тобто додаткову потужність, необхідну при першому ввімкненні пристрою.


Крок 5. Врахуйте інші характеристики станції

Окрім потужності та вихідної потужності, вам також потрібно врахувати портативність та інші характеристики електростанції. Деякі моделі розроблені таким чином, щоб бути легкими та портативними, що дозволяє їх легко переносити з собою: вони ідеальні, наприклад, для кемпінгу. Інші можуть мати додаткові функції, такі як вбудовані розетки змінного струму, USB-порти та навіть сонячні панелі: їх вже може бути важче переносити.

Тож продумайте, як ви плануєте використовувати портативну електростанцію, які функції будуть для вас найбільш корисними. Наприклад, якщо ви плануєте користуватися нею в походах або на заходах на природі, оптимальним буде легкий і портативний варіант. З іншого боку, якщо ви плануєте використовувати електростанцію для зарядки декількох пристроїв, вам може підійти девайс з декількома розетками змінного струму і USB-портами.

Що ще важливо? Звісно, ціна зарядної станції, а також відгуки інших покупців. Вони допоможуть скласти враження про те, наскільки добре електростанція працює в реальних умовах. І звісно, зверніть увагу на гарантійне обслуговування та сервісну підтримку клієнтів, яку пропонує магазин техніки, на ціну і доступність запасних частин.


Найкращі зарядні станції: топ 10 моделей

На ринку існує багато різних моделей від таких брендів, як EcoFlow, Bluetti, Anker та інших. Але яка портативна електростанція найкраща? Ми порівняли згадані вище параметри, такі як потужність, час заряджання, вибір порту тощо. І зібрали для вас найкращі моделі на різний бюджет.

3.1.jpg

1. EcoFlow DELTA 2 Max: найкраща зарядна станція загалом

Компанія EcoFlow створила потужний (і буквально, і фігурально) пристрій Delta 2 Max. Вона отримала максимальну потужність 6144 Вт⋅год. І може заряджати 15 незалежних виходів одночасно, 6 з яких є повноцінними 3-контактними розетками змінного струму. EcoFlow також синхронізується із застосунком, який допоможе ще краще керувати цією електростанцією.

3.2.jpg

2. ANKER 767 PowerHouse: найкраща портативна електростанція для кемпінгу

Електростанція Anker PowerHouse 767 має вбудований висувний кронштейн і колеса, які допомагають переміщати її. Так, розмір тут чималий. На додаток до чотирьох стандартних триконтактних розеток, вона також має дві автомобільні розетки, порти USB-C, USB-A, порт TT-30 для автофургонів і вбудовану світлову планку.

3.3.jpg

3. Bluetti AC200 MAX: домашня електростанція з можливістю розширення

Станція Bluetti AC200 MAX отримала просто неймовірно потужні характеристики:

  • LiFePO4 акумулятор з 3 500+ життєвими циклами до 80%.

  • Місткість 2 048 Вт⋅год

  • Можливість розширення до 6 144 Вт⋅год з 2 × B230 або 8 192 Вт⋅год з 2 × B300 (B230 та B300 — це додаткові акумулятори для зарядної станції, які можна докупити окремо).

  • Інвертор змінного струму чистої синусоїди 2. 200 Вт(4. 800 Вт перенапруги).

  • 7 способів підзарядки (змінний струм / сонячна батарея / автомобіль / генератор / свинцева батарея / подвійний змінний струм / змінний струм + сонячна батарея).

  • Сонячний вхід 900 Вт максимум.

  • Швидка подвійна зарядка (сонячна батарея + адаптер змінного струму) 1400 Вт максимум.


3.4.jpg

4. EcoFlow DELTA mini: краща зарядна станція для відпочинку за містом

EcoFlow DELTA mini не створена для того, аби живити холодильник. Зате вона дозволяє заряджатися від сонячних панелей. А коли ви перебуваєте в несприятливих для сонячної зарядки умовах (наприклад, у похмуру погоду або дощову погоду — то й від мережі. Тож ви, ймовірно, зможете пережити поїздку на вихідні на дачу з повним зарядом. 

3.5.jpg

5. EcoFlow RIVER 2 Max: легка та дійсно портативна електростанція

Хоча великі зарядні станції потрібні у побуті, іноді хочеться чогось, що можна взяти і піти, кинути в машину, взяти з собою в похід або на роботу. EcoFlow River 2 Max ідеально підходить для цього:

  • Місткість — 512 Вт⋅год.

  • Потужність — 500 Вт, загальна — 1 000 Вт.

  • 2 розетки AC 230 В

  • 1 порт USB Type-C 

  • 3 порти USB Type-A.

  • 2 порти DC.


3.6.jpg

6. LogicPower Charger 160: найкраща універсальна зарядна станція

Портативна зарядна станція LogicPower Charger 160 підійде і для живлення під час відключень електрики, і для відпочинку на природі. Попри відносно невеликий розмір, і неї досить потужні характеристики: 

  • Загальна номінальна потужність до 160 Вт.

  • Вихідна потужність — 160 Вт.

  • Форма вихідної напруги — апроксимована синусоїда.

  • Тип акумулятора — LiFePO4 (літій-залізо-фосфатний).

  • Місткість акумулятора — 204 Вт⋅год. 

  • Номінальна напруга акумулятора —12 В.

  • Заряджається від сонячної панелі, розетки та автомобільного зарядного пристрою. Час заряджання — від 7 до 15 годин. 

  • Одночасно можна підключити 7 пристроїв.

  • Світлодіодне освітлення — 3 Вт.

  • Вага — 2,4 кг.


3.7.jpg

7. Докстанція DIGITUS USB-C 14 Port 8K: найкраща станція для ноутбуків та периферії

Ця док-станція від DIGITUS розширює можливості вашого ноутбука на 14 портів через один порт USB-C. Вона має 1 x DisplayPort і 1 x HDMI відеопорти для підключення монітора, проектора і телевізора. Завдяки підтримці двох моніторів вони можуть працювати одночасно.

У Windows відеосигнал можна виводити на два різні відеопорти одночасно (режим SST), а також 2 різні відеосигнали можна виводити на 2 графічні порти (режим MST). У Mac OS підтримується лише режим SST. Решта інтерфейсів забезпечують підключення до всіх поширених портів, які повинна мати сучасна док-станція. Наприклад, мережевий порт, додаткові USB-порти (USB-C, USB-A), аудіовихід і два незалежні кардрідери. Завдяки вбудованому порту USB-C з підтримкою зарядки від мережі ви можете заряджати свій ноутбук під час використання док-станції.

Док-станція також пропонує різні порти USB-C і 3.0 для передачі даних, підключення периферійних пристроїв, таких як миша і клавіатура, а також для зарядки мобільних пристроїв.

3.8.jpg

8. Bluetti AC60P: найкраща зарядна станція для пильних та вологих приміщень

AC60 від Bluetti отримала велику кількість портів, три кнопки, що слабо світяться, для увімкнення пристрою і керування виходами змінного і постійного струму, а також яскравий та легкий для читання дисплей, який відображає всю важливу інформацію. На верхній панелі є килимок для бездротової зарядки: достатньо просто покласти на нього телефон. 

Технічні характеристики Bluetti AC60P:

  • Місткість — 504 Вт-год.

  • Потужність — 600 Вт, 1200 Вт імпульс.

  • Підключення — 7 розеток.

  • 2 виходи змінного струму.

  • USB-C.

  • 2x USB-A.

  • Вихід 12 В.


3.9.jpg

9. ANKER 521 PowerHouse

Anker 521 — це гібридна зарядка. В неї є акумуляторна батарея місткістю 5 000 мАг і дві порти USB-C на передній панелі корпусу. Але на тильній стороні є дві розетки, які відкидаються. Тож її можна використовувати як стандартний настінний адаптер для зарядки пристроїв, поки ви заряджаєте сам акумуляторний блок. На бічній стороні є одна кнопка, оточена світлодіодами, яка дозволяє дізнатися, скільки заряду залишилося в акумуляторі.

Кожен з портів USB-C здатен видавати 45 Вт потужності, але сама батарея обмежена загальною потужністю 45 Вт. Тому, якщо до неї підключено більше одного пристрою, вона розподілить потужність між двома портами.

3.10.jpg

10. Oukitel BP2000+B2000: ідеальна зарядна станція для будинку

Oukitel BP2000+B2000 здатна підтримувати живлення у вашій оселі протягом тривалого часу. Вона допоможе підтримати роботу холодильника, мікрохвильовки та інших побутових пристроїв. Основні параметри станції такі.

  • Потужність 2048 Вт·г.

  • Максимальна потужність пристроїв — 4000 Вт.

  • Може швидко заряджатися від мережі та від сонячних панелей.

  • Інтегрується з автоматичним перемикачем резерву подвійного живлення.

  • Може працювати як ДБЖ потужністю 2 200 Вт.

При цьому пристрій зручний для транспортування, простий в управлінні та підключенні.


Висновки

4.jpg

Правильно вибрати зарядні станції може бути складним завданням. Для цього потрібно не просто підібрати характеристики, а розрахувати необхідну потужність для живлення певних приладів і пристроїв. А також — врахувати важливі деталі у роботі електростанції. Дотримуючись кроків, викладених у цій статті, ви зможете підібрати саме ту станцію, яка вам потрібна. А щоб трохи заощадити на покупці, використовуйте промокод blog при оформленні замовлення на WO.UA. І нехай в оселі буде світло!



Товари за тематикою:
Зарядна станція EcoFlow DELTA 2
Зарядна станція EcoFlow DELTA 2
Написати відгук
48 399 ₴-4400 ₴
43 999 ₴
Додаткова батарея EcoFLow DELTA Max Extra Battery
Додаткова батарея EcoFLow DELTA Max Extra Battery
Написати відгук
50 599 ₴-6600 ₴
43 999 ₴
Зарядна станція EcoFlow RIVER 2
Зарядна станція EcoFlow RIVER 2
Написати відгук
14 299 ₴-1300 ₴
12 999 ₴
Додаткова батарея EcoFlow DELTA 2 Extra Battery
Додаткова батарея EcoFlow DELTA 2 Extra Battery
Написати відгук
41 399 ₴-5400 ₴
35 999 ₴
Зарядна станція EcoFlow DELTA 2 Max
Зарядна станція EcoFlow DELTA 2 Max
Написати відгук
93 499 ₴-8500 ₴
84 999 ₴
Зарядна станція EcoFlow DELTA Pro 3
Зарядна станція EcoFlow DELTA Pro 3
Написати відгук
158 399 ₴-14400 ₴
143 999 ₴
Зарядна станція Jackery Explorer 500 EU
Зарядна станція Jackery Explorer 500 EU
Написати відгук
19 933 ₴
Зарядна станція Choetech BS006-EU-BK
Зарядна станція Choetech BS006-EU-BK
Написати відгук
65 999 ₴-6000 ₴
59 999 ₴
Зарядна станція (інвертор) BLUETTI AC500 5000W
Зарядна станція (інвертор) BLUETTI AC500 5000W
Написати відгук
55 264 ₴-5024 ₴
50 240 ₴
Догляд за газоном без зусиль: огляд робота-газонокосарки Dreame A1Попередня статтяДогляд за газоном без зусиль: огляд робота-газонокосарки Dreame A1Рекомендації з догляду за роботом пилососомНаступна статтяРекомендації з догляду за роботом пилососом
Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 36, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати.

Ще публікації від Марія Горбань

Як вибрати масажерМарія Горбань - 30.08.24РекомендаціїЯк вибрати масажерМасажер – це пристрій, призначений для масажу тіла або окремих його ділянок. Пристрій може мати різну конструкцію та функції. Загалом він призначений для зняття напруги в м'язах, покращення кровообігу, мінімізації болю та для розслаблення. 76 Детальніше

Категорії

Периферія (1)