Каталог

0 800 201 865

Оформити замовлення

Пн-Пт: 9:00 - 20:00
Сб-Вс: 10:00 - 19:00

дзвінок безкоштовний (по Україні)

0 800 209 145

Сервісний центр

Пн-Сб: 9:00 - 18:00
Вс: выходной

Передзвонити мені
RU
UA
Сервіси
10.09.2024 11:25:00
58
Рекомендації

Домашній спортзал. Як вибрати тренажери для дому

Домашній спортзал. Як вибрати тренажери для дому
Зміст

Спорт — важлива частина нашого життя не лише у плані здоров'я, кращої фізичної форми та гарного тіла, а й з погляду соціалізації. Хтось бігає в парку щоранку, зовсім не соромлячись інших людей, хтось регулярно займається у спортзалі, їздить на спортивні заходи та заводить друзів серед спортсменів. Однак, якщо ви не любите займатися на вулиці або серед незнайомих людей, це не привід повністю відмовлятися від фізичних навантажень.

Встановлення спортивного інвентарю вдома — не нова течія. Перші тренажерні зали з'явилися на початку 20 століття, а вже наприкінці 1980-х компанії почали випускати тренажери для дому.

1.jpg

Тренажери для дому: чому варто задуматися про домашній спортзал

На перший погляд, може здатися, що домашній спортзал — це гучно, габаритно та незручно. Та насправді тренажери, які мають клас «домашні», відрізняються від звичайних, встановлених у спортзалі. При тому, що характеристики та габарити можуть змінюватися, це не впливає на їх функціональність та професійність. Ось кілька аргументів на користь встановлення тренажерів вдома:

  • Зручність. Насамперед це, звичайно, зручно та комфортно. Ви ні від кого не залежите, можете займатися за будь-якої погоди, ніхто не «стоїть над душею», та й ходити від дому до спортзалу далеко не потрібно, що особливо актуально взимку.

  • Самостійно підбираєте режим. Ви можете займатися за власноруч підібраним  режимом тренувань або бути на зв'язку з вашим тренером. Крім того, домашні тренажери часто мають сформовану програму тренувань, що зручно для тих, хто не знає, з чого почати.

  • Для тих, хто любить все робити з дому. Якщо ви не любите ходити в спортзал через велику кількість людей і оцінювальні погляди, тренажери для дому точно для вас. У спокійному та комфортному середовищі результат тренування часто кращий, тому що ви зосереджуєтеся на м'язах та навантаженнях, а не оточенні. Вченими доведено, що усвідомлений підхід до тренувань допомагає скоротити їхню кількість та тривалість без шкоди ефективності.

  • Гігієнічність. Найважливіший параметр, яким навряд чи можна охарактеризувати тренажери загального користування. Вдома ви самі доглядаєте свій інвентар і впевнені в його чистоті.

Важливо також відзначити, що хоча ви навряд чи зможете встановити багато різноманітних тренажерів у домашньому приміщенні, але зазвичай, такий інвентар оптимізований під інтенсивніші та різноманітні тренування, щоб ви могли отримати максимальну ефективність на різних групах м'язів, не захаращуючи квартиру непотрібними тренажерами.


Види тренажерів для домашніх тренувань

Оскільки вдома часто досить обмежений простір, вибір тренажерів, які можна встановити без шкоди для корисного простору, теж досить обмежений.

2.1.jpg

Бігова доріжка

Мабуть, найпоширеніший тренажер, який є в кожному спортзалі і навіть у багатьох квартирах. Звичайно, домашні варіанти мають менші габарити і меншу вагу, тому можуть складатися і зберігатися поза часом тренувань десь у коморі. Завдяки відносно невеликій вазі та компактності бігові доріжки стануть гарним вибором навіть у невеликих квартирах.


Велотренажери

На відміну від бігових доріжок, велотренажери у своїй більшості не можуть складатися. Тому їх також роблять максимально компактними, хоча місце в кімнаті все ж таки потрібно буде виділити — хоча б на час тренування. Після тренування тренажер можна поставити на постійне місце зберігання завдяки вбудованим колесам на ніжках.

На відміну від звичайних велосипедів, велотренажери мають функцію регулювання положення та висоти сидіння та керма, опору, а також автоматичних режимів тренування, що дозволяє підібрати оптимальне навантаження виходячи з вашої підготовки, настрою та самопочуття.


Гребний тренажер

Гребний тренажер імітує навантаження на звичайному веселому човні, при цьому вам навіть необов'язково виходити з дому. Особлива конструкція колісного та гребного елементів дозволяє опрацювати потрібні групи м'язів, при цьому мінімізуючи шкідливе навантаження на суглоби.

2.4.jpg

Тренажери для дому: ролики для преса

Дуже компактний і простий тренажер, при цьому неабияк ефективний. Суть тренажера полягає в тому, що ви тримаєтеся за ручки по обидва боки основного колеса, що рухається по підлозі. Повторення руху допомагає опрацювати усі м'язи живота, а також рук та ніг. При цьому ролики для преса часто мають екран із звітною інформацією про поточне тренування.


Додаткові функції та можливості домашніх тренажерів

Перейдемо до найцікавішої частини нашого матеріалу, а саме додатковий функціонал спортивного обладнання для дому, який допомагає зробити тренування більш комфортними та результативними, при цьому зберігаючи акцент на здоров'ї.

  • Дисплеєм оснащені практично всі сучасні тренажери, незалежно від типу навантаження. Інформація, представлена ​​на екрані, і його розташування може дещо відрізнятися залежно від моделі, але загалом зводиться до таких параметрів, як вимірювання пульсу, швидкості руху, відстані та часу тренування.

  • Функцією регулювання висоти найчастіше обладнано велотренажери. Ви можете зробити сидіння нижче або вище, присунути його ближче до керма, щоб досягти більш комфортного положення тіла. Правильне розташування тіла під час тренування – важлива умова його ефективності та безпеки.

  • Навантаження. Для гребних і велотренажерів та бігових доріжок ця характеристика відрізняється: у першому випадку це регульований опір, який дозволяє збільшити або зменшити навантаження на м'язи, а в другому швидкість. Швидкість руху полотна бігових доріжок може змінюватись від 1 до 25 км/год, що дозволяє підібрати режим залежно від рівня підготовки.

Кожна модель тренажера має деталі, покликані спростити та зробити тренажер більш безпечним та практичним. Наприклад, це можуть бути підставки під планшет та телефон, ремінь безпеки, кріплення для педалей та захист для суглобів. Звичайно, залежно від типу тренажера, ці «фішки» можуть відрізнятися.


Що необхідно знати про домашні тренування

Інтенсивність тренування залежить від мети. Тренажери, які підходять для домашнього користування, в основному орієнтовані на кардіонавантаження. Крім хорошої фізичної форми та рельєфу м'язів біг та велотренування сприяють поліпшенню роботи серця, зміцнюють стінки судин, знижують рівень цукру та холестерину. Однак у домашніх умовах важливо не лише дотримуватися регулярності, але й підібрати правильний режим тренування, починати зі слабких навантажень і стежити за життєво важливими показниками.

Не варто починати з інтенсивних тренувань, якщо ви новачок. Двох-трьох пробіжок на тиждень буде достатньо на перших етапах, а в решту днів можна ставити акцент на інші групи м'язів та звертатися до силових тренувань.

Домашні тренування підходять усім, якщо правильно підібрати програму. Майже всі тренажери для дому мають light-режими та можуть працювати на відновлення після різних травм або великих перерв у активному спортивному житті.

4.jpg

В чому відмінність від професійних тренажерів?

Тренажери для дому відрізняються від професійних насамперед, за конструкцією та матеріалами. Вони легші, компактніші та виготовлені з менш міцних матеріалів, що робить їх зручними для використання в обмеженому просторі.

Професійні тренажери, навпаки, більш масивні та довговічні, оскільки розраховані на інтенсивні навантаження та часте використання у тренажерних залах. При цьому, якщо використовувати тренажер для дому з таким самим навантаженням, як у спортзалі, тренуючись по 5-6 годин на день, він досить швидко вийде з ладу.

Основні відмінності тренажерів для дому від професійних:

  • Ширша розмаїтість автоматичних програм.

  • Менша потужність.

  • Легша конструкція.

  • Компактність.

  • Менші розміри.

5.jpg

Тренажери для дому та тренування під час вагітності

Ми вирішили окремо написати кілька слів про тренування під час вагітності. Річ у тому, що кардіонавантаження в цей період не лише дозволяються, а й активно заохочуються лікарями. І звичайно, якщо ви маєте вдома бігову доріжку або велотренажер, ситуація набагато спрощується: ви можете почати тренування, коли вам це зручно, не переживаючи, що симптоми першого триместру змусять піти із зали терміново.

Важливе нагадування! Йдеться про здорову вагітність без патологій, проте навантаження і режим активності важливо узгодити з вашим лікарем. При нормальному перебігу та хорошому самопочутті активне спортивне життя підтримується аж до кінця третього триместру, покращуючи стан і матері та дитини, зміцнюючи обидва організми та полегшуючи мамі період післяпологового відновлення.


Тренажери для дому: топ-3 моделі

Пропонуємо до вашої уваги найкращі на думку користувачів тренажери для домашнього використання.


Бігова доріжка Cecotec DrumFit WayHome 1800 Runner Sprint Cinta

Якщо ви шукаєте універсальну бігову доріжку, зверніть увагу на Cecotec DrumFit WayHome 1800 Runner Sprint Cinta. Тренажер має оптимальну довжину та ширину бігового полотна (133 х 46 см), яка дозволяє набирати швидкість руху до 18 км/год. Завдяки регулюванню рівня нахилу поверхні ви можете скоригувати навантаження, адаптуючи його під свій рівень підготовки, настрій та фізичну форму.

Бігова доріжка Cecotec DrumFit WayHome 1800 Runner Sprint Cinta

При цьому бігова доріжка досить компактна для встановлення навіть у невеликій квартирі. Її можна легко скласти і притулити до стіни, при цьому тренажер розкладається одним натисканням кнопки. Основні особливості:

  • Потужність 2200 Вт.

  • Витримує вагу до 120 кг.

  • Сенсорне керування через дисплей. На ньому відображаються такі показники як час, дистанція, витрачені калорії, пульс та швидкість.

  • Амортизаційна система для безпеки суглобів.

Також бігова доріжка Cecotec DrumFit WayHome 1800 Runner Sprint Cinta має ще одну важливу особливість: спеціальне кріплення для правильної техніки виконання вправ на прес. Ноги фіксуються на потрібній висоті, завдяки чому ви можете акцентувати свою увагу на тренуванні. Крім цього, модель обладнана спеціальною додатковою підставкою під невеликі гантелі, що робить тренажер універсальним не лише на словах.


Гребний тренажер Cecotec Drumfit Rower 10000 Neptuno Máquina

Тренажер має одну цікаву особливість — бак для води. Тяга, що утворюється в процесі тренування завдяки воді, повністю імітує весловий човен. Користь гребного тренажера Cecotec Drumfit Rower 10000 Neptuno Máquina, як і будь-якого кардіотренажера, полягає в акцентній роботі з серцево-судинною системою. При цьому в процесі тренування добре пропрацьовуються м'язи ніг, плечового корпусу, спини.

Гребний тренажер Cecotec Drumfit Rower 10000 Neptuno Máquina

Основні характеристики:

  • Об'єм бака для води 13 л.

  • Довжина штанги 80 см.

  • Екран з інформацією про навантаження.

Гребний тренажер має хороші характеристики вантажопідйомності, завдяки чому на ньому можуть займатися спортсмени та люди без підготовки та з різною комплекцією. Як і бігова доріжка, гребний тренажер можна використовувати і вагітним при правильній техніці виконання вправ. Водна тяга сприяє продовженню терміну експлуатації Cecotec Drumfit Rower 10000 Neptuno Máquina завдяки мінімальному тертю між його структурними елементами.


Велотренажер Cecotec DrumFit Indoor 13000 Delfos Bicicleta

Велотренування популярні завдяки співвідношенню навантаження та результативності. Однак їздити у велотреки не завжди є можливість, а поїздки навкруги загазованого міста навряд чи можна назвати здоровою ідеєю. Саме тому велотренажер Cecotec DrumFit Indoor 13000 Delfos Bicicleta — гарна ідея для домашнього спортзалу. Він не займає стільки місця як звичайний велосипед, при цьому ви можете регулювати опір та формат тренування, імітуючи рівну дорогу або поїздку перетятою місцевістю з горбами та пагорбами.

Велотренажер Cecotec DrumFit Indoor 13000 Delfos Bicicleta

Основні характеристики:

  • Маховик 13 кг.

  • Регулювання висоти та положення сидіння.

  • Підставка для планшета.

Ця модель велотренажера має важливу особливість: вага маховика становить 13 кг. Це середнє значення, завдяки якому рух педалей стає плавнішим, при цьому загальне навантаження на колінні суглоби зменшується. Стопи обов'язково фіксуються ременями, визначаючи правильно положення тіла та розподіл навантаження.


Висновок: які тренажери для дому вибрати

Вибираючи тренажери для дому важливо враховувати кілька чинників: доступний простір, ваші цілі та фізичну підготовку. Бігова доріжка, велотренажер або гребний тренажер — це чудові рішення для кардіотренувань, які не потребують багато місця та можуть ефективно підтримувати вашу форму. Додаткові функції, такі як дисплеї, регулювання навантаження та компактність, роблять домашні тренування зручними та безпечними. Головна порада — підбирайте тренажери, які відповідають вашому рівню підготовки та допоможуть комфортно досягати поставленої мети.

Товари за тематикою:
Бігова доріжка Cecotec DrumFit WayHome 1800 Runner Sprint Cinta
Бігова доріжка Cecotec DrumFit WayHome 1800 Runner Sprint Cinta
Написати відгук
29 999 ₴-4000 ₴
25 999 ₴
Бігова доріжка Cecotec DrumFit WayHome 600 Pad
Бігова доріжка Cecotec DrumFit WayHome 600 Pad
Написати відгук
15 999 ₴-3000 ₴
12 999 ₴
Найкращі пилососи до 20 тисяч гривень. Топ-10 моделейПопередня статтяНайкращі пилососи до 20 тисяч гривень. Топ-10 моделейЯкий відпарювач для одягу вибрати? Найкращі моделі 2024Наступна статтяЯкий відпарювач для одягу вибрати? Найкращі моделі 2024
Марія Горбань
Марія Горбань
Привіт! Я Марія) Мені 36, я родом з Бессарабії та живу у Києві. Обожнюю творчість, рух та пригоди. З дитинства я захоплююсь в’язанням і мистецтвом. А коли хочеться переключитись — біжу. Біг та туризм завжди тримають мене в тонусі, а найбільше я люблю підкорювати гори разом із партнером та собакою. Природа — величезне джерело натхнення для мене. А ще я обожнюю рок та джаз. Ритм, енергія та глибина цих жанрів завжди нагадують мені, хто я є. Хай там як, я кайфую від життя і ціную речі, які роблять його кращим. Тому я тут і тому хочу ділитись всім, що знаю про гаджети та технології. Мені є, що розповісти з власного досвіду, впевнена, що і вам також) Тож приєднуйтесь до мене, щоб разом відкривати нове у цьому світі. Нумо ділитись один з одним враженнями, обговорювати нові девайси, надихатись та експериментувати.

Ще публікації від Марія Горбань

Як вибрати масажерМарія Горбань - 30.08.24РекомендаціїЯк вибрати масажерМасажер – це пристрій, призначений для масажу тіла або окремих його ділянок. Пристрій може мати різну конструкцію та функції. Загалом він призначений для зняття напруги в м'язах, покращення кровообігу, мінімізації болю та для розслаблення. 76 Детальніше
Купити товар із статті:
Бігова доріжка Cecotec DrumFit WayHome 1800 Runner Sprint Cinta
Бігова доріжка Cecotec DrumFit WayHome 1800 Runner Sprint Cinta
29 999 ₴
25 999 ₴
Велотренажер Cecotec DrumFit Indoor 13000 Delfos Bicicleta
Велотренажер Cecotec DrumFit Indoor 13000 Delfos Bicicleta
9 999 ₴

Категорії

Спорт (1)