Каталог

0 800 201 865

Оформити замовлення

Пн-Пт: 9:00 - 20:00
Сб-Вс: 10:00 - 19:00

дзвінок безкоштовний (по Україні)

0 800 209 145

Сервісний центр

Пн-Сб: 9:00 - 18:00
Вс: выходной

Передзвонити мені
RU
UA
Сервіси
20.06.2024 15:36:00
189
Рекомендації

Рекомендації з догляду за роботом пилососом

Зміст

Опис товару

1(опис товару).jpg

Функціонал робота-пилососа – доволі різноманітний:

  1. Автоматизація. Робот-пилосос автоматично очищає підлогу без присутності людини. Він може самостійно переміщатись по кімнаті, обходити перешкоди, виконувати прибирання у зазначений час на заданій території.

  2. Навігація. Пристрої оснащені системами навігації. Датчики для визначення маршруту дозволяють уникати меблів, стін, сходинок та інших перешкод.

  3. Сенсори чистоти. Деякі роботи можуть визначати рівень забруднення на підлозі й, відповідно, регулювати потужність всмоктування.

  4. Розклад прибирання. Робот-пилосос можна запрограмувати на бажаний час для щоденного або щотижневого прибирання.

  5. Функції підключення до мережі. Керуйте роботом-пилососом через мобільний додаток через Wi-Fi. Це дозволяє управляти пристроєм віддалено, навіть якщо ви знаходитесь поза домом.

  6. Фільтрація повітря. Сучасні роботи-пилососи мають спеціальні НЕРА-фільтри, які вбирають пил та алергени, покращуючи якість повітря в приміщенні.

  7. Зони обмеження. Встановіть віртуальні стіни в зонах, в яких не плануєте проводити прибирання.

  8. Самоочищення. Деякі пилососи мають базу для самоочищення, куди вони вивантажують зібране сміття, що робить прибирання ще більш автономним.

2.jpg

Обслуговування та догляд в домашніх умовах

Догляд за роботом-пилососом вкрай важливий для забезпечення ефективної роботи та тривалого терміну служби. Перед запуском пристрою перевірте, чи:

  • Не потрапила на пристрій вода

  • Не пошкоджено кабель

  • Немає на підлозі дротів та інших сторонніх предметів

  • Встановлені всі компоненти


Дотримуйтесь наступних порад, щоб робот-пилосос функціонував довго та безперешкодно:

  1. Спустошення контейнера для сміття. Спустошуйте контейнер для сміття після кожного прибирання. Чим частіше ви спорожнюєте його, тим ефективніше пилосос прибиратиме.

  2. Очищення фільтрів. Регулярно очищайте фільтри, щоб уникнути забруднення та зберігати якість повітря у будинку.

  3. Перевірка щіток і коліс. Видаляйте волосся, шерсть, нитки та інші забруднення з щіток та коліс. Це допоможе уникнути блокування та збереже якість прибирання.

  4. Очищення датчиків та камер. Забезпечуйте чистоту датчиків та камер для правильної навігації. Видаляйте пил та бруд за допомогою м'якої не вологої тканини.

  5. Підзарядка акумулятора. Слідкуйте за станом заряду та вчасно поновлюйте його, щоб пристрій завжди був зарядженим.

З дотриманням цих порад робот-пилосос буде продовжувати працювати на повну потужність та здійснювати якісне прибирання.

3.jpg

Догляд за роботом-пилососом

Після того, як прибирання завершиться, приділіть декілька хвилин усуненню неполадок. Видаліть заплутану шерсть, волосся та сміття, яке накопичилось в контейнері, на колесах та щітках. Не забувайте і про очищення фільтрів. Догляд складається з декількох етапів обслуговування, які є важливими. Вони стосуються тих компонентів, які найчастіше та найшвидше зношуються. Регулярне обслуговування напряму впливає на термін експлуатації пилососа та його комплектуючих.

4.jpg

Догляд за датчиками

Датчики та камери дають змогу агрегату орієнтуватись у квартирі, створюючи карту приміщення та обираючи маршрут прибирання. Також камери сканують тип поверхні, рівень забруднення та обирають потужність для подальшого прибирання. Якщо сенсори будуть забруднені або покриті пилом, то перестануть нормально функціонувати і будуть працювати з перебоями. Саме тому їх потрібно ретельно протирати сухою ганчіркою.

5.jpg

Догляд за щітками

Слід приділяти увагу і щіткам. Очищайте їх від шерсті, бруду та від сміття після кожного сеансу прибирання. Затисніть фіксатори та зніміть щітку, після чого ретельно очистіть її. Іноді в комплекті з пилососом постачається кільце для зняття сміття з валиків. Бічні щітки своєю чергою слід очищати один-два рази на тиждень. Попередньо їх слід зняти з пилососа.

6.jpg

Очищення контейнера та фільтрів

Зазвичай об’єм пилозбірника складає приблизно 600 мл. Контейнер забруднюється навіть після одного прибирання, тому його слід очищати після кожного сеансу. Якщо пилозбірник буде забитим, це призведе до наступних наслідків:

  • Позбавлення герметичності

  • Швидке розрядження батареї

  • Зниження ефективності роботи пилососа

  • Висипання сміття на підлогу

Витягніть контейнер, після чого вивантажте сміття, протріть його сухою ганчіркою та дістаньте фільтри. Якщо мова йде про мембранний пилозбірник, його можна промити під водою та поставити на місце після висихання. НЕРА-фільтри промивати під водою не рекомендується. Краще очищати їх за допомогою звичайного пилососа.

Якщо пилозбірник буде повністю забрудненим, то сила всмоктування зменшиться. Саме тому його варто регулярно очищати. До речі, деякі пристрої мають світловий індикатор, який інформує про заповнений контейнер.

7.jpg

Очищення колес

Шерсть та волосся часто намотується на колесо пилососа, що негативно впливає на його роботу та пересування. Бажано очищати спрямовуюче колесо після кожного прибирання. Якщо нехтувати доглядом за переднім колесом, ефективність прибирання буде знижена. Якщо ж мова йде про бокові колеса, їх варто поверхнево очищати після кожного прибирання, а знімати та повністю очищати – щотижнево.

8.jpg

Догляд за внутрішніми деталями

Кожних 5-6 місяців розбирайте внутрішні деталі пилососа та очищайте їх сухою ганчіркою. Якщо ж не вмієте робити це самостійно – зверніться за допомогою до професіоналів в сервісний центр. Це продовжить термін експлуатації робота-пилососа та запобігатиме поломкам.

9.jpg

Як правильно заряджати пилосос

Не слід забувати й про догляд за акумулятором. Якщо ви тільки придбали пристрій, акумулятор слід зарядити повністю. Якщо ж не зробити цього, то батареї живлення можуть вийти з ладу. Для того, щоб продовжити термін служби акумулятора:

  1. Не допускайте повного розрядження акумулятора.

  2. Завжди зберігайте пилосос на зарядній станції.

  3. Не зберігайте зарядну станцію біля батарей та у місцях з підвищеною вологою.

  4. Уникайте потрапляння на док-станцію прямих сонячних променів.


10.jpg

Як зберігати робот-пилосос

Зберігати робот-пилосос треба в правильних умовах, щоб зберегти його безпеку та забезпечити тривалість служби:

  1. Чисте та сухе місце. Розмістіть пристрій в сухому та чистому місці, де він буде захищений від пилу та вологості. Уникайте зберігання в місцях з високою вологістю.

  2. Чистка та догляд. Перед зберіганням очистіть робот-пилосос від пилу, волосся та інших забруднень. Очистіть фільтри та щітки, щоб уникнути забруднення та покращити продуктивність при наступному використанні.

  3. Зберігання на рівній поверхні. Зберігайте робот-пилосос на рівній поверхні. Уникайте залишення його на ковзкій або нерівній підлозі, що може призвести до пошкодження або падіння.

  4. Зберігання у безпечному місці. Уникайте зберігання агрегата в місцях, де він може пошкодитись або впасти, оберігайте його від ударів чи падінь.

Отже, ці поради забезпечать довгий період експлуатації пристрою.



Товари за тематикою:
Робот-пилосос Dreame Bot F9
Робот-пилосос Dreame Bot F9
7 відгуків
9 999 ₴-3500 ₴
6 499 ₴
Робот-пилосос миючий Dreame Bot L10 PRIME
Робот-пилосос миючий Dreame Bot L10 PRIME
2 відгука
34 999 ₴-12000 ₴
22 999 ₴
Робот-пилосос Dreame Bot D9 Plus
Робот-пилосос Dreame Bot D9 Plus
3 відгука
16 999 ₴-5000 ₴
11 999 ₴
Робот-пилосос миючий Dreame Bot L10S Ultra
Робот-пилосос миючий Dreame Bot L10S Ultra
16 відгуків
47 999 ₴-20000 ₴
27 999 ₴
Робот-пилосос миючий Dreame Bot L20 Ultra Complete
Робот-пилосос миючий Dreame Bot L20 Ultra Complete
15 відгуків
54 999 ₴-13000 ₴
41 999 ₴
Робот-пилосос Dreame Bot F9 PRO
Робот-пилосос Dreame Bot F9 PRO
4 відгука
12 999 ₴-5000 ₴
7 999 ₴
Робот-пилосос миючий Dreame Bot L10S Pro
Робот-пилосос миючий Dreame Bot L10S Pro
5 відгуків
24 999 ₴-11000 ₴
13 999 ₴
Робот-пилосос миючий Dreame Bot L10 ULTRA
Робот-пилосос миючий Dreame Bot L10 ULTRA
4 відгука
41 999 ₴-17000 ₴
24 999 ₴
Робот-пилосос Dreame Bot D9 MAX White
Робот-пилосос Dreame Bot D9 MAX White
15 відгуків
14 999 ₴-6700 ₴
8 299 ₴
Робот-пилосос Dreame Bot D10S Plus
Робот-пилосос Dreame Bot D10S Plus
4 відгука
22 999 ₴-6000 ₴
16 999 ₴
Як вибрати зарядні станції? Топ 10 портативних електростанційПопередня статтяЯк вибрати зарядні станції? Топ 10 портативних електростанційСпортивні годинники Garmin: огляд актуальних та доступних моделей 2024Наступна статтяСпортивні годинники Garmin: огляд актуальних та доступних моделей 2024
Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 36, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати.

Ще публікації від Марія Горбань

Останні публікації з категорії роботи пилососи

Як вибрати робот-пилососМарія Горбань - 19.07.24РекомендаціїЯк вибрати робот-пилососРобот-пилосос – це сучасний агрегат, який дозволяє автоматизувати процес прибирання. Ці домашні помічники одночасно збирають сміття та миють підлогу без участі людини. Автоматизованість, функціональність, універсальність – це лише ряд переваг, які поєднує в собі пристрій. 251 Детальніше
Рейтинг найкращих роботів-пилососівМарія Горбань - 02.07.24РекомендаціїРейтинг найкращих роботів-пилососівРоботи-пилососи – це автоматизовані пристрої, які призначені для прибирання підлоги. Вони працюють автономно та стають все більш популярними у сучасному світі. Пристрої оснащені спеціальними датчиками, а тому – самостійно навігують у приміщенні та очищають підлогу від пилу, шерсті, волосся. 200 Детальніше
Як вибрати робот-пилосос? Що треба знати перед покупкою?Марія Горбань - 01.07.24РекомендаціїЯк вибрати робот-пилосос? Що треба знати перед покупкою?Серед розумних девайсів для дому, роботи-пилососи займають одне з перших місць. На відміну від традиційних, вони прибирають автоматично та орієнтуються у приміщенні за допомогою датчиків. І це дає їм цілий ряд переваг. 575 Детальніше
Робот-пилосос миючий Dreame L10 PRIMEМарія Горбань - 26.06.24ОглядиРобот-пилосос миючий Dreame L10 PRIMEРобот-пилосос миючий Dreame L10 PRIME залишається в топі найпопулярніших моделей для проведення сухого та вологого прибирання, адже дивує користувачів своїми характеристиками, забезпечує баланс між функціональністю та якістю. 137 Детальніше

Категорії

Роботи пилососи (9)