Каталог

0 800 201 865

Оформити замовлення

Пн-Пт: 9:00 - 20:00
Сб-Вс: 10:00 - 19:00

дзвінок безкоштовний (по Україні)

0 800 209 145

Сервісний центр

Пн-Сб: 9:00 - 18:00
Вс: выходной

Передзвонити мені
RU
UA
Сервіси
25.06.2024 13:09:00
240
Порівняння

Спортивні годинники Garmin: огляд актуальних та доступних моделей 2024

Спортивні годинники Garmin: огляд актуальних та доступних моделей 2024
Зміст

За останній час компанія Garmin випустила кілька цікавих годинників у різних цінових сегментах. У blog.wo.ua ми розповідали про Forerunner 265 та 965, а також про інші оновлені девайси. А у сьогоднішньому огляді поговоримо про спортивні годинники Garmin Vivoactive 5, Venu 3, Lily 2 та Forerunner 165. Всі ці моделі коштують до 20 000 грн на літніх знижках від WO.UA*, тож це чудова нагода зробити тренування ще ефективнішими.

*Знижки діють на момент публікації статті

1(чому ми слідкуємо).jpg

Чому ми слідкуємо за новинками Garmin? Цікаві факти про бренд

Спортсмени та туристи по всьому світі недарма вибирають саме Garmin. Це не просто один з провідних брендів у галузі спортивних та туристичних гаджетів. Це компанія з цікавою  історією. Ось кілька фактів з неї:

  • Назва «Garmin» — це комбінація перших літер імен засновників, Гарі Баррелла та Мін Као.

  • Компанія, заснована ще у 1989 році, починала працювати з… авіації. Точніше, вона розробляла та виробляла навігацію для авіації.

  • Сьогодні це значно ширший асортимент у різних сферах —  автомобільна навігація, активний відпочинок, велосипедні компʼютери, спортивні годинники, фітнес-трекери та інші нішеві продукти.

  • У 1991 році саме цей бренд здійснив революцію в орієнтуванні на місцевості, запустивши перший портативний GPS-навігатор. Інновація дозволила людям безпечніше подорожувати на природі та в містах. 

  • Компанія постійно співпрацює з провідними спортивними командами та професійними спортсменами, а також інвестує в дослідження і розробки.

  • А ще Garmin  — не сама лише техніка. Це спільнота користувачів, обʼєднаних пристрастю до активного способу життя. Для обміну тренуваннями, враженнями та порадами з іншими є онлайн-платформи, соціальні мережі. І звісно, застосунок Garmin Connect для відстеження та аналізу даних. Він дозволяє користувачам відстежувати свій прогрес, ставити цілі та знаходити мотивацію для подальших спортивних досягнень.

Тепер ви знаєте, чому Гармін став провідним виробником навігаційних пристроїв: від авіації до автомобільної промисловості, від катання на човнах до подорожей на природі. Навігатори та спортивні годинники Garmin люблять професійні спортсмени, військові, і всі ті, хто веде активний спосіб життя.

4.jpg

Нові спортивні годинники Garmin

Garmin — справжні профі у всьому, що стосується спортивних та туристичних технологій. Смартгодинники Garmin оснащені низкою функцій для моніторингу активності, пульсу, GPS-навігації та інших спортивних показників. Вони дають детальну інформацію про результати та прогрес в заняттях. А от наскільки детальну — залежить від конкретної лінійки, адже модельний ряд неймовірно широкий. Тож подивимось, що цікавого компанія пропонує у категорії до 20 000 грн.


Garmin Vivoactive 5: недорогий спортивний годинник

Garmin Vivoactive 5 займає проміжне місце між фітнес-трекером і смарт-годинником. Він вийшов у вересні 2023, і на сьогодні його ціна дуже приємно знизилася: 10 999 грн. Лінійка Vivoactive орієнтована на звичайних користувачів (не проф. спортсменів), які піклуються про своє здоровʼя. Відповідно, тут більший акцент на загальну фізичну форму та самопочуття, ніж на спортивні досягнення.

2.1.jpg

Дизайн

Стиль годинника — щось на межі між спортивним і витонченим, його прямо комфортно носити кілька днів поспіль. Корпус представлений у чотирьох відтінках, з яких наразі доступні чорний та темно-синій. Циферблат для додаткової міцності покриває скло Corning Gorilla Glass 3, а водонепроникність годинника становить 5 ATM. Тож з ним спокійно можна поплавати на глибині до 50 м. А ремінець легко замінити завдяки стандартному 20-міліметровому механізму. Скло Corning Gorilla Glass 3 покриває циферблат для додаткової міцності.

Девайс важить 36 грамів з ремінцем. Дивно, що він випускається лише в одному 42-міліметровому розмірі, тоді як попередня модель Vivoactive 4 випускалася у двох версіях: 45 мм і 40 мм.


Показники та функції Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 не отримав нових датчиків, зате отримав круті оновлення програмного забезпечення. Тепер цей годинник:

  • Як і попереднє покоління, має акселерометр, компас, GPS з супутниковими системами ГЛОНАСС і Galileo.

  • Відстежує, спалені калорії, пройдену відстань та кроки, хвилини інтенсивності, менструальний цикл, кроки, рівень стресу.

  • Вимірює пульс та насичення крові киснем (SpO2) завдяки пульсометру і пульсоксиметру.

  • Більш детально контролює ваш сон, включаючи автоматичне виявлення дрімоти та корисний ранковий звіт про сон і загальний стан.

  • Має функцію керованої медитації.

  • Режим інвалідного візка для відстеження щоденних поштовхів і тренувань для інвалідних візків.

  • Дає детальніші рекомендації щодо відновлення.

  • Підтримка сповіщень для телефонів на Android та iOS (хоча відповідати на сповіщення з годинника можна лише на Android).

  • Мобільні платежі Garmin Pay.

  • Відстеження безпеки за допомогою обміну даними про місцезнаходження в реальному часі.

  • Завантаження музики з Amazon Music, Deezer або Spotify.

  • Звіти про погоду.

  • Пропонує понад 30 попередньо завантажених варіантів активності, і можливість налаштувати свій власний.

  • Довше працює на одному заряді акумулятора. Гармін заявляє про 11 днів роботи, залежно від режиму. На практиці, з приблизно двома-трьома тренуваннями на тиждень з увімкненим GPS, виходить близько 8 днів між заряджаннями.


«За» і «проти» Garmin Vivoactive 5

За

Проти

Яскравий, чутливий сенсорний екран AMOLED

Алюмінієвий безель (замість безеля з нержавіючої сталі)

Тривалий час роботи від акумулятора

Відсутній барометричний висотомір для вимірювання пройдених сходових прольотів

Точне вимірювання пульсу

Відсутня анімація тренувань на екрані

Глибокий сон, тренування від стресу

Тільки один варіант розміру

Виявляє дрімоту


Режим для інвалідного візка відстежує щоденні поштовхи



Якщо порівнювати Garmin Vivoactive 5, наприклад, з Garmin Venu Sq 2, то останні явно перемагають. В них майже той самий набір розумних функцій і датчиків за нижчою ціною. Але Vivoactive 5 є переконливою альтернативою завдяки своєму округлому дизайну і вбудованому сховищу для музики.


Garmin Venu 3: універсальний годинник для різних видів спорту

У порівнянні з попередньою моделлю, Venu 3 — це крок на одну сходинку вверх. Він уже не балансує між смартгодинником та фітнес-трекером, а впевнено поєднує їх в одному корпусі. З іншого боку, він не є вузькоспеціалізованим пристроєм як годинники серій Forerunner, Approach чи Instinct. Ціна Garmin Venu 3 стартує від 17 999 грн і залежить від дизайну та функцій, адже лінійка представлена у різних версіях.

2.2.jpg

Зовнішній вигляд

Зовні Гармин Вену 3 практично не відрізняється від Garmin Venu 2 та навіть Garmin Venu. А ще він дуже схожий на Samsung Galaxy Watch 6 з круглим циферблатом, тріо бічних кнопок керування і блискучими деталями.

Усі три кнопки запускають різні елементи керування: верхня відкриває швидке меню тренувань і програм, середня показує нещодавно використані програми, а нижня діє як кнопка повернення назад. Тривале натискання кожної кнопки запускає додаткові функції, такі як голосовий асистент і меню налаштувань. Цей смарт-годинник також працює через сенсорний екран, але кнопки все одно необхідні для навігації.

Що стосується дисплея, то кольоровий AMOLED-екран Garmin Venu 3 має кілька рівнів яскравості та можливість регулювати її залежно від навколишнього середовища. А ще опцію постійно увімкненого дисплея. Правда, він тут не такий яскравий, як у Garmin Fenix 7 Pro, але для повсякденного життя цілком достатньо.


Можливості Garmin Venu 3

Venu 3 отримав чимало оновлень у всіх сферах оздоровлення:

  • Функція відстеження сну та новий тренер сну допомагають відстежувати відпочинок, а щоденні звіти дають змогу отримати інформацію проактивність.

  • Велика кількість спортивних профілів, додані пропозиції щодо часу відновлення та створення інтервалів на годиннику допоможуть вам мотивуватися.

  • Garmin Venu 3 вимірює кількість кроків, цілі руху та підняті сходинки, підтримує VO2 і створення інтервалів тренувань на годиннику.

  • Десятки вбудованих типів тренувань (в тому числі з анімацією форм), включаючи ходьбу, плавання, їзду на велосипеді, силові вправи та теніс. 

  • Новий тренер сну та функція відстеження дрімоти надає щоденний підсумок з рекомендаціями, заснованими на тенденціях вашого сну і нещодавній активності.

  • Функція керованої медитації використовує вбудований мікрофон Venu 3 для дозування усвідомленості.

  • Завдяки вбудованому мікрофону та динаміку цей годинник дає змогу залишатися на звʼязку більше, ніж деякі спортивні годинники бренду.

  • Завдяки підтримці телефонних дзвінків на Android та iOS можна здійснювати дзвінки та відповідати на них.

  • Голосовий асистент також дозволяє виконувати деякі прості команди. Новинкою для Venu 3 є звукова активність медитації, яка направляє вас за допомогою підказок, замість того, щоб стежити за своїм зап'ястям, поки ви намагаєтеся заспокоїти свій розум. 

  • Годинник працює до 14 днів без підзарядки, тоді як менший Venu 3S — до 12 днів. Безперервне використання GPS скоротить час автономної роботи — до 26 годин у режимі GPS-Only GNSS або до 20 годин у режимі All-Systems GNSS. 

Щодо бігу, то Garmin Venu 3 цілком можуть підійти, особливо якщо біг є лише частиною ваших тренувань. Та якщо біг — ваш основний спорт, кращим буде Garmin Forerunner 265 — біговий годинник за ту ж ціну, з додатковими кнопками керування та улюбленою функцією «Готовність до тренування».


«За» і «проти»  Garmin Venu 3

За

Проти

Інтуїтивні поради щодо сну та тренувань

Обмежена кількість сторонніх застосунків

Запозичує функції з годинників Garmin топового класу

Немає опції для LTE

До 14 днів автономної роботи від батареї



Якщо порівнювати спортивні годинники GarminVenu 3 — один з найкращих для фітнес-трекінгу за свою ціну. Все завдяки інтуїтивно зрозумілим рекомендаціям щодо способу життя та часу автономної роботи до двох тижнів. Можливо, він не має всіх «розумних» функцій, як у дорожчих моделей, але це все одно чудовий вибір для активних користувачів з універсальними потребами.

Виникає враження, що деякі функції з Vivoactive 5 прибрали саме для того, аби чітко відокремити Venu 3 як більш преміальну модель.


Garmin Lily 2: жіночий спортивний годинник

8 січня 2024 Garmin анонсували вихід новинки Garmin Lily 2, і ось він вже у наявності. Це жіночий годинник для спорту, вже другий для цього бренду. На знижках він коштує 12 999 грн.

2.3.jpg

Дизайн

Він найстильніший і найменший, тож чудово сідає навіть на найбільш тендітне запʼястя. Дизайн моделі другого покоління натхненний ювелірними виробами і пропонує кілька приємних оновлень у порівнянні з оригінальною моделлю. По-перше, це алюмінієвий корпус замість пластикового. По-друге, широкий вибір дизайнів корпуса. По-третє — перехід на стандартний 14-міліметровий ремінець зі швидкою застібкою. Це дає користувачкам доступ до широкого вибору сторонніх ремінців, і можливість легко змінювати їх, коли вам заманеться. Це зручне оновлення для стильних жінок, які бачать у своєму годиннику не тільки аксесуар, а й інструмент для відстеження стану здоровʼя.


Можливості Garmin Lily 2

Lily 2 відстежує активність і сон, а також ключові показники здоровʼя:

  • Насичення крові киснем (SpO2).

  • Запаси енергії.

  • Частоту серцевих скорочень і дихання.

  • Продовжує підтримувати всі профілі активності першого Lily, включаючи велосипедні, кардіо, еліптичні тренування, пілатес, плавання в басейні, біг, підйом по сходах, силові навантаження, біг на біговій доріжці, ходьбу і йогу.

  • Додаткові режими спортивних тренувань, такі як танцювальний фітнес, веслування в приміщенні, HIIT та стрибки на скакалці.

  • Підтримує нову метрику оцінки сну.

  • Модель Lily 2 Classic додатково підтримує Garmin Pay. Це дуже корисне доповнення, яке дозволяє платити помахом зап'ястя, коли у вас немає при собі кредитної картки.

  • З точки зору безпеки, Lily 2 пропонує режим виявлення інцидентів, якого немає в оригіналі, що дозволяє надсилати SOS-сповіщення для вибору контактів екстреної допомоги, якщо ви впали під час певних видів активності на свіжому повітрі, наприклад, під час їзди на велосипеді або катання на лижах.

Що стосується часу автономної роботи, то Lily 2 обіцяє ті ж пʼять днів без підзарядки, що і його попередник, але реальні середні показники покращилися порівняно з попереднім поколінням.


«За» і «проти» Garmin Lily 2

За

Проти

Безліч можливостей для відстеження активності

Немає бортового GPS


Відстежує пульс, сон, SpO2

Відсутній барометричний висотомір для відстеження подоланих сходів

Багато корисних віджетів для налаштування показників

Дисплей у відтінках сірого

Вся статистика доступна у застосунку Garmin Connect

Не може передавати пульс через ANT+ або Bluetooth Smart

Підтримка Garmin Pay (на моделях Classic)


Тривалий час автономної роботи


Тонкий і стильний дизайн зі змінними ремінцями



Garmin Forerunner 165: простий біговий годинник з GPS

Якщо ви шукаєте доступний годинник для бігу, у якому можна і по місту, і трейл, Forerunner 165 — те, що треба. Він займає проміжне положення між моделями початкового рівня Forerunner 55 і більш просунутими Forerunner 265/265S. А якщо порівнювати з Vivoactive, то загалом всі Garmin Forerunner більше орієнтовані на активних спортсменів, ніж на любителів. Відповідно, тут зроблені акценти на інструменти, які допомагають тренуватися для досягнення цілей, включаючи забіги та проміжні етапи тренувань.

2.4.jpg

Дизайн

Візуально модель Forerunner 165 має багато спільного з Garmin Vivoactive 5, включаючи такий же 1.2-дюймовий дисплей, час автономної роботи та розмір корпусу. Він також схожий на свого старшого брата, Forerunner 265, який випускається в двох варіантах: 265S з 1.1-дюймовим екраном і стандартний Forerunner 265 з 1.3-дюймовим дисплеєм.

Forerunner 165 отримав полімерний корпус і рамку. При діаметрі корпусу 42 мм він також не виглядає великим. У нього зручний сенсорний AMOLED-екран зі сміливими, яскравими кольорами для зручного перегляду під прямими сонячними променями. 

Крім сенсорного екрана, Forerunner 165 пропонує зручний інтерфейс з пʼятьма кнопками. Це важливо, адже для людини, яка активно займається (і, відповідно, пітніє під час тренувань), тактильні кнопки, більш надійні, ніж сенсорні. Щодо надійності, то ми також отримуємо до 50 метрів водонепроникності.

Приємно бачити, що Garmin використовує стандартні 20-міліметрові пружинні планки для кріплення ремінця. Комплектний ремінець із силікону, можна замінити будь-яким іншим 20-міліметровим ремінцем на вибір, для цього навіть не потрібні спеціальні інструменти.


Можливості Forerunner 165

  • GPS-трекер дозволяє орієнтуватися на місцевості.

  • Яскравий сенсорний AMOLED-дисплей.

  • Велика кількість фізичних елементів керування.

  • Точні датчики стану здоровʼя.

  • Функції відстеження сну, стресу і менструального циклу.

  • Вдосконалені інструменти для тренувань і відновлення, запозиченими з пристроїв Garmin вищого класу.

  • Тривалий час автономної роботи.


«За» і «проти» Forerunner 165

За

Проти

Яскравий сенсорний AMOLED екран

Обмежена кількість спортивних профілів у порівнянні з дорожчими моделями 

Точний GPS і датчик пульсу 

GPS може повільно підключатися

Удосконалені інструменти для тренувань і відновлення

Небагато розумних функцій

Довгий час автономної роботи


Легкий і зручний дизайн 



Які ще спортивні годинники Garmin очікувати у 2024?

Різні інсайдери прогнозують, що ми можемо побачити Garmin Fenix 8 та Garmin Epix 3 у кінці 2024 року, а найімовірніше навіть на початку 2025 року. А можливо, і оновлені Tactix, Quatix, Descent, MARQ та інші. Чуток про дату виходу новинок багато, а у мережі вже навіть ведуться розмови про можливі параметри, які матимуть нові спортивні годинники Garmin.

3.jpg

Підсумки

Бренд Garmin — це про активність як спосіб життя. Компанія випускає навігаційне обладнання для авіації, яхтингу, а також спортивні годинники та фітнес-трекери. В асортименті бренду є девайси для всього — від піших прогулянок до бігу, від йоги до аеробіки, від танців до кросфіту. І з року в рік ці девайси стають кращими, отримуючи нові датчики, функції та дизайн.

2023 та 2024 не стали виключенням. Доступний Vivoactive 5, жіночий спортивний годинник Lily 2, універсальний Venu 3, біговий годинник Forerunner 165… І це вже не кажучи про дорожчі Instinct 2, Epix Pro Gen 2 та Fenix 7. Тож слідкуйте за оновленнями на сайті та не пропустіть появу нових цікавих моделей.

Спортивний годинник Garmin Instinct 2 Graphite
Спортивний годинник Garmin Instinct 2 Graphite
5 відгуків
16 520 ₴-5521 ₴
10 999 ₴
Спортивний годинник GARMIN Instinct 2x Solar Graphite
Спортивний годинник GARMIN Instinct 2x Solar Graphite
12 відгуків
22 000 ₴-5501 ₴
16 499 ₴
Спортивний годинник Garmin Instinct 2 Solar Tactical Coyote Tan
Спортивний годинник Garmin Instinct 2 Solar Tactical Coyote Tan
Написати відгук
22 520 ₴-5521 ₴
16 999 ₴
Рекомендації з догляду за роботом пилососомПопередня статтяРекомендації з догляду за роботом пилососомКращі бездротові пилососи у 2024 роціНаступна статтяКращі бездротові пилососи у 2024 році
Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 36, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати.

Ще публікації від Марія Горбань

Як вибрати масажерМарія Горбань - 30.08.24РекомендаціїЯк вибрати масажерМасажер – це пристрій, призначений для масажу тіла або окремих його ділянок. Пристрій може мати різну конструкцію та функції. Загалом він призначений для зняття напруги в м'язах, покращення кровообігу, мінімізації болю та для розслаблення. 76 Детальніше
Товари у статті:
Спортивний годинник GARMIN Vivoactive 5 Slate Aluminum Bezel with Black Case and Silicone Band
Спортивний годинник GARMIN Vivoactive 5 Slate Aluminum Bezel with Black Case and Silicone Band
14 520 ₴
11 999 ₴
Спортивний годинник GARMIN Venu 3 Slate Stainless Steel Bezel with Black Case and Silicone Band
Спортивний годинник GARMIN Venu 3 Slate Stainless Steel Bezel with Black Case and Silicone Band
24 200 ₴
17 799 ₴
Спортивний годинник GARMIN Lily 2 Lilac with Lilac Silicone
Спортивний годинник GARMIN Lily 2 Lilac with Lilac Silicone
9 999 ₴
Спортивний годинник GARMIN Forerunner 165 Music Mist Gray/Whitestone
Спортивний годинник GARMIN Forerunner 165 Music Mist Gray/Whitestone
13 920 ₴
12 799 ₴

Категорії

Спортивні годинники (1)